maanantai 24. syyskuuta 2018

Cecilia Samartin: Kirottu kauneus


”On melkein keskiyö, mikä sinulla kestää?” mies huutaa makuuhuoneesta.
”Olen juuri tulossa”, tyttö vastaa, työntää käden  silkkiaamutakin taskuun ja ottaa esille pikkupullon valkoista jauhetta. Kädet täristen hän kaataa jauheen toiseen lasiin, sekoittaa sitä etusormellaan ja panee tyhjän pikkupullon takaisin taskuunsa. Hän sulkee silmänsä hetkeksi ja astelee sitten paljain jaloin lämmitetyn marmorilattian poikki.

Kuubalaissyntyisen Cecilia Samartinin Kirottu kauneus teoksen kansikuvassa lentää kolme kaunista perhosta ja ne kuvaavat tarinan kolmea kaunista tyttöä 18-vuotiasta Inesaa, 14-vuotiasta Klaraa ja 9-vuotiasta Sammya. Kirottu kauneus  kertoo tyttöjen ystävyydestä ja heidän pakomatkastaan Las Vegasista Kaliforniaan. Kirja kertoo julmasta ihmiskaupasta ja lasten ja nuorten naisten riistosta ja orjuuttamisesta. Kirja kertoo myös pedofiliasta, joten aihepiiri voi satuttaa herkimpiä lukijoita. Kirottu kauneus on hyytävä jännityskirja pahimmanlaatuisen rikollisuuden julmuudesta, alistamisesta, väkivallasta ja hierarkiasta. Lapset ja nuoret valjastetaan rikollisten pelinappuloiksi ilman ihmisyyttä ja ihmisoikeuksia. Kurjaakin kurjemman eläimen asemaan. Myyntituotteeksi.

Ennen kuin Inesa tajusi mitä tapahtui, mies tarttui häneen ja heitti hänet pakettiauton perälle.
”Tästä tytöstäkö puhuit?” hän kysyi toiselta mieheltä teipatessaan Inesan suun ja sitoessaan nippusiteillä hänen rimpuilevat käsivartensa ja jalkansa. ”Juuri tästä”, Edgar mumisi. Hänen naamansa oli edelleen mustelmilla taannoisesta hakkaamisesta ja häneltä puuttui muutama hammas, mutta se ei estänyt häntä sanomasta: ”Ja jos tyttö aiheuttaa mitään ongelmia, viillä siltä kurkku auki.”

Cecilia Samartinin Kirottu kauneus perustuu tositarinoihin. Ihmiskauppa on julmaa puuhaa, johon joutuu osallisiksi valtaisa määrä lapsia ja nuoria sekä aikuisia. Bisnesmiehet ovat huomanneet uudet orjamarkkinat ihmiskaupalla ja saavat sillä suuret rahat. Ihmiskaupan uhreja kidnapataan, kidutetaan ja huumataan. Uhrit elävät pelossa ja vankeudessa ja tuntevat suunnatonta häpeää siitä, mitä he joutuvat tekemään, alistumaan jatkuville raiskauksille, jopa kymmenille vuorokaudessa. Oksettavaa puuhaa.

Inesa, Karla ja Sammy pääsevät pakenemaan Las Vegasista, mutta heidän perässä lähestyy rikollisjoukkio. Inesasta aiotaan tehdä varoittava esimerkki muille uhreille, sillä hän on uskaltanut uhmata rikollisliigan pääpomoa karkaamisella. Inesan ystävät aiotaan teloittaa samalla. Miten tytöille käy, pääsevätkö he pakoon rikollismaailmaa?

Cecilia Samartin, Kirottu kauneus ****
Suom. Kristiina Vaara
Bazar 2018
s. 312
Beauty for Ashes 2017
Jännitysromaani

6 kommenttia:

 1. Huh huh, nieleskelin jo lukiessani postaustasi. Aikamoinen aihe. Mutta varmasti tärkeä ja ajankohtainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julma aihe, mutta tärkeä, kuten kirjoitit. Ihminen on hirveä toiselle ihmiselle ja rahanahneus saa ihmisen muuttumaan hirviöksi. En ymmärrä miten ihmiset voivat katsoa itseään peiliin ja hyväksyä omat väkivaltaiset tekonsa.

   Poista
 2. Hyvä kansi jonka olet suloisesti somistanut 🦋
  Mukavaa torstaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa kessäkukat olla kukkineet. Vielä voi somistella kirjoja kukilla. Nyt uutta kesää ja uusia kukkaisia kohti.

   Mukavaa torstaita :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Aikku ja mukavaa viikonloppua :)

   Kerro se kukkasin ja kirjoin :)

   Poista