maanantai 17. syyskuuta 2018

Sinikka ja Tiina Nopola: Risto Räppääjä ja pullistelijaMä luulin aluks et Pöntisen Sylvesteri
Ois ihan outo semi randomi.
Mut vähitellen mulle sitten selvisi,
Et sehän onkin pro ja cooli kaveri.
Tää elämä ei ookkaan yhtään hassumpaa,
Kun voidaan kaikki kolme räppii harrastaa.

Ennen kuin Risto räppää kirjassa tähän malliin, siinä ehtii tapahtua kaikenlaista. Kirja on nimeltään Risto Räppääjä ja pullistelija, ja se on sarjan 16. kirja. Kirjassa on oikeastaan kaksi pullistelijaa, sillä Pöntisen isä poikansa kanssa muuttavat pariksi viikoksi Riston ja Rauhan asuntoa vastapäätä asumaan, ja molemmat pullistelevat.

On kesä ja kuuma, ja Riston Rauha-täti toivoi jotakin tapahtuvaksi. Hänen toiveensa toteutui, sillä isä ja poika harrastivat kehonrakennusta ja aikoivat osallistua isille ja pojille tarkoitettuun Vuoden vahvin isä ja poika-kilpailuun. Rauhasta tuli heti Pöntisen isän ihailija. Komeat muskelit olivat aivan liian komeat Riston mielestä ja poika nimeltään Sylvester vääränlainen tyyppi.

Siinä käy sitten niin, että Riston paras kaveri Nelli Nuudelipää ihastuu Sylvesteriin ja Risto joutuu leikkimään yksin. Sylvester ja Nelli leikkisivät Riston kanssa, mutta Risto pitää välimatkaa ja seuraa heitä kauempaa. Rauhan miesystävä Lennart seuraa vuorostaan Rauhaa, joka viihtyy isä Pöntisen seurassa.

Ilmassa on siis suuret tunteet, jopa mustasukkaisuutta. Mutta sitten paikalle saapuu Elvi Räppääjä, Rauhan pelottava serkku, joka laittaa asiat järjestykseen. Elvi on nimittäin kädenväännön mestari, ja juuri tuota jaloa taitoa vaaditaan tämän kirjan vaiheissa. Risto Räppääjä on mainio persoona ja hän pääsee kyllä tunteidensa herraksi. Risto Räppääjästä on tehty jo kuusi musiikkielokuvaa, tv-animaatiosarja, musikaaleja ja näytelmä. Musiikki on olennainen osa päähenkilöä, sillä Risto soittaa rumpuja ja räppää. Mainio kirjasarja, ja hauska kuvitus kruunaa lukuseikkailun Riston maailmaan.

Guru pingala mandala om om om,

Meillä uusi kaveri on on on!

Se on Pöntisen poika peloton!

Sinikka ja Tiina Nopola, Risto Räppääjä ja pullistelija *****
Kuvitus Christel Rönns
Tammi 2016
s. 113

Nopola Sinikka & Nopola Tiina: Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen
Nopola Sinikka & Nopola Tiina : Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen
Nopola Sinikka & Nopola Tiina: Risto Räppääjä ja Sevillan saituri
Nopola Sinikka & Nopola Tiina: Hetki lyö, Risto Räppääjä

4 kommenttia:

 1. Pro ja cooli postaus hauskasta hepusta ja kirjasarjasta:)
  Oma kuuntelijaviisikko on jo - valitettavasti - kasvanut ulos näistä räppäyksistä, mutta mukavia lukutuokioita putkahti mieleen; ei - "tää elämä ei ookkaan yhtään hassumpaa"... Hyvää alkanutta viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka :)
   Voin hyvin kuvitella, että viisikko on nauttinut Risto Räppääjä-sarjasta. Minä viihdyn räppimaailmassa edelleen työn parissa. Tämä kirja on käynyt ensin työpaikalla ja lähtee sitten Siirille lukukirjaksi. Tämä on hauska kirjasarja ja sopii sukupuoleen katsomatta luettavaksi.
   Nyt kun tuo säätila on laskenut viileän puolelle ja aivotoiminta on jälleen alkanut kuumuuden jälkeen toimia, niin elämä on oikein rattoisaa.

   Mukavaa viikkoa :)

   Poista
 2. Nopolan sisarusten kirjat ovat kovasti minunkin mieleen.
  Hurttia huumoria ja hauskoja tapahtumien käänteitä. 😀
  Pullistelijoita en ole vielä lukenut.
  Ostoksilla käydessä näin juuri Risto Räppääjä - serviettejä, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan niin mainio kirjasarja ja tosiaankin monen lukijan ja kuuntelijan mieleen. Semmoisia pieniä elämän hankauskohtia, joista selvitään aina onnellisesti, kuten satukirjoihin kuuluukin 😀

   Poista