sunnuntai 18. elokuuta 2019

Riina ja Sami Kaarla: Täältä tullaan, lemmikit!


- Oletpa sinä äksy tänään, Kati-e naurahti ja kumartui tarkastelemaan robotin koneistoa.
- Hahaa. Tämä oli helppo! tyttö hihkaisi ja kaivoi pinsetit tarvikkeistaan. -  Tuulettimeen on kiertynyt pitkä karva. Ihan varmasti sen eilisen afgaanivinttikoiran, värikin täsmää, Kati-e jatkoi ja tuijotti karvaa niin läheltä, että silmät menivät kieroon.

Riina Kaarlan Täältä tullaan, lemmikit! aloittaa uuden lastenkirjasarjan Pet Agents. Kirjasarjan päähenkilöt ovat Kati-e ja hänen tekemänsä robotti Ti-bot. Robotti osaa lentää ja puhua, mutta tietysti robotit tarvitsevat huoltoa, onneksi Kati-elta luonnistuvat huoltohommat. Kati-e ja Ti-bot ovat yhdessä Pet Agents ja he  hoitavat yhdessä kaikenlaisia lemmikeihin liittyviä ongelmia, kuten minkä rotuinen koira olisi hyvä hankkia lapsiperheeseen. Kati-e on sitä mieltä, että ajokoira ei sovi perheen ensikoiraksi eikä lapsiperheen lemmikiksi, mutta miksi hän sellaiseen tulokseen tuli, se selviää tästä hurmaavasti piirretystä ja väritetystä kirjasta, josta joka sivulta löytyy värikäs kuva.

Kati-e, Ti-bot ja lemmikit asuvat kerrostalon katolla vesitankkitalossa. Kirjasta löytyy hauska poikkileikkaus vesitankkitalon sisältä. Kirjan kuvituksesta näkyy myös minkälaista vesitankkitalon sisällä on. Sanoisinpa, että erittäin kodikasta. Kirjasta selviää myös keitä Bitti, Moodi, Papu, Miri ja Moppi ovat.

Kati-e on taitava käyttämään myös tietokonetta ja häneltä onnistuu mm. koodaaminen. Kati-en koulu painottuu tietokoneisiin ja ohjelmointiin ja ekaluokalla hän suunnitteli karkintarjoilukoneen. Robottinsa Kati-e rakensi titaanista, joka on kevyttä, mutta samalla vahvaa.

Kirjan sivuilla Kati-e ja Ti-bot tapaavat  hypokoira Pulun, jonka isäntä sairastaa diabetesta. Sen jälkeen he näkevät pelokkaan oloisen oravanpoikasen, joka oli eksynyt emostaan. Muutakin puuhastelua ja askaretta riitti päivän ohjelmaan. Kirjan lopusta löytyy mukavasti tietoa työkoirista, jonka Kati-e kertoo sivustollaan. Uskon, että tämä kirjasarja saa runsaasti lukijoita esikoululaisista ylöspäin. Sarjan toinen osa Varkaan jäljillä ilmestyy tänä syksynä. Täältä tullaan, lemmikit! on hauska ja värikylläinen ja opettaa lapsia kohtaamaan oikein eläimiä.

Riina Kaarla, Täältä tullaan, lemmikit!
Kuvitus Riina ja Sami Kaarla
Tammi 2019
s. 109
Lastenkirja

2 kommenttia:

  1. Onpas hauskankuuloinen kirja! Pitää laittaa korvan taakse vinkiksi, kun seuraavaksi olen kirjalahjaostoksilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, tämä sopii minusta lahjaksi eräälle 10-vuotiaalle tytölle, joka on aika kranttu lukemisen suhteen, mutta lemmikkieläimet ja robotit käyvät hyvin.

      Poista