torstai 15. elokuuta 2019

Anna-Leena Härkönen: KenraaliharjoitusMitä jos kokeiltas parinvaihtoa?

Anna-Leena Härkönen kirjoittaa viihdyttäviä kirjoja, jotka tekee mieli lukea yhdellä lukukerralla. Näin kävi myös uusimman Kenraaliharjoitus teoksen kanssa. Kirjan pääkertojana toimiva Jane mykistyy melkein kokonaan, kuultuaan mitä hänen miehellään Mikillä on sydämellään. Mikki olettaa, että parinvaihdolla avioliittoon saataisiin uutta kipinää.
Tämmöisestä asetelmasta lähdetään liikkeelle Kenraaliharjoituksessa, mutta matkan varrella mukaan tulee uusia kuvioita.

Että pitikin ottaa itseään nuorempi mies. Vain viisi vuotta nuorempi, mutta silti. Hän jaksaa, minä en. Missä vaiheessa tämä tällaiseksi muuttui? Missä vaiheessa seksistä tuli yksi kotityö muitten joukossa?

Tässä lukuvaiheessa alkoi yskittämään, sillä Janen mies oli 35v. ja hänellä oli aikuinen poika edellisestä suhteesta. Aika nuori aikuisen pojan isä minun mielestäni. Kirjoissa olisi parempi, kun ei laitettaisi ikää ihan tarkkaan, niin ei tämmöiset asiat hyppisi silmille.
Jane on aika kompleksinen tyyppi. Hänessä on aika paljon introverttiä, mutta sitten hän on asiakaspalvelutöissä ja käy laulamassa karaokea. Hän ei halua olla juurikaan tekemisissä muiden kuin äitinsä kanssa, joka on myös hänen paras kaverinsa. Äidilleen Jane kertoo mitä Mikki ehdotti.

Hän ei moralisoi Mikkiä. En minä sitä odottanutkaan. Äiti ei moralisoi koskaan ketään. Mutta pienen pieni paheksunta olisi voinut olla paikallaan.

Tämä parinvaihtoteema olisi ollut sangen kiinnostava teema, mutta tilalle tulee jotakin muuta ja senkin tilalle tulee jotakin muuta, joten sanoisinpa tällä kertaa, että hyvä alku ei vetänyt loppuun asti. Odotin siis monta erilaista kohtaamista kiinnostavien parien kanssa. Ehkäpä hauskaa pariterapiaakin tai osallistumista pariterapialeirille. Jane oli kuitenkin alunperinkin onnellinen parisuhteeseensa. Joku muu oli aina hiertänyt mieltä.

Anna-Leena Härkönen, Kenraaliharjoitus
Otava 2019
s. 212

Anna-Leena Härkönen: Valomerkki
Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia
Anna-Leena Härkönen: Kaikki oikein
Anna-Leena Härkönen: Onnentunti
Anna-Leena Härkönen: Ihan ystävänä sanon ja muita kirjoituksia 
Anna-Leena Härkönen: Kenraaliharjoitus

4 kommenttia:

 1. Muistaakseni olit lukenut Härköstä paljon, Härkösen kirjoissa on minusta hyvää, että hän ei turhaan arkaile, eikä teokset ole yli pitkiä. Pitää joskus lukea tämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut melkein kaikki Härkösen kirjat, mutta blogista löytyy uusimmat. Härkösellä on kyllä napakka tyyli kirjoittaa tiivistä tekstiä. Aiheetkin ovat tuoreita, tässä nyt oli ympätty mukaan kolme teemaa, jotka polkivat toinen toisiaan. Minä olisin tykännyt siitä parinvaihtokokeilusta ja -kommelluksista. Härkösen huumori on semmoista mistä tykkään, sillä olemme samalta suunnalta kotoisin.

   Poista
 2. Hassu sattuma: Just tänään näin kirpparilla Häräntappoaseen. En kuitenkaan ostanut.
  Olet kai lukenut senkin? Kiva kuulla että olet fani 🧡 ja hienoa että linkitit postauksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut Häräntappoaseen ja se löytyy kirjahyllystä. Voisin kyllä lukea sen jälleen kerran. Olen katsonut myös tv-sarjan kirjasta muutamaan kertaan.
   Olen kyllä sitä mieltä, että Härkönen voisi kirjoittaa parempiakin kirjoja, jos vain päästäisi irti tästä tiiviistä ja lyhyestä kirjoitustavasta. Ei joka vuosi tarvitsisi julkaista viihdettä. Voisin silloin alkaa faniksi. Jotakin jää joka kerta uupumaan näistä kirjoista.

   Poista