Terävä rautatanko singahtaa ilman halki ja osuu päähäni. Se kyntää uran vasemman kulmakarvan yläpuolelle ja siitä poskelle, ja tunnen miten lämmin veri virtaa kasvoille. Huudan ja yritän suojautua seuraavalta iskulta.
Ruotsalaisen Elisabeth Norebäckin psykologinen trilleri Nadia alkaa todella jännittävissä merkeissä, sillä kirjan päähenkilö Linda oli hakattu vankilassa todella pahaan kuntoon. Leikkaukset ja kuntoutus kestivät pitkään. Lopulta hänet siirrettiin vankilan sairaalaosastolle, jossa hän tutustui vankilan epäviralliseen johtajaan, Kuningattareen.
Verta lattialla ja seinillä, punaista joka puolella vierasmökkiä. Hoipun kylpyhuoneeseen ja näen peilistä, että ripsiväri on valunut poskille ja hiukset ovat takkuiset. Ja mekko, koko minä, aivan veren peitossa. Kiemurtelen ulos mekosta ja alan hangata.
Vuosia sitten Linda heräsi eräiden mökkijuhlien jälkeen verisenä. Samana päivänä hänet vangittiin mökistä löytyneen uhrin murhasta syytettynä. Lindalla ei ollut asiasta mitään muistikuvaa. Hän alkoi olla varma siitä, että huoneessa oli sittenkin ollut joku muu, joka oli vierittänyt murhan hänen syykseen, ja sen vuoksi Linda istui vankilassa elinkautista tuomiota. Hän halusi selvittää murhan, sillä todistajat olivat selvästi valehdelleet oikeudenkäynnin aikana.
Muuttuuko elämä yhdessä silmänräpäyksessä iäksi? Vai onko muutos pitkän tapahtumakeetjun tulosta, sekoitus tekemiämme valintoja ja puhtaita yhteensattumia? Ehkä vain sattuma ratkaisee tulevaisuutemme, onnemme tai epäonnemme.
Elisabeth Norebäckin psykologinen trilleri Nadia kertoi pitkän vankilatuomion saaneesta Lindasta, joka oli omasta mielestään syytön, eikä ansainnut murhatuomiota. Kirjasta voit lukea intensiiviset tapahtumat ennen ja jälkeen rikostapahtuman. Mitä Lindalle tapahtui jatkossa, sekin oli oma jännittävä lukunsa, sillä teemana oli ihmismielen syvät psykologiset salaisuudet, joita korostivat klaustrofobinen vankilamiljöö ja kaiken yllä leijuva uhka.
Elisabeth Norebäck, Nadia
suom. Tuula Tuuva-Hietala
Like 2021
s. 287
Nadia 2020
psykologinen trilleri
Elisabeth Norebäck: Sano että olet minun
Pidin aika lailla tuosta Sano että olet minun, tämä ei ole lukupinossa. Viikonloppuja.
VastaaPoistaSamaa tyyliä on Nadiassa kuin ensimmäisessä dekkarissa.
PoistaViikonloppuja :)
Vai on Norebäckiltä suomennettu tällainen kirja. Olen lukenut hänen aikaisemman trillerinsä Sano että olet minun (jos muistan nimen oikein), ja se oli minusta todella koukuttava ja jännittävä. Niin on varmaan tämäkin, joten pitääpä tutustua jossain vaiheessa.
VastaaPoistaKiva, että kiinnostuit Nadiasta. Harvoin tulee luettua dekkareita tai kirjoja, joissa päähenkilö on vankilassa. Tosi kiinnostava tarina. Uskon, että yllätyt, sillä minäkin yllätyin.
PoistaVaikuttaa lupaavalta, joskin myös raa'alta. Saatan tarttua tähän, jos vastaan tulee. :)
VastaaPoistaTässä on ihmeen raakoja juttuja. Harvoin naiset kirjoittavat näin verisistä jutuista. Mutta tarina on sen yllättävä, että suosittelen.
Poista