lauantai 28. elokuuta 2021

Paula Noronen: Tarja Kulho - Räkkärimarketin kassa

 

Valitettavasti ilmoittautumiset ovat sitovia. Kurssi on todella antoisa. Saat kerran viikossa kolmen kuukauden ajan sähköpostiisi kirjoitustehtävän, jonka pohjalta uusi suunta työelämällesi rakentuu. Uravalmennukseen erikoistuneet opettajamme lukevat kaikki tekstit läpi ja antavat lopuksi palautteen. Tämä on automaattinen viesti. Ethän vastaa tähän viestiin.

Paula Norosen Tarja Kulho, Räkkärimarketin kassa sijoittuu huumorikirjojen osastolle. Kirjan luettuani mietin, että tämä Tarjan tarina olisi varmasti parempi kuunnella äänikirjana, sillä päähenkilö on sen verran erikoinen ja suorapuheinen korsolaisasukas, että suupielet vetivät pakostakin ylöspäin, ja jopa nauroin ääneen parhaimmissa kohdissa. Luulenpa, että Tarja Kulho menestyisi hyvin standup-koomikkona. 

Tarja miettii kirjassa itseään, perhettään, työtään, työkavereitaan, asiakkaitaan ja lähiympäristöään, huumoria unohtamatta, tarkalla kirjoitustyylillä, sillä hän ilmoittautui yömyöhään vahingossa ja pikkuviineissään "Uusi suunta työelämälle"-kirjoituskurssille.

Seitsemäs tehtävä: Kaikki mokaavat työssään, mutta sen myöntäminen voi olla voimavara ja alku uudelle kehityssuunnalle. Mitä virheitä olet työssäsi tehnyt ja millainen niiden käsittelyprosessi oli? Mitä työssäsi tapahtunutta kadut? Pohdi näitä kysymyksiä.

Vantaan harrasteopiston kirjoituskurssilla oli tosi hyviä tehtäviä. Niitä olisi hyvä itsekin miettiä ja aloin vähän miettiäkin. Tarjan mielikuvitus lähti laukkaamaan kysymysten ulkopuolelle, mutta hyvin hän kokosi tehtävien lopussa mietteensä kysymyksestä, johon olisi voinut vastata aika lyhyestikin muutamalla sanalla, mutta kirjoittamisen hauskuus ja luovuus ottivat vallan.

Paula Noronen on kirjoittanut Tarjalle jo jatkokirjan Tarja Kulho, Lomalle lompsis. Olen vähän viisaampi ja kuuntelen siitä äänikirjaversion yhdessä mieheni kanssa. Uskon, että hänkin tykkää Tarjasta ja jäisi varmasti puhumaan hänen kanssaan räkkärimarketin kassalla.

Terse

Paula Norosen Tarja Kulho, Räkkärimarketin kassa on oikea hyväntuulen kirja, joka hassuttelee ja ilakoi arkipäivän ajatuksille ja sattumuksille.

Paula Noronen, Tarja Kulho, Räkkärimarketin kassa

Tammi 2020

s. 166

Huumorikirja

8 kommenttia:

 1. Näitä on näkynyt äänikirjoina, vaan en ole vielä tarttunut. Pitää muistaa kun on huumorivaje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja sopi hyvin kesäkirjaksi, kun aivot toimivat vajaateholla, enkä pystynyt lukemaan mitään vakavampaa. Oikeastaan tämä kirja olisi pitänyt kuunnella äänikirjana. Voin sen vielä tehdäkin jollakin pitkällä ajomatkalla.

   Poista
 2. Paula Noronen on aika hauska tyyppi tv:ssä. Vähän olen ennakkoluuloinen huumorikirjoja kohtaan, että ovatko ne oikeasti hauskoja. :D Mutta ehkä tätä joskus uskaltaisi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kuuntelemaan äänikirjana. Tämä sopii hyvin lomakirjaksi mökille.

   Poista
 3. Minä luin tämän, mutta tuntui kuin olisin kuunnellut äänikirjaa! Kuuntelin aikoinaan Radiomafiasta Paula Norosen Tarja Kulhoa ja hahmon ääni soi edelleen hyvin elävänä päässäni. Hauskoja juttuja :D Aion ehdottomasti lukea myös Lomalle lompsis -kirjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kirjassa oli arjen huumoria. Lisänä tietysti kirjoituskurssin tehtävät, joista tuli huumoripitoisia.
   Tarja sopisi hyvin kesäteatterin lavalle :)

   Poista
 4. Kiva, kun kirjoitit tästä. Olen ajatellut lukea kirjan, mutta taidankin ottaa suosituksestasi vaarin ja kuunnella äänikirjana. Humoristiset kirjat sopivat usein kuunneltaviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula :)
   Tämä kirja on tosiaan sen verran hersyvä tapaus, että varmasti naurattaa. Luin miehelleni parhaimpia pätkiä ääneen. Äänikirjana olisimme kuunnelleet tämän yhdessä. Stand up-showt katsomme yleensä yhdessä ja tässä oli aika paljon aihetta lavalle.

   Poista