lauantai 20. lokakuuta 2012

Laura Paloheimo: Klaukkala


Odotukseni Laura Paloheimon Klaukkala – kirjasta (2012) eivät olleet kovin kummoiset lehtiarvostelujen perusteella. Kirjan oma esittelykin esittelee kirjan päähenkilön, Julian, ostoslistan Pariisista eikä lyhyt esittelykään tuo esille luksuselämästä ja vintage-laukuista rakastavasta päähenkilöstä itseäni kiinnostavia juonenkäänteitä. Jostakin syystä lainasin kirjan lainastosta ja lukijoille tiedoksi, kirjasta löytyy myös syvällisempää sanomaa ja huumoria.

Kirjan alussa Julia on vielä kihloissa rikkaan perijän kanssa ja suunnittelee häitä antaumuksella samalla, kun yrittää pysyä ajanhermoilla työpaikallaan tv-tuotantoyhtiössä. Julian elämään mahtuu tasan poikaystävä, shoppailu ja bling, bling. Oma äiti ja ystävät eivät kuulu Julian lähipiiriin, Julia on siis täysi pissis, mutta poikaystävän ja tulevan anopin mielestä Julia on täydellinen lapsentekokone leveine takamuksineen ja paksuine reisineen. Tarvitseeko elämässä sitten olla mitään syvällisempää, kun rikkaudet odottavat Juliaa tarjottimella?

Kirjan alku on täysin töttöröötä ja meinasin jättää loput kirjasta lukematta blondimaisen alun uuvuttamana. Näitä uusavuttomia blondeja saa katsella jopa televisiosta, jos jaksaa kiinnostaa, joille tärkeintä on omaan napaan katselu ja se mitä he itse haluavat, siis merkkivaatteita, -kenkiä, -laukkuja ja julkkiksen elämää rasvaimuineen ja kauneushoitoineen. Heitä kiinnostavat vain pintaliito ja kuvitteelliset kaverisuhteet julkisuuden henkilöiden kanssa.

Julia saa kuitenkin selville, että poikaystävä pettää häntä Julian ”muka” hyvän ystävän kanssa. Tästä seuraa draamakohtauksia ja lähtö Klaukkalaan lapsuudenystävän taloon viettämään pariviikkoista retriittiä hiljaisuudessa. Klaukkala on Julian synnyinpitäjä ja siellä asuu äiti ja entinen poikaystävä. Julia on tullut tienristeykseen, haluaako hän jatkaa entistä elämää vai haluaako hän muutoksen. Toivon sinulle iloista lukuhetkeä Julian henkisen tien etsimisen parissa. Hauskoja ja väliin hieman koskettaviakin tilanteita löytyy Julian retriitin aikana, mutta et varmasti tylsisty lukemisen aikana. ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti