maanantai 15. lokakuuta 2012

Marjo Näkki: Hepoa TallinnaanJos kirjan nimi epäilyttää lukijaa, niin se on vitsi, eikä lukijan kannata luulla, että kirjassa kuskataan huumausaineita Tallinnaan. Marjo Näkin Hepoa Tallinnaan (2010) kertoo hänen kahden vuoden työpestistä STT:n kirjeenvaihtajana Tallinnassa. Kirjan nimi kuvaa sitä, että hän vei hevosensa mukanaan Tallinnaan. Kirjan nimi ei mielestäni kuvannut kirjaa ollenkaan, sillä kirjassa ei kerrottu yhdestäkään ratsastustunnista. Ainoat viittaukset hevoseen liittyvästä yhteydestä olivat venäjää puhuvat tallitytöt ja viittaus yhteen päivään, jolloin kirjeenvaihtaja ei ratsastanut hevosellaan.

Kirjassa kerrotaan joukosta tapahtumia, joissa kirjeenvaihtaja oli mukana ja henkilöistä, joita hän pikapikaa tapasi. Ilmeisesti kirjeenvaihtajan työt ovat pikaisia, joissa yleensä on useampi toimittaja mukana. Ehkä tästä johtuen kirjan sisältöä ei voi sanoa kovin syvälliseksi, vaan kevyeksi katsaukseksi, mitä parin vuoden aikana kirjeenvaihtajan työhön on sisältynyt. Myös vapaa-aika jää kovin vaatimattomaksi. Kirjeenvaihtaja käy kyllä Saarenmaalla ja Hiidenmaalla, mutta niidenkin kuvaukset ovat kovin pintapuolisia.

Kirjeenvaihtajan työ loppuu Tallinnassa, koska STT:n Tallinnan kirjeenvaihtajan työ lopetetaan, mutta kirjeenvaihtaja jää silti asumaan Tallinnaan. Loppu on yhtä heppoinen, kuin alkukin ja mitään suurempia kohtauksia tästä kirjasta ei löydy. *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti