tiistai 1. tammikuuta 2013

Nora Roberts: Avaimet onneen


Yhdysvaltalaisen huippukirjailijan Nora Robertsin kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 300 miljoonaa kappaletta, eikä ihme, sillä mielestäni kirjat ovat hyvää vaihtelua runsaasti erilaisia ongelmia sisältävien kirjojen välillä. Robertsin kirjat ovat rakkausromaaneja, ja lukijan ei tarvitse pettyä romantiikan suhteen, sillä sitä löytyy roppakaupalla myös Avaimet onneen (The Next Always 2011, suom. 2012) –kirjasta.

Avaimet onneen-kirjassa kolme veljestä kunnostaa vanhaa hotellia ja yksi heistä Beckett Montgomery on rakastunut kolmen pojan yksinhuoltajaäitiin Clare Brewsteriin, joka omistaa hotellin vieressä olevan kirjakaupan. Beckett on tietysti jokapäiväinen vieras kirjakaupassa, mutta hän ei oikein tiedä miten saisi leskeksi jääneen Claren ihastumaan itseensä. Oman vaikeuden suhteen syttymiselle tuovat kolme poikavekaraa, jotka pitää ottaa huomioon seurustelusuhteessa. Kauniilla Clarella on myös toinen ihailija, joka aiheuttaa Clarelle harmia, sillä mies uskoo heistä tulevan parin.

Robertsin tässäkin kirjassa kunnostetaan ja remontoidaan urakalla, joka johtuu luultavasti siitä, että kirjailijan oma mies on puuseppä ja remonttihommat ovat tulleet tutuiksi heidän omistamassaan hotellissa. Avaimet onneen -kirjassa mukavan säväyksen juonikuvioihin tuo hotellin oma kummitus, josta Clare ei oikein pidä, mutta joka kirjan pelottavassa loppuhuipennuksessa toimii Claren apuna. Tämmöinen kummitusten ystävä oikein piristyy, kun saa lukea kummitusjuttuja kirjoista. Lisäksi kirjan kummitus vaikuttaa oikein kiukkuiselta tapaukselta.

Lopputarinan lukija voi lukea kirjan sivuilta ja takaan, että ainakaan rakkausromaanien ystävä ei pitkästy kirjan tapahtumista. Kirja on lisäksi humoristinen ja sopivassa suhteessa feministinen, mutta miehet tekevät tällä kertaa remonttihommat. ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti