maanantai 14. tammikuuta 2013

Lukuhaaste: Lukuiloa kukkien keskellä Lukuiloa kukkien keskellä

Olen tutustunut vuoden 2013 lukuhaasteisiin ja ajattelin esitellä oman haasteeni tälle vuodelle, joka on Lukuiloa kukkien keskellä. Kirjat voivat olla ihan laidasta laitaan, kunhan nimessä on kukka tai kukan nimi ja se on luettu 2013. Lukuvinkkinä haasteeseeni ovat:
Sisilian ruusu
Ruusuvettä ja lammaspataa
Purppuranpunainen hibiskus
Kukkien verellä kirjottu
Tulppaanimurhat
Kukkien kieli
Kuolonkukkia
Praterin orvokki 
Valkoinen ruusu 
Lapinvuokko 
Jääleinikki 
Kultarikko 
Kuolemankukkia 
Pionin rakkaus 
Orvokki Leukaluun urakirja 
Tahitin kukka

Kukkahaasteen tasot ovat:

1 kirja =  ohdake
2 kirjaa = voikukka
3 kirjaa = leinikki
4 kirjaa = päivänkakkara
5 kirjaa = kielo
yli 5 kirjaa = juhannusruusu

Olen itse jo päivänkakkaratasolla ja aikomus on lukea ainakin 10 kukkanimistä kirjaa. Osallistun itse lisäksi ainakin Kirjavalaan Mielenterveys-haasteeseen ja Sheferijm-blogin Aikamatka-haasteeseen, jossa olen jo Matkaajan tasolla. Lisää haasteita Haastavaa lukemista-blogista.

24 kommenttia:

 1. Ihana haaste! Juuri tänään toin kirjastosta kotiin Eeva Kilven noidanlukonm, joten taidanpa osallistua sillä. Omassa hyllyssä olisi myös tuo Ruusuvesi, lisäksi löytyisi Tulppaanikuume. Muita mieleen juolahtavia ovat Umberto Econ Ruusun nimi ja Enni Mustosen Lapinvuokko. Itse en kuitenkaan uskalla tähdätä voikukkaa ylemmäs, kun olen niin monessa haasteessa mukana jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi on vasta alussa ja mieli voi muuttua matkalla...voikukka voi olla alku juhannusruusun juurella :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. ...kun on multaa kynsien alla, vihreät peukalot, epämääräisiä kukkasiemenpusseja kaappien kätköissä, kukkakuvia tietokone täynnä ja hyllyllinen kukkakirjoja, jotka ovat ainoat kirjat, joista en luovu...
   Tulevaisuuden ihmiset voivat ihmetellä kukankuvia jäljellejääneistä kirjoista, kun aurinko porottaa taivaalta, makea vesi on loppunut ja siitä taistellaan sodissa...vertasin Teemestarin kirjaan, joka kannattaa lukea :)

   Poista
 3. Paras kukkakirja on ehdottomasti Dumas'n Musta tulppaani!

  En löytänyt sähköpostiosoitettasi, niin ajattelin kysyä, haluaisitkohan sähköisen arvostelukappaleen hiljattain ilmestyneestä Makuuhaavoja-romaanistani? (Blogaajille tarjotaan valitettavasti vain PDF-muotoisia sähkökirjoja, koska kovakantisen kirjan tuotantokustannukset kirjaa kohden jäävät pienemmillä painoksilla todella suuriksi.)

  Lisää tietoa kirjasta täältä. Sivuilta löytyy myös lukunäyte.

  Kirja saattaisi sopia Mielenterveys-haasteeseen, vaikka se ei mistään psyyken sairaudesta varsinaisesti kerrokaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kukkakirjavinkistäsi.
   Lue mielelläni arvostelukappaleen sinun romaanistasi.
   sähköposti on

   maimalaak@gmail.com

   ps. olen tottunut lukemaan myös sähkökirjoja.

   Poista
 4. Onpa kiva haaste! Bongasin sen sopivasti luettuani Ruusun nimen, saako sen laittaa haasteeseen näin jälkikäteen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kukkahaasteen pariin. Kaikki vuonna 2013 luetut kirjat, joissa on kukannimi käyvät haasteeseen.

   Poista
 5. Hieno haaste! Tätä pitä ryhtyä keväällä lukea, varsinkin kun kirjahyllyssä on valmiina monta kirjaa jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mari. Tervetuloa blogiini ja kukkahaasteen kimppuun. Hyvä kun kirjat ovat valmiina...lukuiloa sinulle kukkien keskellä :)

   Poista
 6. Löysin vasta nyt tämän haasteen Mari A:n blogin kautta. Kiva idea! Olen tähän mennessä lukenut vuoden 2013 puolella yhden kukkakirjan eli Pirjo Rissasen Kamomillasolan. Katsotaan, kertyykö niitä vuoden varrella lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä mun blogista löydät aika monta kukkanimistä kirjaa. Tuo Kamomillasola kuulostaa hyvältä alulta. Voisin vaikka lukea sen itsekin...kiitos vinkistä :)

   Poista
 7. Hei! Näin haasteesi talvella ja ajattelin jo silloin, että jos luen kukkakirjan, osallistun. Nyt oli ensimmäinen vuorossa, Eila Kujalan Valkea kissankello. Olen kirjoittanut siitä täällä: http://kirjanpauloissa.blogspot.fi/2013/06/eila-kujala-valkea-kissankello.html

  Listaan kukkakirjani blogini "Haasteet 2013" palkin alla. Jospa saisin päivänkakkaran...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kirjannimi. Hain kirjaston sivuilta kissankelloa, mutta en löytänyt. Hyvä kirjavinkki kaikille. Nyt on juuri päivänkakkaroiden kukkimisaika :) Lukuiloa :)

   Poista
 8. Kirjastoilla on erilaiset valikoimat. Itse löysin kissankellon Riihimäen kirjastosta, kun laitoin hakuun sukuromaanit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläpäin on monen kirjaston yhteisvaraus kirjoille, eli kirja voi tulla monen sadan kilometrin päästä. Kirjaa luetaan uutuutena, mutta pian se vanhenee lukijoiden mielestä, jos joku ei muistuta siitä. Minä luen mielelläni myös vanhempia kirjoja ja tänä kesänä ajattelin lukea Sillanpäätä, Suomen Nobel-kirjailijaa...ainakin yhden kirjan verran. Aukko sivistyksessä ;)

   Poista
 9. Heips, ilmoittaudun viime metreillä mukaan! Kiitokset vinkistä blogini kommenttiboxissa :), minähän pääsen voikukkatasolle parilla kirjalla. Lapinvuokosta juuri bloggailin ja toinen kirja ilmaantuu blogiini viikonloppuna. Onnekas sattuma, että lueskelin joulun aikaan tulppaaneista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Marika, mukaan mahtuu vielä, sillä vuodenvaihteeseen on vielä neljä päivää.
   Voikukka on kaunis kukka, kun se kukkii alkukesästä valtoimenaan tienpientareilla ja ilahduttaa ihmisiä. Voikukka on myös sitkeä sissi, se kasvaa missä mihin siemenhöyhtyvä on sattunut tipahtamaan.
   Voikukalla on myös runsaasti vihollisia, jotka eivät voi sietää sitä ja yrittävät tuhota sen. Voikukka nostaa vain kukkahattuaan ja lennättää uudet siemenet, pyh tekopyhyydelle ja sievistelylle ;)

   Poista
 10. Minikoosteeni löytää tämän postauksen lopusta: http://oksanhyllylta.blogspot.fi/2013/12/danielle-hermans-tulppaanimurhat.html.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin lukemassa hienon postauksesi. Myös sivut olivat uudet ja upeat. Haaste suoritettu :)

   Poista
 11. Haaste suoritettu. Tavoittelin päivänkakkaraa, mutta sain kuin sainkin, juuri ja juuri, juhannusruusun. Koostetta löytyy täältä: http://kirjanpauloissa.blogspot.fi/2013/12/koostetta-kukkien-keskella-ja-muita.html
  Lukuisaa ja kirjaisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, juhannusruusu on ihana vanhanajan monivuotinen kukka, kestävä ja helposti leviävä, kukoistaa ilman hoitoakin upeasti.

   Hyviä uusia lukukokemuksia uudelle lukuvuodelle :)

   Poista
 12. Hieno haaste. Muistan lukeneeni loistavan Mustan tulppaanin, joka jokaisen kotipuutarhurin olisi hyvä lukea, katson kirjat. Olen mukana kannatusmielessä.

  VastaaPoista