torstai 31. elokuuta 2017

Lapsuuteni kirjasuosikit


Olen blogannut aika monta lasten- ja nuortenkirjaa blogissani ja tietysti halusin osallistua Luetaanko tämä-blogin Kian Lapsuuteni kirjasuosikit - lukuhaasteeseen 1.2-31.8.2017, jossa muistellaan omia lapsuuden ja nuoruuden aikaisia kirjasuosikkeja. Haasteeseen lukemani kirjat ovat ennemmin lapsuudenaikaisia kirjasuosikkeja. En vielä ehtinyt nuoruuteen saakka. Tämä on ollut mielenkiintoinen haaste ja vielä jäi vaivaamaan ne nuoruuden aikaiset kirjat, sillä aloin lukea aikuisten kirjoja luultavasti 10-11-vuotiaana, joten pitäisi oikein miettiä ja muistella luinko samalla nuortenkirjoja. Nuortenkirjoja olen kyllä lukenut sitten aikuisiässä ihan mielenkiinnosta. Tästähän puuttuu mm. Kirsi Kunnaksen lorukirjat, joista olen aiemmin blogannut, samoin Tove Janssonin muumikirjat, joista myös olen blogannut ennen tätä haastetta. Kirjat olivat iso osa lapsuuttani, ja lukeminen on edelleen harrastus numero yksi.
 
Lista lapsuuteni kirjasuosikeista:

Finne Jalmari: Kiljusen herrasväki
Knutsson Gösta: Minä, Pekka Töpöhäntä
Lindgren Astrid: Vaahteramäen Eemeli
Lindgren Astrid: Peppi Pitkätossu
Miler Zdeněk & Eduard Petiška: Myyrän auto
Paloheimo Oiva: Tirlittan
Pennanen Lea: Piilomaan pikku aasi
De Saint-Exupery Antoine: Pikku Prinssi
Spyri Johanna: Pikku Heidi
Topelius Zacharias: Adalmiinan helmi

Lämmin kiitos Kia haasteesta, josta seurasi ilo ja hauskuus muistellessa lapsuutta ja mitä sitä tuli oikein luettua.
Lasten- ja nuortenkirjoja löytyy blogin yläpalkista. Siellä ovat sulassa sovussa vanhat ja uudet, klassikot ja vähemmän klassikot kirjat.

❤️


7 kommenttia:

 1. Vinski ja Piilomaan pikku aasi ovat näistä omien suosikkieni kärkikastissa, mutta muitakin tuttuja listalta löytyy. Pekka Töpöhäntää en tähän haasteeseen ehtinyt lukea, mutta syksyllä sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika se syksy alkaa huomenna. Tämä aika menee liian nopeasti. Piilomaan pikku aasi on todellinen kirjallisuushelmi, ajaton ja mielikvitusrikaskirja, jota suosittelen hieman isommille lapsille, vähintään esikouluikäisille, koska siinä on välillä julmia kohtia.

   Poista
 2. Onpa mukava lukuhaaste. Voi, niin ihania tuttuja kirjoja! Pikku Prinssin ja Tirlittanin muistan omasta lapsuudestani oikein hyvin. Omille tytöilleni olen lukenut paljon Lindgrenia. Kristan yksi suosikkikirjoista oli Pekka Töpöhäntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hauska lukuhaaste minustakin. Sai miettiä oikein kunnolla, mitä luinkaan.
   Voi Krista ihanuus, Pekka Töpöhännät ovat suloisen opettavaisia kirjoja.

   Poista
 3. Voi, melkein kaikki listasi kirjat ovat minullekin tuttuja ja hyvin rakkaita. Ainoataan tuo Eukko pikkurillin kepposet on mennyt minulta ohi.

  Piilomaan pikku Aasi, Peppi, Eemeli, Tirlittan, Pikku Heidi... Ihmeellisiä lukumuistoja tulvii mieleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tirlittanista oli muuten tv-ohjelmakin ja elokuva. Tirlittania näytteli Jaaana Saarinen ja hänellä oli pitkät letit.
   Ihanaa muistella lapsuutta kirjojen kautta tai toisinpäin.

   <3

   Poista
 4. Kiitos, että olit mukana! Opettajamme luki meille Koko kaupungin Vinskin, ja muistan, kuinka paljon meitä nauratti. Kesällä löysin sen Tammisaaresta divarista eurolla! :) Tuon Pikku Pietarin pihan luin vasta viime syksynä, mutta aivan ihana sekin.

  VastaaPoista