sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Kirjahyllyn aarteet


Kirjahyllyn aarteet on lukuhaaste, joka alkaa 6.1.2019 ja päättyy 5.1.2020. Lukuhaasteen tavoitteena on lukea omia kirjoja vuoden aikana niin monta kuin itse haluaa tai ehtii. Kirjahyllyt, kaapit, lipastonlaatikot, arkut, laatikot jne. ovat yleensä paikkoja, missä kirja-aarteet asustelevat ja pölyttyvät. Niinpä niin. Tämän haasteen tarkoitus on vähän tai paljon pölyyttää kirjoja ja saada aikaiseksi ahaa-elämyksiä, minulla on tämäkin kirja täällä hyllyn pimennoissa. Ainakin minulle on sattunut niin, että olen hankkinut samaa kirjaa pari kappaletta, sillä en ole muistanut, että minulla on jo se. Niinpä kirjahyllystä löytyy ainakin Veijo Meren pari samaa kirjaa ja Patrick Modianon pari samaa kirjaa. Saapa nähdä kuinka monta kirjaparia löydänkään vuoden aikana.

Vuonna 2018 eräs henkilö kysyi netissä, että kuinka monta lukematonta kirjaa sinulla on kirjahyllyssä. Lopetin laskemisen, kun pääsin sataan. Päätin siltä istumalta, että alan lukemaan omia kirjoja. Laskin kirjat marraskuussa, ja olen lukenut sen jälkeen seitsemän omaa kirjaa, joten tätä lukuvauhtia en malta lopettaa, vaan haastan kaikki lukijat lukemaan myös omia kirjoja. Yksi kirja tai enemmän, kaikki käy. Pölytetään yhdessä kirjahyllyjen aarteita, ja nautitaan tarinoista, joita kotihyllyistä löytyy.

Kirjahyllyn aarteet 6.1.2019 – 5.1.2020 

Haasteessa mukana:

Kirjasähkökäyrä
Cats, books & me 
Jokken kirjanurkka 
Oksan hyllyltä 
Olen lukenut ja luen edelleen 
Kirjojen kuisketta
Taikakirjaimet 
Kirjoihin kadonnut 
Satun luetut
Kirja hyllyssä 
Kirjaimia 
Kirjojen keskellä 
Yöpöydän kirjat 
Tylypahkan kirjasto 
Kirjan pauloissa
Kirjahyllyn kirjoja 
Kirja vieköön! 
Sara - Villa Emilia 
Kirjahilla 
Lukuaikaa etsimässä 
Eniten minua kiinnostaa tie 
Hurja hassu lukija 
N - Expelliarmus
Luetut kirjat
Aukeamia 

TERVETULOA MUKAAN! KOKONAINEN VUOSI AIKAA LUKEA :)

ps. Löysin bloggaajakolleegani  Marileen 1001 kirjaa ja pieni elämä blogista pitäneen Kirjahyllyn aarteet-juttusarjaa vuonna 2016. Kyseinen juttusarja ja tämä lukuhaaste ovat eri juttuja. 1.5. 2019 Mai

57 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen haaste, pitää minunkin tutustua tähän. En ole juuri osallistunut mihinkään haasteisiin, joten sellaisen voisi ottaa tämän vuoden ohjelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli ja tervetuloa Kirjahyllyn aarteiden pariin. Ainahan sitä muutaman kirjan ehtii lukea omastakin hyllystä, vai mitä.

   <3

   Poista
 2. Minäkään en ole koskaan halunnut laskea, paljonko niitä omia kirjoja hyllyissä olla. Muistan, että tein blogini alkuaikoina 100 kirjan TBR-listan (jonka sittemmin poistin, kun listattujen lukeminen edistyi niin hitaasti :)) ja se täyttyi nopeasti ja paljon jäi kirjoja listan ulkopuolelle. Uusia kirjoja on tullut sittemmin osteltua ja vanhoja kierrätettyä pois, mutta tämä haaste kyllä sopii minulle erinomaisesti. Olen siis mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Marika, että lähdet mukaan haasteeseen. Mietin jo viime vuoden puolella, että tällainen haaste olisi kiva.
   Juu uusia kirjoja tulee hankittua aika huolettomasti. Aina löytyy mukavia kirjoja. Laitetaan haaste vauhtiin ja pöllytetään kirjahyllyä.

   <3

   Poista
 3. Osallistun tähän, ja saan joitain osumia, luin jo viime vuonna omasta hyllystä. Tämän vuoden bloggauksissa niiden rinnalla ovat ne kirjat, jotka ovat olleet pitkään lukulistalla, olen varannut ne kirjastosta ja lukenut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkasen hävettää, kun olen lukenut tosi vähän omia kirjoja, mutta nyt laitan vauhtia tämän lukuhaasteen avulla.
   Kiva kun osallistut haasteeseen Jokke!

   Poista
 4. Minullakin on lukematta varmaan reilusti yli 100 omaa kirjaa. Ajoittain yritän keskittyä ihan omaan kirjahyllyyn ja samalla päätän luettuani jääkö kirja edelleen minulle vai lähteekö kiertoon. MUTTA kirjastot ovat täynnä ihanuuksia joita en vaan voi vastustaa. Minulla on sellainen paha vika, ettei ikinä ole tilannetta etten löytäisi luettavaa kirjaa, vaan niitä löytyy liikaa. Mutta ehdottomasti haastan itseni mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että osallistut lukuhaasteeseen Kati.
   Minulla on sama pointti, eli tietäisin kirjan luettuani, että jääkö hyllyyn vai lähteekö se eteenpäin. Siksikin olisi hyvä lukea kirjahyllyn aarteita.

   <3

   Poista
 5. Osallistun mukaan haasteeseen! Oman hyllyn kirjat ovat jääneet viime vuosina ihan liian vähälle huomiolle, joten ihan hyvä keskittyä välillä niihinkin. Ja tosiaan kun se on omana tavoitteenani muutenkin tänä vuonna, niin mikä ettei sitten osallistua samalla tähän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hauska kuulla, että alat lukea kirjahyllystä aarteita. Hyvä juttu, että keskitytään porukalla pöllyttämään kirjoja, joita on aikonut lukea, mutta ne vain ovat jääneet jostakin syystä lukematta.
   Sinulla on oikein hyvä tavoite tälle vuodelle, jota kimppaan mielelläni.

   <3

   Poista
 6. Tällä hetkellä omia kirjoja on lukematta 265 (joista 44 on e-kirjoja). Löytyisihän sieltä vaikka mitä kiinnostavaa mutta kuinka ollakaan, pöydälle on taas jotenkin päässyt ilmaantumaan pino kirjastolainoja ja kevään mittaan ilmestyviä uutuuksiakin on varauksessa tusinan verran.
  Eli haasteelle on kyllä tarvetta, tarkoitus kun kuitenkin on pyrkiä kohti sitä että niiden omien lukemattomien määrä olisi hieman hillitympi eivätkä kirjat odottelisi vuoroaan vuosikausia ihan vain siksi ettei niiden pariin millään ehdi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Satu mikä määrä luettavaa :)
   Minulla oli aikaisemmin niin hyvä tilanne, että kirjahyllyihin meni vain ne kirjat, jotka olin lukenut. En ymmärrä missä vaiheessa muutuin kirjahamsteriksi.
   Yritetään yhdessä hillitä omia lukemattomia kirjoja :)
   Kiva kun tulet mukaan haasteeseen.

   <3

   Poista
 7. Hei, ehtiikö Matti Myöhäisenä mukaan? :D Mulla aina jää omasta hyllystä kirjat lukematta. Tää ois hauska, kun ei ole mitään tiettyä määrää ja voisi ihan fiiliksen mukaan valita hyllystä luettavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi on vasta alussa, hyvin mahtuu mukaan. Eilen vasta käynnistyi tämä haaste.
   Omilla fiiliksillä mennään, eikä mitään pakkoa.
   Luetaan kirjahyllyjen kirjoja silloin, kun tuntuu siltä, että nyt on aikaa.

   <3

   Poista
 8. Useita satoja lukemattomia kirjoja löytyy niin paperisina kuin sähköisinäkin. Pahimmillaan odottaneet yli 10 vuotta. Luen niitä aina silloin tällöin pois kuljeksimasta, mutta tämän haasteen myötä tulisi kiinnitettyä huomiota mitä ja miten paljon sieltä osuu luettavaksi vuoden aikana. Olen siis mukana haasteessa Taikakirjaimissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulet mukaan lukemaan kirjahyllyn aarteita :)
   Oi voi Raija meitä kirjahamstereita. En uskalla ajatellakaan kuinka kauan minunkin vanhimmat ovat odottaneet lukemista. Minä ajattelin, että luetaan sitten haasteen kanssa oman hyllyn kirjoja, niin tulee ehkä ja mielellään parempi mieli siitä, että lukee pois, kun kerta sitä luettavaa on omastakin takaa hyllyissä.

   <3

   Poista
 9. Osallistun! En ole laskenut oman hyllyn lukemattomia, mutta kyllä niitä löytyy, joten haastanpa itseni tässä etsimään sieltä kirjoja. Lasken sitten vuoden lopussa, paljonko koriin kertyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mukavaa, että osallistut Paula lukemaan kirjahyllyn aarteita.
   Vuoden päästä lasketaan yhdessä luetut kirjat. Toivotaan korkeita luettujen kirjojen pinoja jokaiselle osallistujalle. Yksikin kirja on hyvä saavutus, jos kirja on vaivannut mieltä.

   <3

   Poista
 10. Aaa ihana ihana haaste! Mulla on e-kirjat mukaan laskettuna muutama sata lukematonta oman hyllyn kirjaa.. (en ymmärrä mitä on tapahtunut). Joten tämän vuoden tavoitteena oli muutenkin keskittyä omaan hyllyyn.. mukana siis! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tylypahkan Kirjaston Lotta, sinullehan on oikeasti kertynyt oma kirjasto lukemattomine kirjoineen. Siispä on aika pöllytellä omia kirja-aarteita.
   Tervetuloa mukaan lukuhaasteeseen :)

   Poista
 11. Mukana! Tämä yhdistyy kivasti #hyllynlämmmittäjä -haasteen kanssa. Jospa saisi omasta hyllystä luettua pitkään roikkuneita pois viime vuotta tehokkaammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea Niina, kaksi haastetta kerralla. Minäkin yritän yhdistellä haasteita keskenään. Kaksinverroin positiivista.
   Huomaan, että bloggareista löytyy muitakin kirjahamstereita kuin minä .
   Tervetuloa mukaan :)

   Poista
 12. Silläkin uhalla, että lukisin vain yhden oman hyllyn pölynkerääjistä, osallistun tähän haasteeseen! Mulla taitaa suurin osa omien hyllyjen kirjoista olla lukemattomia, joten valinnanvaraa ei ainakaan puutu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Maija :)
   Yksikin kirja vähemmän lukemattomia on hieno juttu.
   Sinulla on aika paljon pöllyytettävää hyllyissä. Minulle on kertynyt omituisia pinoja sinne sun tänne ja ne kaikki ovat lukematta. Mies siirtelee niitä ja yrittää saada kirjoille huomiota.

   Poista
 13. Minäki otan osaa! Löytyy munki hyllystä varmaan kymmenkunta kirjaa, joita en oo saanu luettua siksi, että ne on omia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mukava juttu, että osallistut kirjojenpöllyytystalkoisiin. Sinulla on ihmeen vähän lukemattomia kirjoja. Voi kun pääsisin samaan lukuun.

   Terveisin kirjahamsteri :)

   Poista
  2. Tämä hamsteri on kahdessa viime muutossa ja kerran sen jälkeenkin onnistuneesti hävittäny kirjojaan pois. Jäljellä on enää banaanilaatikollinen. Aattelin ottaa selvää, mitä siellä on ja laittaa sieltä lukemattomat näkyville tätä haastetta varten.

   Poista
  3. Oi mikä surku, kun kirjat ovat hävinneet, mutta hyvä, että jotain jäi jäljelle :)

   Poista
  4. Eiku mää ite hävitin ne, jaoin ihmisille ja vein kierrätykseen ja jätin vaan ne merkityksellisimmät kirjat jäljelle. Halusin turhat pois ja siinä mielessä aloittaa puhtaalta pöydältä oman kirjahyllyn kanssa.

   Poista
  5. No tuo kuulostaa järkevältä puuhalta. Kun minä muutin Turkuun, annoin laatikollisen kirjoja anopille ja kaikki muut toin mukanani. Valokuvat ja kirjat olivat tärkeimmät, mitkä säilytän mukanani. Nyt voisin jo luopua joistakin kirjoista, jotka olen lukenut.

   Poista
 14. Ehdottomasti mukana! Laskin juuri, että saisin periaatteessa melkein koko Helmet-haasteen luettua omilla kirjoilla, joten tämä sinun haasteesi menee siinä sivussa oikein hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan vaan lukemaan. Sinulla on aikamoinen haaste lukea koko Helmet-haaste eli 50 kirjaa pelkästään omia kirjoja. Nostan hattua!

   Kiva, että olet mukana :)

   Poista
 15. Mulla on hyllyssä järkyttävät määrät lukemattomia kirjoja. Tulen mukaan siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla Riitta, että osallistut haasteeseen. Tervetuloa lukemaan lukemattomia omia kirjoja.

   <3

   Poista
 16. Hei!
  Sama idea täälläkin tämän vuoden luvuiksi... Kirjoittelen uudessa blogissa: https://kirjahyllynkirjoja.blogspot.com/

  t. Entinen Mari a:n kirjablogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinulla on sama idea tälle vuodelle. En kyllä uskalla laittaa mitään kirjamäärää itselle, ettei tule mitään paineita. Luen intuitiolla.
   Sinulla on upea uusi kirjablogi ja vau mitkä kirjahyllyt.
   Laitan sinut haasteeseen mukaan, Päivi.

   <3

   Poista
 17. Hei! Pääseekö mukaan, vaikkei olekaan kirjabloggaaja? Helmet-haaste on niin innostava, että päätin tänä vuonna vihdoin osallistua. Koetan selvitä mahdollisimman pitkälle oman hyllyn kirjoilla. Löysin blogisi Ritan blogin kautta, ja tämä haaste olisi aivan erityisen sopiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsee mukaan, tervetuloa lukemaan kirjahyllyn aarteita Sara. Sinulla on hieno tavoite lukea Helmet-haasteeseen omia kirjoja. Kiva, että löysit tänne :)
   Laitan 6.1.2020 koostebloggauksen, johon voit laittaa linkiksi oman kirjakoosteesi.

   Lukuiloa <3

   Poista
  2. Hei taas, nyt onkin bloggaamiseni hieman suvantovaiheessa, joten en voi laittaa linkkiä vuodenvaihteen jälkeen. Joka tapauksessa kiitos hienosta ideasta ja haasteesta - ja oikein hyvää ja kirjarikasta joulua! :)

   Poista
 18. Olen yrittänyt hillitä kirjojen ostamista, mutta vielä löytyy omastakin hyllystä kymmeniä lukemattomia kirjoja. Mukana ollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama hyve/pahe minullakin on, kirjoja tulee ostettua, vaikka kirjahyllyt notkuu lukemattomista kirjoista :)
   Tervetuloa lukemaan oman kirjahyllyn aarteita Mervi!

   Poista
 19. Hitusen myöhässä, mutta mukana! Tarkoitukseni oli muutenkin lukea omia lukemattomiani tänä vuonna, ja tällainen haaste antanee lisäpuhtia operaatioon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvin mahtuu mukaan ja kokonainen vuosi on aikaa lukea omia lukemattomia kirjahyllyn aarteita :)
   Haasteissa on aina hyviä puolia, minäkin saan lisäpuhtia haasteista :)

   Poista
 20. Kiva haaste, Mai! Osallistun, toki. Aikoinaan tein blogiini sadan kirjan TBR-listan oman hyllyn lukemattomista, mutta sen "suorittaminen" alkoi jossain vaiheessa maistua puulta ja lopetin sen. Nyt menen ilman valmista listaa ja veikkaan, että innolla pyyhin pölyt omista kirjoista vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kiva, että osallistut mukaan haasteeseen <3
   Olen suorittanut Hyllynlämmittäjää parina vuotena ja sain molempina vuosina luettua kuusi kirjaa kymmenestä. Minulle sopii siis vähän vallattomammat rajat, joten luetaan se kirja mikä tuntuu sillä hetkellä sopivimmalta, eli kuten kirjoitit ilman listaa.

   <3

   Poista
 21. Mukana! Jospa tästä saisi lisäkimmoketta lukea oman hyllyn kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan Jassu kirjahyllyn aarteita pöllyttämään. Pieni lisäkimmoke on aina paikallaan, sitä minäkin ajattelin, kun pistin haasteen pystyyn. Monessa blogissa oli sama ajatus muhinut, sillä meitä kirjahamstereita löytyy aika paljon, ja kirjakasat kasvavat, ja ajatus lukea omia kirjoja oli oikeastaan kollektiivinen aikomus.

   Poista
 22. Minäkin haluan mukaan! :D Mainio haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että haluat mukaan haasteeseen, tervetuloa :)
   Luetaan yhdessä lukemattomia kirjoja. Ainakin minua on nuo kirjakasat harmittanut. Itseäni saan siitä nuhdella, että olen hamstrannut kirjoja, mutta jättänyt ne lukematta.

   Poista
 23. Luetut kirjat on myös mukana, kun tulee tilaa ja saumaa omille opuksille. Kiva haaste Mai =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3
   Kiva kuulla, että alat pöllyyttämään omia kirjoja. Niitähän riittää luettavaksi, ainakin minulla =)
   Jatketaan sitten seuraavana vuonna, jos ei saada kunnon pölyytystä aikaiseksi.

   =)

   Poista
  2. Tehdään vaan niin. Alinpia ainakin kannattaa silloin pöyhästä. =)

   Poista
  3. Olen tehnyt todella hyviä löytöjä omista kirjakasoista. Minun kirjat ovat lähteneet liikkeelle, sillä kirjahyllyissä ei ole enää tilaa niille, ne ovat tupaten täynnä.

   Lukuiloa =)

   Poista
 24. Miten minulta olikin mennyt tämä ohi? Mutta mukana ollaan siis, tottakai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että huomasit tämän haasteen. Lukuhaasteita on paljon, joten aina niistä joku kiinnostava menee ohi ja sitten vuoden lopussa huomaa, että ai niin, tuohonkin olisin halunnut osaallistua.

   Lukuiloa :)

   Poista
 25. Sain luettua 10 kirjaa kirjahyllyistäni. Ei ehkä huikean paljon, mutta oli mukava yllättyä millaisia inspiraatioita sai jo pitkään odottaneiden kirjojen valinnassa. Todella kiva haaste, kiitos! Koontipostaus löytyy https://taikakirjaimet.blogspot.com/2020/01/kirjahyllyn-aarteet-haasteen-kooste.html

  VastaaPoista