torstai 25. huhtikuuta 2019

Lina Bengtsdotter: Francesca (Lukuviikko 2019)


Francesca Mildin katoamisesta on nyt kaksikymmentäseitsemän vuotta, mutta vielä tänäkään päivänä ei tiedetä, mitä hänelle tapahtui. Monenlaisia teorioita on esitetty. Francescan passi oli hävinnyt, joten ensin ajateltiin, että hän oli karannut.

Ruotsalaisen Lina Bengtsdotterin toisen dekkarin Francescan aihe on kadonnut tyttö. Kirjan päähenkilö rikospoliisi Charlie Lager palasi aiemmin kesällä entiseen kotikaupunkiinsa etsimään kadonnutta tyttöä Annabelleä. Gullspångissa ollessaan Charlie tutustui mielenkiintoiseen toimittajaan, joka oli törmännyt tutkimuksissaan  Francescan mysteeriin ja kirjoitti siitä nettiartikkelin. Francesca asui perheineen loisteliaassa kartanossaan kesäisin, ja talvet hän opiskeli rikkaille tarkoitetussa sisäoppilaitoksessa. Rikkaiden tuli seurustella vain rikkaiden kanssa. Mutta Francesca oli musta lammas kaikin puolin. Hän ei sopeutunut rikkaiden joukkoon, vaan kyseenalaisti kaiken.

Olen outo lintu. Olen kolmas pyörä, kolmastoista haltiatar, ikuinen kuokkavieras. Olen tässä maailmassa muukalainen.

Jostakin syystä Charlie kiinnostui kadonneesta Francescasta ja päätti tutkia tapausta vaivihkaa palatessaan ystävänsä luokse Gullspångaan viettämään pitämättömiä lomapäiviä. Hän toivoi tapaavansa myös mukavan toimittajan, joka oli tutkinut Francescan tapausta. Charlie majoittui lapsuudenystävänsä luokse, jonka mies oli muuttanut pois kotoa kesäisten tapahtumien vuoksi. Charlie halusi olla ystävänsä tukena vaikealla hetkellä. Kesäiset tapahtumat vaikuttivat vielä myös kirjan juonenkulkuihin, joten kirjassa tavataan myös Annabellestä tuttuja hahmoja.

Gulspångan pikkukaupunki on täynnä salaisuuksia ja niitä salaisuuksia on myös Charliella. Jostakin syystä hän näkee aina unta eräästä tiestä, jota kulkee pikkutyttönä äitinsä kanssa. Tien päässä on talo. Äiti koputtaa ovea, mutta heidät ajetaan pois. Gulspångassa ollessaan Charlie haluaa tutkia myös kyseistä taloa ja etsiä johtolankoja siitä, miksi talo pyörii hänen unissa. Kirjassa Charlie ratkaisee itseään vaivaavia salaisuuksia ja hän ratkaisee myös Francescan arvoituksen. Francescan katoamiseen liittyvä henkilö on hyvin läheinen Charlielle, mutta vaikuttaako se tutkimukseen? Lina Bengtsdotterin psykologinen dekkari on täynnä tunteita, jotka tihkuvat salaisuuksia ja odottavat peloissaan esilletuloa. Charlie Lager on mestarillinen mysteerien avaaja, joka ei kumartele ylipäätään ketään.


Lina Bengtsdotter, Francesca ****
Suom. Sirkka-Liisa Sjöblom
Otava 2019
s. 429
Psykologinen dekkari
 

Bengtsdotter Lina: Annabelle 

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin jännittävältä, että täytyy lisätä lukulistalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin heti tähän sarjaan, kun luin ensimmäisen kirjan Annabellen. Francesca jatkaa samalla linjalla, mutta eri salaisuuksien kanssa.

      Poista
  2. Voi, millohan minä saan tartuttua Bengtsdotterin kirjoihin. Nämä kyllä kiinnostaa kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Charlie Lager-sarja on kyllä hyvä. Tykkään, kun kirjat eivät ole verisiä ts. niissä ei mässäillä tekotavoilla.

      Poista