keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Elly Griffiths: KorppikuningasTiedän, että olet maan johtavia luiden säilymisen asiantuntijoita. Sen takia sinulle kirjoitankin… Olen tehnyt löydön, ja se voi olla iso juttu. Jättiläismäinen juttu. Mutta tarvitsen apuasi. Toisen mielipiteen luista. Tilanne täällä on vähän arkaluontoinen, ja siksi lähetän kirjeen enkä sähköpostia. Voisitko soittaa minulle alla olevaan numeroon? Veikkaan, että juttu kiinnostaa sinua. Oletko kuullut Korppikuninkaasta? No, minä uskon löytäneeni hänet.

Elly Griffithsin uusin dekkari Korppikuningas johdattaa arkeologi Ruth Gallowayn tyttärineen lomailemaan Blackpooliin, sillä eräs hänen opiskelukavereistaan lähetti hänelle kirjeen, jossa hän toivoi Ruthilta apua vanhojen luiden analysoimisessa. Ruth päätti käyttää lomansa opiskelukaverinsa apuna, vaikka opiskelukaveri itse ei ollut enää paikalla. Mutta eräs vanha tuttava lähti Ruthin avuksi hoitamaan Katea, kun Ruth teki tutkimustyötä. Blackpool on myös Katen isän Harry Nelsonin kotikaupunki. Harryn ja Ruthin välillä kipunoi kaikenlaiset jännitteet, mutta Harry on tiukasti naimisissa ja aikoo pysyäkin. Tässä kirjasarjassa on siis kolmiodraaman ainekset ja ne taitavat jatkua jatkokirjoissakin. Korppikuningas on sarjan viides kirja ja jälleen on luvassa mukavan viihteellinen jännityspaketti sarjan fanittajille.

Leppäkerttu, leppäkerttu, lennä jo kotiin. On talosi tulessa, poikaset poissa.

Tutkiessaan luita ja juttuun liittyvää omituista yliopistoporukkaa, Ruth huomaa joutuneensa mukaan kummallisiin piireihin, jotka yrittävät sekoittaa Ruthin tutkimukset pelottelemalla häntä. Tavallisesti Ruth on erittäin jalat maassa oleva henkilöhahmo, erittäin rakastettava sellainen, mutta tällä kertaa Kate on kuvioissa mukana ja Ruth pelkää, että oudot piirit tekevät jotain hänen pikkutytölleen. Onneksi Nelsonille voi soittaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Löysin hänet. Tiedän, että se on hän. Heti kun saimme viimeisen kiven siirrettyä ja näin hänen kasvonsa ja otsaa vielä kiertävän kultavanteen, minä tiesin.

Korppikuningas on dekkari ja hyvä sellainen. Kirjaa ei meinaa raskia lopettaa, kun on päässyt alkuun, sillä niin jännittäviksi juonikuviot muuttuvat matkan varrella. Ruth ja Nelson ja heidän välinen kemia ovat tämän koko kirjasarjan suola ja pippuri. Keitokseen lisätään joukko vanhoja tuttavuuksia ja makua tuomaan joukko uusia tuttavuuksia esim. Nelsonin mainio äiti, ja muutama kynän heilautus ja jännityssoppa on sekaisin. Ruth on tietysti himpun verran poliiseja edellä, ja Nelson saa kuullakin poliisituttaviltaan, että miten se Galloway onnistuukin olemaan joka paikassa kuin hekin ja pikkuisen ennen heitä. Kyllä minä taas nautin kirjan lukemisesta ja Ruthin seurasta. Sydänkin taisi läpättää samaan tahtiin kuin Ruthilla, kun näimme Nelsonin yllättäen jossakin. Seuraava kirja ilmestyy syksyllä ja on nimeltään Kadonneet ja kuolleet.

Elly Griffiths, Korppikuningas *****
Suom. Anna Kangasmaa
Tammi 2019
s. 370
Dying Fall 2013

Griffiths Elly: Risteyskohdat  
Griffiths Elly: Januksen kivi  
Griffiths Elly: Jyrkänteen reunalla  
Griffiths Elly: Käärmeen kirous

2 kommenttia:

 1. Odottelen tätä kirjastosta, onneksi olen jonon kärkipäässä. Olen hieman vaivihkaa koukuttunut Galloway-sarjaan, ja nyt tämä on eräs suosikkisarjojani. Kiva tietää, että syksyllä tulee jo seuraava osa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä koukutuin heti ensimmäisestä kirjasta ja sarja on minunkin suosikkini. Sarja on niin suosittu, että kun kävin katsomassa syksyn uusia kirjoja kirjaston varaussivulta, Kadonneet ja kuolleet oli varannut jo 30 lukijaa.
   Edellinen Käärmeen kirous oli minulle vaikeampi pala, sillä en tykkää käärmeistä ja yritän vältellä sellaisia kirjoja, joissa joudun niiden kanssa tekemisiin. Mutta luin kuitenkin.

   Poista