lauantai 19. lokakuuta 2019

Eppu Nuotio ja Marjo Nygård: Maailman viimeiset noidatViimeiset vuosisadat von Kraussit ovat yrittäneet elää niin tavallista elämää kuin vain voivat. He taikovat kyllä, mutta vain keveitä, harmittomia, lempeitä taikoja, joiden tarkoituksena ei ole säikäyttää ketään. Vain Sabine Kraussille ja hänen jälkeläisilleen tavallinen elämä oli kauhistus.

Lokakuu on taikakuu, taikuuksien kuu, noitien kuu ja kaikenlaisten yliluonnollisten juttujen kuu. Eppu Nuotion Maailman viimeiset noidat satukirjassa päästään kurkistamaan noitien mielikuvitukselliseen elämään. Marjo Nygård on kuvittanut kirjan hurmaavilla noitakuvilla, joita olisin toivonut olevan jokaisella sivulla.

Hilde avaa kaappikellon, ja siinä Velma seisoo, harmaat hiukset viistävät lattiaa, koukkunokka on yhtä terävä kuin ennenkin, silmät mustat hiilenpalat. Hilde nielaisee, ja Velman ääni vapisee, kun hän sanoo kolmesataa vuotta sitten sovitut taikasanat: ”Viscum album.”

Von Kraussin suvun jäsenten on kokoonnuttava pohtimaan mitä he voisivat tehdä Sabinelle ja hänen lapsilleen. Vanhat taikavoimat on elvytettävä ja puhallettava yhteen hiileen. Pystyvätkö noidat toimimaan yhteistyössä? Sabine ja hänen lapsensa ovat yllättäneet toimillaan kaikki muut noidat. Miten Sabine voi tietää mitä he aikovat tehdä? Onko heidän joukossaan noita, joka toimii Sabinen kätyrinä?

Hilden ajatukset keskeytyvät, kun ulko-ovelta kuuluu raskas kolkutus. Joku hakkaa nyrkillään satoja vuosia vanhaa tammiovea. Pam! Pam! Pam!
Väri pakenee Velman kasvoilta, ja Vernerin harteilla istuva lintu nousee ilmaan. Luudat lentävät salista, ylös kierreportaita, suoraan yläkerran aulassa olevaan kaappiin.

Noitia odottaa taistelu, jossa kohtaavat hyvät ja pahat noidat. Sabine on valmistellut yllätyshyökkäystään kauan. Miten muut noidat pystyvät vastustamaan Sabinen ja hänen lastensa yllätyshyökkäystä vastaan? Hassuja sanoja täynnä oleva Eppu Nuotion kirjoittama fantasiaseikkailu Maailman viimeiset noidat valloittaa kaikki noitakirjojen ystävät.

Eppu Nuotio, Maailman viimeiset noidat
Kuvitus Marjo Nygård
Bazar 2019
s. 100
Satukirja
5-11v.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti