sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Raili Mikkanen: Into-tonttu pelastaa joulun


 
Into oikein hypähti innosta. Viima ja Tuulispää olivat porokaksoset, joissa oli taikaa yllin kyllin. Ne olivat niin nopeita, ettei niiden vauhtiin pystynyt yksikään toinen poro, ehkä ei mikään eläin. Tuulispäätä käytti vain Joulupukki, Into saisi Viiman. Sellaisesta onnesta hän ei ollut osannut koskaan edes uneksia. Into-tonttu kumarsi niin syvään, että hiippa lakaisi lattiaa Joulupukin tuolin edestä. Viiman kanssa hän tiesi olevansa maailman nopein pelastuspartio. Voihan kilistys!

Raili Mikkasen Into-tonttu pelastaa joulun on hauskasti kuvitettu lastenkirja. Into-tonttu sai Joulupukilta tehtäväkseen rientää jokaisen tontun luokse, jos hän joutui pulaan. Avukseen Into sai nopeimman mahdollisen poron, Viiman. Into oli hyvin innoissaan tehtävästään. Hän pelasti oikein mielellään pulaan joutuneita tonttukavereitaan.

Ensimmäisessä tehtävässä Into pelastaa Hiisku-tontun lukukoiralta. Luit aivan oikein, sillä eräässä perheessä oli koira, joka tykkäsi kuunnella satukirjaa, eikä päästänyt tonttua lähtemään. Lue kirjasta, minkä keinon Into keksi lukukoiralle. Pääasia, että Hiisku selvisi kokemuksestaan lukukoiran seurana.

Seuraavassa tehtävässä Inton piti pelastaa Jossu-tonttu, joka oli juuttunut pelaamaan peliä lasten kanssa. Eikä halunnut lähteä pois. Mitähän Into keksi, että sai Jossun lähtemään? Kolmannessa tehtävässä Into joutui pelastamaan piippuun juuttuneen tontun. Herkulliset jouluruoat olivat varmaan maistuneet liian innokkaalle tontulle. Ja lopuksi syötiin tonttulassa herkullinen jouluateria.

Tämän lastenkirjan seurassa on mukava virittäytyä jouluun. Vielä on aikaa, ennen kuin Joulupukki lähtee tonttuineen jakamaan lahjoja. Voi olla, että näet taivaalla kiitävän Tuulispään ja Viiman.

Raili Mikkanen, Into-tonttu pelastaa joulun
Kuvitus Harri Tarkka
Minerva  2018
s.  29
Lastenkirja

Kirja on oman kirjahyllyn aarre

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti