tiistai 14. heinäkuuta 2020

10 oman hyllyn himotuinta 2020Bongasin Kartanon kruunamaton lukija -blogista tämän kirjalistauksen, jossa kerätään omasta kirjahyllystä kymmenen kirjaa, jotka haluaisi lukea juuri nyt. Ideana on katsoa, mitkä kirjat kiinnostavat eniten.

Valitsemastani kirjakymmeniköstä osa on majaillut makuuhuoneen liinavaatekaapin päällä lyhyemmän tai pidemmän ajan odottamassa, että lukisin ne. Osa on taas saanut oleskelupaikan olohuoneen kirjahyllystä. Nyt tämä uusi kirjapino pääsee makuuhuoneen liinavaatekaapin päälle pölyttymään, ja toivottavasti luen tästä kasasta ainakin muutaman kirjan vielä tämän vuoden aikana. Ainakin klassikkohaasteeseen valikoitui hyvä kirja, ja se on tässä pinossa. Ensi kesänä voisi katsastaa, kuinka monta kirjaa tulikaan luettua… ja pinota uusi kirjakymmenikkö.

Sofi Oksanen: Stalinin lehmät

Tämä esikoiskirja on kiinnostanut tosi pitkään. Tiedossa on kolmen sukupolven elämänkuvausta Neuvostoliiton miehittämässä Virossa ja itsenäisyytensä säilyttäneessä Suomessa. Blogista löytyy Kun kyyhkyset katosivat, Koirapuisto, Baby Jane ja Norma.

Lassi Sinkkonen: Solveigin laulu

Sinkkosen romaani kuvaa myös kolmen sukupolven naiskohtaloita, mutta Helsingissä. Olen katsonut kirjasta tehdyn tv-sarjan, jossa näytteli Ritva Oksanen.

Isabel Allende: Auroran muotokuva

Rakastan Isabel Allenden kirjoja. Blogista löytyy Henkien talo ja Rouva Fortunan tytär. Aurora on Rouva Fortunan tytär -kirjasta tutun Eliza Sommersin tyttärentytär. Kirjassa liikutaan Chilen maisemissa.

Kjell Westö: Missä kuljimme kerran

Blogista löytyy Kangastus 38 ja Rikinkeltainen taivas. Tämä on pakko lukea. Westön uusin kirja ilmestyy tänä vuonna ja sekin kiinnostaa kovasti.

Alice Sebold: Oma taivas

Tämän kirjan olen lukenut ennenkin, mutta haluan lukea sen uudestaan ja tuoda sen blogiin. Kirja on kertomus perheestä ja siitä riistetystä tytöstä.

Eka Kurniwan: Kauneus on kirous

Indonesialaisen kirjailijan teos kiinnostaa kovasti.
”Suurempaa kirousta ei ole kuin synnyttää kauniita tyttöjä maailmaan, jossa miehet ovat häijyjä kiimaisia koiria.”

Jayne Anne Phillips: Äidin aika

Phillipsin kirjat kiinnostavat kovasti. Blogista löytyy Kiuru ja Termiitti sekä Suojelus.

Robert Galbraith: Valkoinen kuolema

Kirjan kannessa lukee, että "pitää sinut hereillä koko yön". Tosi vahva suositus hyvästä dekkarista.

Carlos Ruiz Zafón: Henkien labyrintti

Kyllä minä niin tykkäsin Unohdettujen kirjojen hautausmaa-saagan aiemmista kirjoista Tuulen varjo, Enkelipeli ja Taivasten vanki.

Marjo Tiirikka: Arabian Heljä

Elämäkertakirja ihanasta keraamikosta ja kirjailijasta.

16 kommenttia:

 1. Hyviä kirjoja, hyviä lukukokemuksia on sinulla tiedossa. Olen lukenut noista viisi ensimmäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli :)
   Jostakin syystä osa kirjoista on vain jäänyt lukematta. Ostin Stalinin lehmät, Äidin aika ja Arabian Heljä teokset heinäkuussa alennusmyynnistä. Tulee ostettua kirjoja, vaikka lukemattomiakin on hyllyissä. Kirjat ovat niin ihania. Näidenkin lisäksi hyllyistä löytyy lukemattomia kirjoja.

   Aurinkoisia lukupäiviä :)

   Poista
 2. Minunkin pitää kyllä tehdä tämä lista, varsinkin kun Kirjahyllyn aarteet -haasteessa on vielä niin reilusti aikaa ja tämä lista sopii sen kanssa yhteen niin mukavasti. Sinun listaltasi olen lukenut Valkoisen kuoleman. Ei se minua valvottanut mutta tykkäsin kyllä kirjasta, sillä olen jäänyt aivan koukkuun Cormoran Striken tutkimuksiin. Missä kuljimme kerran on myös upea! Minullakin on muuten muutama lukematon Westö hyllyssä, mm. Rikinkeltainen taivas. Westön kirja tai pari saattaa siis löytyä omaltakin listaltani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä haaste sopii hyvin omaan haasteeseen. Pitää yrittää löytää tsemppiä lukea omia kirjoja.

   Aurinkoisia lukupäiviä :)

   Poista
 3. Olen lukenut näistä vain Stalinin lehmät ja Solveigin laulun. Molemmille vahva suositus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Luen tällä hetkellä Solveigin laulua. Järkyttävä alku. Olen aivan kauhuissani pienen vauvan vanhempien käytöksestä.

   Poista
 4. Kiinnostava pino, josta olen kaksi ylintä lukenut. Tuolle Solveigin laululle on jatko-osakin, joka on nimeltään Solveig ja Jussi. Tykkäsin molemmista. Kirjojen pohjalta tehtyä sarjaa en ole nähnyt. Minulla on muuten tuo Westön kirja omassakin hyllyssäni ja siellä se yhä odottelee vuoroaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vasta aloittanut kirjan ja surkutellut joka sivulla Solveigin vanhempia. Aivan järkyttävää ryyppäämistä. Lapsiraukka. Jos vain sieluni kestää lukea tämän kauheuden jälkeen jatkokirja, niin hyvä tietää, että se on olemassa. Ja että tykkäsit molemmista.
   Vuoden päästä näkee, olenko lukenut Westön kirjan.

   Poista
 5. Sinkkosen, Oksasen ja Westön teokset olen lukenut muita en.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluan lukea nuo kirjat. Sinkkosen kirjaa luen tällä hetkellä. Olen alussa, joka on tosi raadollinen.

   Poista
 6. No onpas sinulla loistavia kirjoja hyllyssä. Näistä olen lukenut Stalinin lehmät, Auroran muotokuvan, Missä kuljimme kerran (kolme kertaa!) ja Henkien labyrintin. Zafonhan kuoli juuri syöpään... En noita paremmuusjärjestykseen pysty panemaan, ehkä lukukertojen valossa Westö :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta :)
   Hyviä kirjoja ja vielä lukematta. En osaa sanoa yhtään hyvää syytä, että miksi ne ovat jääneet lukematta.
   En ole kuullutkaan, että Zafon on kuollut.
   Wau. Taidat tykätä Westön kirjasta. Hyvä suositus.

   Poista
 7. Kiinnostava lista, jolta en itse ole lukenut mitään. Tuo Kauneus on kirous olisi kiinnostava ihan siksi, etten ole koskaan lukenut indonesialaista romaania. Minäkin olen tosiaan siinä Kirjahyllyn aarteet -haasteessa mukana. Pitäisi etsiä omastakin hyllystä kymmenen himotuinta, ehkä se tsemppaisi lukemisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :)
   Kauneus on kirous teoksen ostin juuri sen vuoksi, koska kirjailija on indonesialainen. Odotan kirjalta aika paljon.
   Tsemppiä sinulle omien kirjojen lukemiseen ja lukuiloa :)

   Poista
 8. Seboldin oma taivas ja Solveigin laulu löytyvät omasta kirjastosta ja molemmat on luettu muutamaankin kertaan. Slti; Minulle Jayne Anne Phillips on sateenkaaren pää♥ Ikävä vain, että en omista hänen kirjojaan...Ostan, heti kun löydän - tai on rahaa, tein just yhden hankinnan:)

  Tämä olisikin kiva tehdä. Tietäisin heti, mitä ne kirjat olisivat. Kunpa ehtisin...Olen katsos jäämässä lomalle ja...

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena <3
   Innostuin lukemaan Phillipsin kirjoja, kun luin sinun bloggauksesi muistaakseni Suojelus teoksesta. Phillipsin kirjoja suosittelen suurella sydämellä. Olen fani.

   Kirjojen hankintaa yritän kontrolloida tällä hetkellä sillä, että pyrin lukemaan lukemattomat alta pois.
   Ja siihen minulla on tuo Kirjahyllyn aarteet lukuhaaste.

   Poista