lauantai 8. elokuuta 2020

Mika Wickström & Arto Nyyssönen: Teemu Pukki BabyMaalinteko oli Teemun juttu ensimmäisistä treeneistä lähtien. Ja mitä enemmän hän maaleja teki, sen hauskempaa hänellä oli.

Mika Wickströmin kuvakirja loistavasta jalkapalloilijasta, Teemu Pukki Baby, on mainio tietoteos lapsille, nuorille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneet jalkapallosta ja tämän hetken maineikkaimmasta jalkapalloilijasta Teemu Pukista. On ihme, jos et kiinnittänyt mitään huomiota siihen, että Suomen miesten jalkapallomaajoukkue, Huuhkajat, voitti marraskuussa vuonna 2019 Liechtensteinin EM-karsintaotteluissa, ja se ratkaisi sen, että Suomella oli pääsy arvokisoihin, pelaamaan Euroopan mestaruudesta.

”Isoin haaveeni jalkapalloilijana on, että pääsisin joskus Huuhkajien kanssa arvokisoihin.”

Teemu Pukki pelasi kyseisissä karsintaotteluissa ja heti kun seuraavat EM-kisat käydään, hän on mukana pelaamassa, sillä hän on varma maalintekijä. Valitettavasti kisaa ei käyty tänä kesänä Korona-pandemian vuoksi, mutta toivon kovasti, että se käydään ensi kesänä. Teemu valittiin Suomen Urheilugaalassa Vuoden urheilijaksi 2019 ja Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva Vuoden valmentajaksi. Hienosta saavutuksesta, joka oli ollut kymmenien vuosien tavoite, heidät palkittiin ansaitusti.

Kotkan uneliaaseen satamakaupunkiin ilmestyi kesällä 2007 vieraita Espanjasta asti. He kertoivat saapuneensa Sevillasta ja halusivat keskustella erään lahjakkaan jalkapalloilijan kanssa.

Teemu Pukki ja hänen jalkapallotaitonsa oli huomattu jo alaikäisenä. Hienosta urasta voit lukea enemmän kirjan sivuilla. Arto Nyyssösen upea kuvitus alkaa pienestä pojasta, joka potki aina jalkapalloa, ja kertoo hänen kehityksestään ja siirtymisestään Suomen jalkapallonurmilta ulkomaille, jossa vastus oli kovempaa, pelaajat taitavia ja se kielitaito ei aina riittänyt. Kirja sisältää jalkapallouraan liittyviä hyviä asioita, mutta kertoo myös niistä vaikeuksista matkan varrella.

Mika Wickström kertoo kirjassaan Teemu Pukki Baby ihmepojasta, josta kehittyi kaikkien ihailema jalkapallosankari. Kirjan kuvittaja Arto Nyyssönen on tehty mainion kuvituksen, jossa riittää huumoria, ja myös niitä koskettavampia kuvauksia esim. peleistä, joissa Teemu ei päässyt pelaamaan, vaan joutui istumaan koko pelin ajan vaihtopenkillä, tai kun valmentaja huusi kurkku suorana Teemulle pelin virheistä.

Teemu Pukin elämä ja työ on ollut jalkapallo, ja siitä voit lukea tästä kuvakirjasta, joka sisältää runsaasti tietoa aiheesta.

Mika Wickström & Arto Nyyssönen, Teemu Pukki Baby
Arktinen Banaani 2020
s. 77 + avainsanoja 3 s.
Kuvakirja
Lastenkirja
Nuortenkirja
Tietokirja

2 kommenttia:

 1. Kiva kansi. Jalkapallofaneja on paljon. Tämä kirja saa takuulla hyvän vastaanoton. Minäkin luin viime vuonna yhden lapsille suunnatun futiskirjan, jonka sitten annoin ystävän jalkapalloa pelaavalle pikkutytölle. Mainio kirja sekin, sain siitä hyvät kiksit 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräänä jouluna poikani sanoi, että hänelle ei tarvitse ostaa joululahjaksi kirjaa. Olin jo ostanut jalkapallokirjan Maradonasta. Se oli niin mieluinen, että hänen jälkeen kirja kiersi kavereilla ja jopa pikkuveljeni luki kirjan. Kirja lähti elämään omaa elämäänsä.
   Teemu Pukki Baby sopii hyvin lapsille ja nuorille. Siinä on paljon tietoa jalkapallosta ja Teemu Pukin elämästä.

   Oikein kivaa elokuun kouluviikkoa.

   Poista