sunnuntai 4. kesäkuuta 2023

KESÄKIRJOJA

 


Kesäkuu starttasi kolealla säällä. Ulkona kuitenkin vihertää, kesäkukat kukkivat ja linnut laulavat iloisesti. Nyt on oikein hyvä sää lukea kirjoja. Kuvassa olevat kirjat ovat tulleet kirjastosta luettavakseni. Aikamoinen lukuruuhka, mutta uskon selviäväni. Yhtään kirjaa en halua palauttaa lukemattomana. Yleensä palautan kirjat sitä mukaa, kun olen ne lukenut. Luen tällä hetkellä ranskalaisen Valérie Perrinin iki-ihanaa teosta Vettä kukille. Päähenkilö on hautausmaan hoitaja. Tämä kirja toi heti mieleeni hurmaavan Siilin eleganssin.

 

Valérie Perrin: Vettä kukille

Miksi Violette viettää hiljaiseloa hautausmaan hoitajana? Ihana ja suloinen Violette, jolla oli aikaa jokaiselle hautausmaan kävijälle.

 

Elizabeth Strout: Lucy meren rannalla

Jotain kivaa on tiedossa Lucylle meren rannalla korona-aikana. Strout on yksi lempparikirjailijoistani.

 

Karin Collins: Säilyt sydämessäin

Ihana kesäinen kansikuva tässä kirjassa. Merimaisema, purjevene, kalliot, uimapukuiset ihmiset, Hanko. On toukokuu 1939.

 

Anne Vuori-Kemilä: Maahan viilletty raja

Tässäkin kirjassa on kaunis kansikuva. Pieni tyttö. Pohjoinen paikkakunta ja 1900-luvun alkupuoli. Nainen ja satamatyöt. Miten käy orvolle Reetalle?

 

Anna-Kaisa Linna-Aho: Myrskylasi

Kirja kertoo Jatkosodan jälkeisestä ajasta. Kartano. Ellen ja Valdemar. Mikä heitä yhdistää ja mikä erottaa?

 

Sari Elfving: Saattaja

On vuosi 1941. Nuori ja kokematon Laina matkasi junalla kenttäsairaalaan töihin apusisareksi. Mitä tapahtui Lainalle sodan kiihtyessä?


Elif Shafak: Kadotettujen puiden saari

Elif Shafak on myös yksi lempparikirjailijoistani. Tällä kertaa tarina kertoo vuoden 1974 Kyproksesta. Rakkautta jaetun maan raunioissa.

 

Hila Blum: Kuinka rakastaa tytärtään

Sydäntäsärkevä aihepiiri. Äidin ja tyttären välit olivat katkenneet. Miksi? Mikä aiheutti raastavan eron?

 

Kesällä minulla on tapana lukea kirjoja, joiden pariin on hyvä uppoutua. Luen paljon dekkareita, ja 5-18.6. on odottamani Dekkariviikkojen aika Blogistaniassa. 31.7. on vuorostaan 17. Klassikkohaasteen aika. Olen ajatellut lukea siihen Aleksis Kiven Seitsemän veljestä.

Mitä sinä aiot lukea kesällä?

9 kommenttia:

 1. Perrin, Elfving ja Blum meni mulla lukulistalle.

  VastaaPoista
 2. Luin Hila Blumin kirjan jokin aika sitten. Tasokas romaani, mutta ei järisyttävä.

  Mitä aion lukea? - Suunittelematta paras. Kirjaston kirjoista on muodostunut taas pieni sivukirjasto meille (25 kpl, jos laskin oikein), niistä jotain ja äitienpäiväkirjoista on toinen lukematta. Toinen, se luettu, on Satu Vasantolan omasta elämästä inspiraation saanut romaani Kun isä osti Merenkurkun. Vaikuttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varannut Vasantolan kirjan kirjastosta. Jännä nimi kirjalla. Tiedän, että kirja kertoo isän mielenterveysongelmista. Kiinnostuneena odotan kirjaa.
   Hui mikä määrä kirjoja. Minua jo vähän ahdistaa, kun olen loppuvuodeksi varannut aika paljon kirjoja varauslistalle. Onneksi joissakin kirjoissa on paljon varauksia ennen minua.

   Poista
 3. Kiitos, kivoja vinkkejä! Elif shafakin kirja mulla onkin lainassa, saa nähdä, milloin ehdin sen lukea. Mun pitää välillä palauttaa lainattuja kirjoja lukematta, koska hamstraan niitä ihan liikaa. Laitan sitten uudestaan varaukseen kyllä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmis kommentistasi :) Olen tykännyt valtavasti kaikista Shafakin suomennoksista. Tuskin maltan odottaa lukuvuoroa. Kuvan kirjoista luen jo toista kirjaa Anne Vuori-Kemilän teosta Maahan viilletty raja. Suosittelen. Samoin Vettä kukille teosta.

   Poista
 4. Hyvin esittelit muutamalla lauseella jotka herättivät kiinnostuksen 🌹
  Melkein aina on kiva lukea, kesällä oma erityinen lukutunnelmansa. 🧡
  Sinut taidetaan tuntea hyvin kirjastossa kun käyt niin usein. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita 🌹 Varailen itse kirjat kirjaston nettisivustolta ja kirjat tulevat meidän lähellä olevaan ostoskeskukseen, jossa on kirjaston sivupiste yhdessä muiden toimijoiden esim. Kelan kanssa. Kirjastonhoitaja käy kerran viikossa. Kirjat ovat hyllyissä, josta voin itse hakea omat lainaukseni ja itse lainata ja palauttaa lainaus/palautuslaitteelta. Hyvin omatoimista. Henkilökunta vaihtelee kovasti, mutta he ovat yleensä hyvin ystävällisiä.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta - ja valistuksesta. Tuo on uutta minulle 📚 Hyvä että sinunkaltaisellesi kirjojen suurkuluttajalle on omatoiminen systeemi olemassa 🌹

   Poista