keskiviikko 7. kesäkuuta 2023

Elly Griffiths: Yöhaukat #dekkariviikot

 


Koira osoittaa hänelle kiintymystä ensimmäistä kertaa, ja kaipa siitä pitäisi olla kiitollinen. Mutta samalla hän miettii, pystyykö hän enää ikinä tuntemaan normaaleja, inhimillisiä tunteita.

Elly Griffithsin dekkari Yöhaukat on jo 13. osa arkeologi Ruth Gallowaysta kertovassa sarjassa. Kirjan alussa puhutaan koirasta, ja tuo koira oli hyvin tärkeä tekijä kirjan kuvioissa. Ettei vain ollut kyseessä tarujen jättiläismäinen koira. 

Eräällä maatilalla oli tapettu kaksi henkilöä. Miksi ja minkä vuoksi? Niitä motiiveja ja mahdollisia tappajia oli niin paljon, että välillä ärsytti. Kirjan loppukuvioissakin oli paikalla lähes kymmenkunta henkilöä, ennen kuin tappaja/tappajat/osalliset selvisivät. Paikalla oli tietysti myös kirjan päähenkilöt Ruth Galloway ja hänen salainen ihastuksensa Nelson. Ja jälleen yksi henkilö heilui aseen kanssa, vai oliko heitä sittenkin kaksi...

Yöhaukat tarkkailevat kohoavia vesimassoja valppaina. Onhan tämä vaarallista aluetta. Mutta he ovat metsästäjiä ja valmiina hyökkäämään. Blakeney Pointin läheltä hiekasta on löydetty rautakautisia kolikoita, ja huhutaan, että ne ovat osa suurempaa kokonaisuutta, kenties jopa aarrekätköä.

Ruth Galloway asuu kirjassa tyttärensä kanssa jälleen Norfolkin marsimaalla, jota rakastaa yli kaiken. Alueella on paljon löydettävää arkeologeille, joten ei ihme, että muutkin kuin arkeologit ovat kiinnostuneita erilaisista aarteista ja löydöistä. Eräs aarteenetsijäryhmä oli nimennyt itsensä Yöhaukoiksi. Kirjan kuvioissa tuon ryhmän jäsenet tulivat tutuiksi, sillä he löysivät rannoilta jopa pari kuollutta henkilöä. Heidän löytämälleen kaivaukselle haluttiin tutkijaksi kukas muu kuin Ruth Galloway. Ruth oli kuitenkin saanut uudeksi alaisekseen erään innokkaan arkeologin, joka etsi hänen seuraansa jopa liian ahkerasti ja tunki itsensä joka paikkaan. Ja tuo henkilö kehtasi neuvoa ja opastaa Ruthia ja jopa itse Nelsonia.

"En kadu."

Elly Griffithsin Yöhaukat vei salaperäiselle maalaistalolle, jota piti reviirinään mystinen paholaiskoira, Black Shuck.


Elly Griffiths, Yöhaukat

suom. Anna Kangasmaa

s. 349

The Night Hawks 2021

Dekkari

Ruth Galloway-sarja 13.osa


Griffiths Elly: Risteyskohdat  
Griffiths Elly: Januksen kivi  
Griffiths Elly: Jyrkänteen reunalla
Griffiths Elly: Käärmeen kirous
Griffiths Elly: Korppikuningas
Griffiths Elly: Kadonneet ja kuolleet 
Griffiths Elly: Aavekentät 
Griffiths Elly: Siniviittainen nainen

Griffiths Elly: Maan alla 
Griffiths Elly: Musta enkeli
Griffiths Elly: Muukalaisen päiväkirjat 
Griffiths Elly: Kivikehä
Griffiths Elly: Lyhdynkantaja 
Griffiths Elly: Ruth Gallowayn joulu 

Griffiths Elly: Yöhaukat Ei kommentteja:

Lähetä kommentti