perjantai 28. lokakuuta 2022

Elly Griffiths: Lyhdynkantajat

 


"Lyhdynkantajat", hän sanoi. "Demoniset olennot, jotka kantavat lyhtyjä marskimaalla. Heidän kasvojaan ei koskaan näy, vaikka he kantavat valoa. Mutta jos poikkeaa polulta ja lähtee seuraamaan, he johdattavat sinut kuolemaan."

Englantilaisen Elly Griffithsin Lyhdynkantajat on jo Ruth Galloway-sarjan kahdestoista osa. Tähän sarjaan ihastuin kovasti jo sarjan ensimmäisestä osasta lähtien. Sarjan viehätystä vetää Ruth Gallowayn ja Harry Nelsonin välinen kipinöinti, mitä on jatkunut jo monen vuoden ajan. Heillä on yhteinen lapsi, 9-vuotias Kate, mutta Nelson on naimisissa Michellen kanssa. Ruth on asunut tyttärensä kanssa Frankin luona Cambridgessa jo pari vuotta. Tässä kirjassa Ruthin kaipuu takaisin marskimaalle kasvaa koko ajan ja kirjan lopussa hänen pitää tehdä jälleen päätöksiä, missä asua ja kenen kanssa.

Ivallisena paholainen viskasi hänelle hehkuvan hiilen, jonka hän asetti kurpitsan sisään valaisemaan tietään taivaltaessaan halki maailman iäti vailla lepoa...

Nelsonin tutkijatiimi oli pidättänyt erään murhaajan, joka oli tunnustanut kahden naisen murhan. Nyt tuo murhaaja halusi kertoa, minne toiset kaksi naista oli haudattu. Murhaajalla oli kuitenkin ehtonsa. Hän vaati, että vain Ruth sai tehdä kaivauksen, sillä Ruth oli paras arkeologi. Niinpä yhteistyö Nelsonin kanssa alkoi parin vuoden tauon jälkeen. Mitä sitten tapahtui, sen voit lukea kirjasta, mutta kirjan loppu oli jälleen huippujännittävää kilpajuoksua marskimaalla Norfolkissa.

Sanotaan, että pimeänä yönä ei saa viheltää, koska lyhdynkantajat kuulevat.

Elly Griffithsin Lyhdynkantajat vei jälleen kaivauksille, joista löytyi kuolleita.

 

Elly Griffiths, Lyhdynkantajat ****

suom. Anna Kangasmaa

Tammi 2022

s. 346

The Lantern Men 2020 

Dekkari

Ruth Galloway-sarja 12. osa

 

Griffiths Elly: Risteyskohdat  
Griffiths Elly: Januksen kivi  
Griffiths Elly: Jyrkänteen reunalla
Griffiths Elly: Käärmeen kirous
Griffiths Elly: Korppikuningas
Griffiths Elly: Kadonneet ja kuolleet 
Griffiths Elly: Aavekentät 
Griffiths Elly: Siniviittainen nainen

Griffiths Elly: Maan alla 

Griffiths Elly: Musta enkeli
Griffiths Elly: Kivikehä
Griffiths Elly: Lyhdynkantaja 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti