keskiviikko 10. marraskuuta 2021

Elly Griffiths: Musta enkeli

 

Ruth painaa nappia kuunnellakseen viestin. Huoneen täyttää tumma ääni, jossa on seksikäs korostus.

"Hei, Ruth, Angelo Morelli tässä..."

Elly Griffithsin kymmenes Ruth Galloway-kirjasarjan dekkari on nimeltään Musta enkeli. Ruth oli kesälomalla ja halusi elämäänsä muutoksen, sillä suhde tyttärensä isän Nelsonin kanssa oli tyssähtänyt. Nelson ei halunnut erota raskaana olevasta vaimostaan, vaikka epäilikin isäksi erästä toista henkilöä.

Kuin toiveena Ruthin ahdinkoon, soitti eräs vanha tuttavuus Morelli Roomasta ja toivoi, että Ruth matkustaisi hänen avukseen selvittämään erään kinkkisen kaivauksen. Morelli oli myös arkeologi ja oli mukana tv-ohjelmassa, jossa kaivauksen viimeisiä hetkiä paljastettiin yleisölle. Eräässä ohjelmassa oli tullut eteen ongelmia.

Kun Angelo soitti sunnuntai-iltana, loman mainitseminen oli ratkaissut asian. Ruth oli päättänyt tarvitsevansa lomaa. Hänen täytyi päästä pois Norfolkista, ottaa asioihin vähän etäisyyttä, jotta saisi ne taas oikeisiin mittasuhteisiin: Michellen raskauden, äidin kuoleman, äskettäin lämmitellyn suhteen Nelsoniin. 

Ruth ja Kate saivat ystävänsä Shonan ja hänen poikansa Michaelin mukaan lomamatkalle. Kun Ruth avusti Morellia kaivauksilla, hoiti Shona sillä aikaa lapsia. Kuuma ja aurinkoinen Italia helli heitä uimarannoilla, tosin Ruthin iho oli todella herkkä palamaan. Lomamatka oli lähes täydellinen, kunnes...

Maanjäristys Italian Laziossa. Useiden pelätään kuolleen.

Tosin kaipaamaansa rauhaa Nelsonin ajattelusta ei ollut kauaa luvassa, sillä Nelson ilmestyi nopeasti Italiaan Cathbadin kanssa, sillä he pelkäsivät Ruthille ja Katelle sattuneen jotakin maanjäristyksen aikana, kun heihin ei saanut yhteyttä.

Sillä aikaa oli eräs vankilasta vapautunut rikollinen päättänyt rankaista Nelsonia, koska tämä oli pistänyt hänet vankilaan. Tosin Nelson ei ollut paikalla, mutta eräitä muita kiusattavia oli.

Elly Griffithsin Musta enkeli oli sarjan parhaimpia dekkareita. Italia ja Rooma olivat mukavaa vaihtelua Iso-Britannialle. Ruth ja Kate saivat viettää mukavan lomamatkan, tosin Ruth löysi eräänä päivänä kuolleen... 

 

Elly Griffiths, Musta enkeli ****

suom. Anna Kangasmaa

Tammi 2021

s. 342

The Dark Angel 2018

Ruth Galloway-sarja 10.

Dekkari  

 

Elly Griffiths: Maan alla

4 kommenttia:

 1. Minulla jäi lukujumin myötä kesken tuo viides osa, mutta aion kyllä vielä palata siihen. Ilmeisesti sarjassa tapahtuu pieni notkahdus välillä ja sitten uudemmat osat ovat taas parempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on mielestäni hyvä sarja kokonaisuudessaan ja siinä kulkee punaisena lankana Ruthin ja Nelsonin suhde(sekoilu). Sarja on kepeä ja viihdyttävä. Arkeologia tuo sarjaan mukavaa lisäväriä.
   Jokaisessa pitkässä sarjassa on niitä kirjoja, joista ei niin paljon tykkäisi, mutta sarjakiintymys pitää lukijana. Niitä löytyy tästäkin sarjasta. Sarjan sydän on tietysti arkeologi Ruth Galloway <3

   Vinkkinä sinulle ja muille lukijoille, että ensi vuonna alkaa Elly Griffithsin uusi dekkarisarja, joten siitä voi aloittaa. Olen tykännyt konseptista, jossa on rikoksia ja rakkautta, joten jatkan myös uuden sarjan parissa.

   Poista
 2. Tämäkin olisi varmasti ollut kiinnostava ,kirja, mutta en uskalla ottaa uusia, kun entisiäkin on lukematta. :Lohjalle otan mukaan pari kirjaa, jos nuoret saavat sen luvatun perhehuoneen, minulla on aikaa lukea vaaleanpunaisen talon kolmannessa kerroksessa. Elämme jännittäviä aikoja. En pysty keskittymään oikein mihinkään...

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin kuvitella, että ajat ovat jännittävät ja niin rakkautta täynnä <3

   Vinkki: Ensi vuonna alkaa Griffithsin uusi kirjasarja.

   Poista