sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Sara Blӕdel: Hiljainen leski

 

Jähmetyin tuijottamaan verta, joka levisi hitaasti lattialla ja valui kuluneiden lautojen rakoihin. Hiljaisuus humisi korvissa, pölyhiukkaset välkehtivät laiskasti ikkunoista tulvivassa valossa.

Tanskalaisen Sara Blӕdelin Hiljainen leski on Louise Rick-sarjan yhdeksäs dekkari. Tarinassa vasta leskeksi jäänyt nelikymppinen Dorthe Hyllested oli löydetty murhattuna. Louise Rick oli aloittanut juuri valtakunnallisessa murharyhmässä, kun hänelle tuli kutsu johtaa Dorthe Hyllestedin murhatutkimusta.

Täällä on jotain, mikä sinun pitää nähdä, Lene sanoi kiihdyksissään ja melkein kiskoi Louisea asuntoon.

Niinhän siinä kävi, että murhatutkimus muutti nopeasti suuntaa ja mukaan tuli akuutisti erään henkilön katoamistutkinta. Eikä aikaakaan, kun Louisen ex-mies Eik oli mukana etsintätutkimuksessa. Yhteistyö oli ensimmäinen sitten Thaimaan matkalla tapahtuneen eron jälkeen.

Kirjoitan muistiin, hän tiedotti. - Panoloma, seksiloma, sexweekend, homo, maja, Tåsinge.

Kadonneen henkilön ja murhatutkinnan lisäksi tutkimus paisui ylläolevan lainauksen teemojen mukaiseksi. Kievarin toiminta oli aiheuttanut ainakin yhden nuoren itsemurhan, joten tutkimus kiihtyi ja murhamotiivia haettiin hyvin tiiviistä joukosta.

Sara Blӕdelin suosittu dekkarisarja Louise Rickistä on julkaistu jo 38 maassa. Kirjasarja ei ole liian väkivaltainen, vaikka tästäkin teoksesta löytyy rikosten uhreja. Kirjan teemat pureutuivat nuoruuden ongelmiin ja parisuhdeongelmiin. Kirjasta nousi esille mm. homofobia. 

Sara Blӕdelin Hiljainen leski on kiinnostava kuvaus pienen paikkakunnan salaisuuksista ja rikoksista.

 

Sara Blӕdel, Hiljainen leski

suom. Virpi Vainikainen

Karisto 2021

s. 397

Den tavste enke 2020

Dekkari

Louise Rick 9

Blӕdel Sara: Nimimerkki Prinsessa
Blӕdel Sara: Vain yksi elämä
Blӕdel Sara: Uhrilehto
Blӕdel Sara: Kadonnut nainen  

Blӕdel Sara: Tyttö puun alla
 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti