perjantai 5. marraskuuta 2021

Alexandra Andrews: Kuka on Maud Dixon?

 

 

Hänen katseensa palasi tuoliin, jossa mies oli istunut. Mies oli sanonut häntä madame Wiil-kokiksi. Se tuntui tärkeältä, mutta hän ei osannut sanoa, mitä se tarkoitti. Hän sulki taas silmänsä.

Yhdysvaltalaisen Alexandra Andrewsin jännittävä esikoisteos Kuka on Maud Dixon? kertoi kirjailijan urasta haaveilevasta Florencesta, joka pääsi kaikkien ihaileman kuuluisan kirjailijan assistentiksi. Florencen piti allekirjoittaa kuitenkin salassapitosopimus, sillä kyseinen kirjailija kirjoitti salanimellä. Florencen piti muuttaa pieneen kaupunkiin, jossa kyseinen kirjailija asusti pienessä kivitalossa sankan metsän keskellä.

Petomainen? Kyllä vain. Hän nyökkäsi tyytyväisenä. Hän naputteli sanan käsikirjoitukseen, alleviivasi sen ja toivoi sydämensä pohjasta, että oli oikeassa - ei vain siksi, että halusi olla Helenille mieleen, vaan siitä syystä, kuten hän nyt tajusi, että Helen hiukan kammotti häntä.

Kyseinen kirjailija oli siis Helen Wilcox, joka oli sen verran erikoinen ja erakkomainen tyyppi, että Florence melkein pelkäsi häntä. Eikä Florence oikein ymmärtänyt, että miksi Helen oli palkannut hänet, sillä työtehtävät olivat sen verran minimaaliset, että Florencelle jäi runsaasti omaa aikaa. Eräänä päivänä Helen poistui talosta ja...

Hän kuvitteli, että työhuone oli hänen. Ettei hänen tarvitsisi koskaan tehdä muuta kuin istua tässä kauniissa huoneessa ja kirjoittaa mitä halusi.

Sitten Helen varasi heille molemmille matkan Marokkoon, sillä uusimman kirjan tapahtumat sijoittuisivat sinne. Florencella ei ollut aavistustakaan, että hän olisi  tulevan kirjan henkilöhahmo, jonka olisi määrä...

Alexandra Andrewsin Kuka on Maud Dixon? oli mielestäni viihdyttävä ja vastustamaton tarina unelmien tavoittelijan urasta, jota paikoin jännittävät tapahtumat piristivät. Unelmien eteen oli tehtävä jotain extraa.

Alexandra Andrews, Kuka on Maud Dixon?

suom. Jaakko Kankaanpää

Otava 2021

s. 365

Who is Maud Dixon? 2021 

Rikoskirja 

4 kommenttia:

  1. Kas, tämä on välttänyt haukankatseeni uutuuksista :D Kuulostaa ihan kiintoisalta lähtökohdalta kirjalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä kirjassa oli mielenkiintoiset juonenkäänteet. Tykkäsin myös kirjan nimestä.

      Poista
  2. Kirjan kansi ja nimi ovat kiinnittäneet välillä huomioni kirjaston uutuushyllyssä, mutta sen enempää ei muistiini ole jäänyt ennen arviotasi. Onpa mielenkiintoisen kuuloinen tarina, menee lukulistalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tarina oli kyllä mielenkiintoinen. Loppu yllätti minut, ja uskon, että monet muutkin lukijat yllättyvät.
      Lukuiloa :)

      Poista