maanantai 29. marraskuuta 2021

Tuire Malmstedt: Lasitarha

 


Tämä muistoni on jäänyt. Jäänyt, vaikka en ole enää varma, onko se koskaan ollut totta. On vaikea olla varma mistään, edes muistoistaan, kun viettää vuosia ilman, että kukaan peittelee nukkumaan, vankina pimeässä huoneessa. Herran huoneessa.

Tuire Malmstedtin uusin dekkarisarja starttasi hyytävällä tarinalla nimeltään Lasitarha. Kirjan poliisiparina toimi Matilda Metso ja Elmo Vauramo, tosin tässä kirjassa äänessä oli vahvemmin Elmo, sillä kirjan rikokset olivat hänelle käyneet tutuiksi jo lapsuudessa. Elmon kaveri oli kadonnut koulun retkellä, eikä häntä ollut koskaan löydetty.

Avaan silmäni. Pimeä seisoo tuttuna ympärilläni. En enää osaa kuvitella aurinkoa. Kuulen tutut raskaat askeleet käytävästä. Alan täristä, vaikka en tahtoisi. 

Leikkipuistosta oli kadonnut nelivuotias pikkupoika. Tapaus oli Matildan ja Elmon ensimmäinen yhteinen rikostutkimus. Miten tutkimus sujui, sen voit lukea tarkemmin kirjan kuvioista. Pikkuhiljaa kävi kuitenkin selväksi, että samanlaisia katoamistapauksia oli ollut ennenkin ja Elmo pystyi ujuttamaan kaverinsa Henrin katoamistapauksen samaan ryhmään, vaikka ajallisesti siitä oli todella pitkä aika.

Hahmo, joka seisoi hänen sänkynsä vieressä ja vartoi hänen untaan, ei hälvennyt. Se oli todempi kuin mikään muu hänen elämässään, mutta Lilja oli siitä autuaan tietämätön.

Kirjan kolmantena kertojana toimi Lilja, eläkkeellä oleva entinen musiikinopettaja. Lilja asui Elmon vanhempien naapurissa ja oli Henrin äiti. Lilja oli päättänyt etsiä Henriä niin kauan, että lopulta hän tietäisi mitä Henrille oli tapahtunut. 

Tuire Malmstedtin Lasitarha vei oudon pimeille poluille, missä oli jatkuva yö. Yö toi lepakot.

 

Tuire Malmstedt, Lasitarha

Aula & Co 2021

s. 361

Dekkari

Metso & Vauramo 1

 

6 kommenttia:

 1. Tämän lukemista kyllä odotan, ei vaan ehkä ihan heti ole kirjastossa tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin niin paljon positiivista tästä dekkarista eri blogeissa, joten kiinnostuin sen perusteella lukemaan tämän tarinan. Oli kyllä hyytävän hyvä.

   Poista
 2. Malmstedt osaa kyllä eksyttää lukijaa. Minua kiinnostaa, miten Matildan ja Elmon yhteistyö jatkossa syvenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän parin yhteistyö kiinnostaa kovasti. Vielä oli hapuilua, kun ei tunnettu toistensa työtapoja, eikä paljon muutenkaan.

   Poista
 3. Minulla on vielä Lasitarha lukematta, mutta pitäisi kyllä lukea. Olen lukenut kaikki Malmstedtin aikaisemmat kirjat, ja ne ovat kyllä olleet huikean jännittäviä! Uskon että tämäkin on yhtä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli minulle ensimmäinen Malmstedtin dekkari, ja aion lukea jatkossakin.
   Suosittelen, sillä tämä oli tosi hyvä.

   Poista