sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Kirjoja ulapalta haaste - lukemani kirjat

 


Kirjakimaran Nannan vetämä Kirjoja ulapalta - Merellinen kirjahaaste loppuu lokakuun viimeinen päivä. Kiitokset Nannalle tästä kivasta kirjahaasteesta, johon ihastuin kovasti, sillä huomasin lukevani jatkuvasti kirjoja, joissa meri tuli esille joissakin muodoissa. Kirjoissa mm. asuttiin, vierailtiin, katseltiin, kuljettiin, veneiltiin, matkustettiin, työskenneltiin, kalasteltiin ja uitiin merellisessä ympäristössä, joko Itämerellä, Jäämerellä tai jollakin maapallon valtameristä.

 

Satu Rämö: Hildur

Christina Wahldén: Älä puhu kuolleista

Jane Harper: Selviytyjät 

Kirstin Hannah: Alaskan taivaan alla 

Lizzie Pook: Helmenkalastajan tytär

Kristina Ohlsson: Myrskynvartija 

Johanna Valkama: Kuningatarlaiva

Jari ja Kati Tervo: Ukko 

Ulrika Rolfsdotter: Saaliin sydän

Leena Parkkinen: Neiti Steinin keittäjätär 

Jukka Itkonen: Terveiset ulapalta 

Anne Holt: Hyytävä kosto 

Petra Rautiainen: Meren muisti 

Max Seeck: Loukko 

Holly Ringland: Alice Hartin kadonneet kukat 

Heine Bakkeid: Haudattu salaisuus

Laura Lähteenmäki: Sukella silmät auki

Pauliina Vanhatalo: Vastuulliset 

Anna Englund: Lautapalttoo 

  

8 kommenttia:

 1. Komia lista, jolla muutamia luettuja mukana ja josta leyhähti sieraimiin se rakkaan, alati muuttuvat meren, ulapan ja kaukaisen horisontin tuulahdus, kiitos tästä aamun avauksestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka :) Me vietetään kesäajat saaressa, ja Itämeri on siinä ympärillä. Voin sanoa, että en ole nähnyt kahta samanlaista päivää meren rannalla. Meri on uskomattoman kaunis säällä kuin säällä.

   Valitettavasti Itämeri alkaa olla todella saastunut, ja se näkyy runsaana sinilevä-kasvustona. Viime kesänä sinilevä oli jo paksuna mattona rannoilla. Ozzy sai oksennustaudin, kun erehtyi kastautumaan rantavedessä. Sinilevä on myrkkyä ihmisille ja eläimille sekä linnuille.

   Poista
 2. Tämä on kyllä tosi kiva haaste, ja hienosti olet saanut luettua kirjoja tähän. Itse en ole osallistunut haasteeseen, mutta luin kesällä (vai oliko se jo syksyä) Sari Vuoriston ihanan merellisen novellikokoelman Säätiedotus merenkulkijoille. Jos et ole vielä lukenut sitä, niin suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Hyvältä kuulostaa tuo kirjavinkkisi.

   Poista
 3. Hieno "saalis" sinulla, Mai, tähän haasteeseen. En tullut ottaakseni osaa, kun en edes tiennyt koko haasteesta. Toisekseen: en usko, että olisi onnistunut minulta, kun luen mitä sattuu ja miten milloinkin.

  Listassa näyttää olevan muutama kirja, jotka voisin lukea.
  Kaunista syksyn jatkoa sinulle ja kommentoijille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen sinulle, että Haastavaa lukemista-blogissa seurataan blogien kirjahaasteita. Sieltä voi bongata vinkkejä, mihin haasteisiin voisi osallistua.
   Kaunista syksyn jatkoa sinullekin :)

   Poista
 4. Voi, nyt olen lähes sanaton! Niin huikean hieno haastekirjojen lista sinulla - vau! Kerään paraikaa kaikkia haasteosallistumisia yhteen koostetta ja arvontaa varten, perjantaina sitten julkaisen jutun blogissa ja Instassa. Kiitos vielä osallistumisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna ja kiitokset ihanan merellisestä kirjahaasteestasi.

   Poista