maanantai 28. elokuuta 2023

Kaarina Griffiths: Meren syliin

 


Merenneito makasi luolan lattialla, siinä mihin sen oli täytynyt uida nousuveden aikaan. Siihen se oli jäänyt nääntyneenä makaamaan. Se nukkui ikiunta tyynenä ja arvoituksellisena.

Kaarina Griffithsin dekkari Meren syliin aloitti Cornwalliin sijoittuvan uuden dekkarisarjan. Kaisla Aalto oli matkannut pieneen cornwallilaiskylään tekemään muutamaksi kuukaudeksi taidettaan, kun hän asuinkaverinsa kanssa löysi patikkamatkallaan eräästä rannikon luolasta merenneidoksi puetun kuolleen naisen.

Diggins oli huonolla tuulella. Huonommalla kuin aikoihin. Oikeastaan hän oli raivoissaan, mikä oli hänelle hyvin harvinainen olotila. Hän ei ollut suurien tunteiden mies. Mutta nyt hän tuijotti puhelinta ja oli vähällä heittää sen seinään. Hän sai vain viime tingassa hillittyä itsensä. 

Kirjan rikostutkijana toimi Diggins, ja tilanteen pahennuttua tutkintatiimiin otettiin profiloijaksi suomalainen psykologi Antti Honkanen, joka asui vakituisesti Cornwallissa. Herrat eivät tulleet keskenään toimeen, kunnes Antti saunotti Digginsin kotisaunassaan. Saunalla oli pehmittävä vaikutus, ja taisi siinä kylpiessä olla muitakin aineita mukana pehmittämässä, kuin pelkät saunavedet. Tässä dekkarissa juotiin reippaasti olutta ja muita juomia. En tiedä onko se englantilainen vai suomalainen tapa, mutta ainakin Kaisla Aalto joi kirjassa reippaasti olutta ja viihtyi pubi-maailmassa. Tosin pikkukylässä ei juuri muuta viihdettä ollutkaan.

-Aika yllättävä aihe.

Kaisla hätkähti. Hän oli niin keskittynyt Poppyn tarkkailuun, ettei huomannut lähestyvää Digginsiä.

-Eipä olisi uskonut, että haluaisit maalata merenneidon heti sen kauhean löydön jälkeen.

Niinpä niin. Ensimmäinen maalaus, jonka Kaisla teki Cornwallissa, oli nimeltään Vapautettu merenneito. Kaisla maalasi tunteitaan ulos ja tuloksena oli värikylläinen meressä uiva nainen. Diggins taisi olla hiukan pihkassa Kaislaan, sillä hän halusi ostaa taulun itselleen. Taulu oli kuitenkin jo varattu, samoin Kaisla.

Kaarina Griffiths on naimisissa brittiläisen miehen kanssa ja he asuvat Cornwallissa. Työkseen hän on kirjailija, terapeutti ja toimittaja.

Kaarina Griffithsin dekkari Meren syliin vei merenneitojen maisemiin.

 

Kaarina Griffiths, Meren syliin

Otava 2023

s. 398

Dekkari

Cornwall-mysteeri osa 1. osa

Queer

4 kommenttia:

  1. Tää kiinnostaa tosi paljon. Varasinkin jo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan tämä erilainen kotimainen dekkari, kun se sijoittuikin Cornwalliin, mutta kiva jännityskirja. Ja tässä oli reippaasti erilaisia tunteita. Cornwall on paikka, jossa olen aina halunnut käydä.

      Poista
  2. Pubeissa notkuminen ja kaljan kittaaminen on erittäin brittiläistä :D Tämä kirja voisi kiinnostaa ihan siksi, kun on toisen ulkkissuomalaisen kirjoittama. Cornwallissa olen käynytkin muutaman kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen sinulle, kun olet kerta käynytkin Cornwallissa. Olen käynyt kerran viikon matkalla Lontoossa, ja siinäpä ne minun matkat Britteihin ovatkin. Tykkäisin kyllä kierrellä kukkapuutarhoilla. Tuolla matkallani pääsin käymään Chelsia Flower Showssa.

      Poista