keskiviikko 13. syyskuuta 2023

Kaisu Tuokko: Kosto

 


Myöhemmin Ylva kuvaili näkemäänsä poliisille ja Facebook-päivityksessään näin: "Oli kuin elvytysnukke olisi kellunut vedessä."

Kaisu Tuokon esikoisdekkari Kosto aloitti Kristiinankaupunkiin sijoittuvan uuden dekkarisarjan. Heti kirjan alussa eräs pariskunta löysi merestä ruumiin purjehdusreissullaan. Tuo ruumis kuului eräälle nuorukaiselle. Mutta miten hän oli joutunut veteen vaatteet päällä? Lisäksi hän oli hyvä uimari. Ettei vain joku naamioinut murhaa itsemurhaksi.

Eevi ehti rekisteröidä Matsin tuoksun, joka oli sama kuin vuosia sitten. Mies tuoksui aina mereltä ja auringolta.

Sarjan päähenkilöinä toimivat rikostutkija Mats Bergholm ja toimittaja Eevi Manner. Päähenkilöt olivat seurustelleet lukioaikana, mutta sitten jotain oli tullut väliin. Jotain pientä säpinää löytyi heidän väliltä edelleen, mutta he molemmat olivat nykyisin parisuhteissa, joista ei niin vain irrota viettämään muisteluhetkiä entisen heilan kanssa. 

Mats katseli kuvaa vuosien takaa ja muisti Eevin tuolta ajalta, kun kaikki oli vielä ollut mahdollista. Kun oli ollut vielä he kaksi, yhdessä, nuorina ja rakastuneina.

Saapa nähdä miten Matsille ja Eeville käy tulevissa kirjoissa. Tämähän vaikutti vähän samanlaiselta kuin Ruthin ja Nelsonin suhteen kiemurat Elly Griffithsin dekkarisarjassa. Tykkään tietysti Griffithsin dekkareista ja tykkään tosi paljon tästä kotimaisesta uutuusdekkarista. Raikasta menoa ja meren tuoksun voi melkein tunnistaa kirjan sivuilta. Jottei kirja olisi ollut ihan liian romanttinen, niin murhatutkimushan siitä sitten tuli. Mutta kuka oli murhaaja? Voin sanoa sen, että en itsekään arvannut murhaajaa. Mutta tarina koukutti ja minä viihdyin Kristiinankaupungissa.

Kaisu Tuokon uutuusdekkari Kosto syventyi pikkukaupungin salaisuuksiin varsin mallikkaasti.

 

Kaisu Tuokko, Kosto ****

Otava 2023

s. 294

Dekkari 

Cosy-crime

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti