maanantai 22. heinäkuuta 2024

Kaisu Tuokko: Yksin

 


Kun pääsin lähemmäksi näin jalan, vaikka en ensin tajunnut sitä jalaksi, vaan luulin sitä joksikin vaalen liilaksi esineeksi, joka jotenkin törrötti vaatekasan alta.

Kaisu Tuokon dekkari Yksin on toinen osa Kristiinankaupunkiin sijoittuvassa sarjassa. Ensimmäisen osan nimi oli  Kosto, ja siinä tutkittiin erään nuoren pojan murhaa. Yksin dekkarissa tutkinnanjohtaja Mats Bergholm tutki Myllykalliolta löytyneen uhrin kuolemaa tutkijatiiminsä kanssa. Jälleen toimittaja Eevi Manner löysi ensimmäisenä uhrin henkilötiedot, ja pystyi auttamaan nuoruuden ihastustaan eteenpäin tutkinnassa.

Kristiinan kirja- ja värikauppa oli kiinnostava sekoitus kirjakauppaa, maalikauppaa ja lelukauppaa. Pienellä paikkakunnalla piti erikoiskaupan kattaa monta alaa ollakseen kannattava.

Kristiinankaupunki näyttäytyy kirjassa mukavan kesäisenä ja idyllisenä paikkana. Eevi oli paluumuuttaja, sillä hän oli ostanut lapsuudenkotinsa vanhemmiltaan. Työuupumus hellitti rauhallisissa lapsuusmaisemissa, mutta nyt oli kuvioissa raskaat hedelmällisyyshoidot. 

Eeville tuli muitakin murheita, esim. Matsin narkomaaniveli ilmestyi Eevin kotiin. Hänen jälkeensä Eevi auttoi erästä lapsuudenystäväänsä, jonka kotiolot olivat räjähdysherkässä tilassa. Lisäksi Eevin kännykkään oli ilmestynyt ikäviä viestejä ym. Poliiseillakaan ei mennyt oikein hyvin, ja vaikutti, että vankilaan joutui ihan väärä henkilö.

Kaisu Tuokon Yksin dekkarissa sai jännittää, ja kirjan loppu koukutti tuleviin tapahtumiin. Saa nähdä miten Eevin romanssihaaveiden kanssa käy jatkossa.

 

Kaisu Tuokko, Yksin *****

Otava 2024

s. 299

Dekkari

Cosy crime

Eevi Manner-sarjan 2. osa 

 

Kaisu Tuokko: Kosto

 


 
Kiitos Tuijata Naistenviikko-lukuhaasteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti