keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Dekkarikesä!
Kesä on vihdoinkin tullut epävakaisen kevään jälkeen, ja jos edessä on epävakainen kesä, niin parempi varautua hyvällä kirjakasalla sisäpäiviin. Esittelyssä tällä kertaa dekkarit.

NÄMÄ DEKKARIT AION LUKEA KESÄLLÄ:

Kirja aloittaa Three Pines-dekkarisarjan, jonka charmanttina rikostutkijana toimii Armand Gamache. Tämä kanadalainen dekkarisarja sijoittuu Quebeckin lähellä sijaitsevaan Three Pinesin kylään.

Belinda Bauer: Kauniit kuollessaan
Tämä dekkari on brittikirjailija Bauerin kuudes suomennos ja olen pitänyt aiemmista dekkareista kovasti, joten uskon viihtyväni rikostoimittaja Eve Singerin matkassa kirjan juonikuvioissa. Seuraavalta dekkarilta, Snap, odotankin paljon, sillä se on ollut jopa Man Booker-pitkälistalla.

Alex Michaelides: Hiljainen potilas
Tätä psykologista trilleriä odotan kovasti. Kirja on myyty 40 maahan jo ennen valmistumista ja sen elokuvaoikeudetkin myytiin saman tien. Taidemaalari Alicia Berenson ampui miehensä, eikä sen jälkeen puhunut sanaakaan. Rakkaus, petos ja kreikkalainen mytologia, siinä tämän kyproksella syntyneen kirjailijan hittiteemat ja voila, menestys on taattu.

Gamilla Grebe: Horros
Tämä dekkari jatkaa Kun jää pettää alta ja Lemmikki-dekkareiden sarjaa. Olen koukussa näihin kirjoihin, joten uskon saman tason jatkuvan myös Horroksessa. Kirjan sydän on profiloija Hanne Lagerlind-Schön.

Jørn Lier Horst: Hylkiöt
Olen ihastunut Horstin dekkarisarjan rikostutkijaan William Wistingiin, ja blogista löytyy sarjasta aiemmin julkaisemani postaus kirjasta Tulikoe. Uskon ja luotan tähänkin dekkariin, varmasti vie mennessään. Laatudekkari.

Cilla Ja Rolf Börjlind: Polttopiste
Huippusuosittu Nousuvesi-dekkarisarja jatkuu. Olen lukenut sarjan kaikki dekkarit Nousuvesi, Kolmas ääni, Musta aamunkoitto, Uinu paju pienoinen, ja ne löytyvät blogista. Ja tietysti myös Nousuvesi-tv-sarja saa jatkoa.


NÄITÄ DEKKAREITA SUOSITTELEN KESÄÄN:

Anna Ekberg: Uskottu nainen
Tanskalaisen kirjailijan Anna Ekbergin Uskottu nainen sukeltaa keskelle kolmiodraamaa. Ero koskettaa, sille ei voi mitään. Mutta muutos voi olla myös uusi mahdollisuus elämään. Kirjan sivuilta voit lukea koittiko Christianille ja Leonoralle uudet elämänmuutokset, vai solmiko rikosten poluille suunnannut pariskunta rakkauden paulansa ikuisiin umpisolmuihin.

Brittikirjailija Lisa Jewellin psykologinen trilleri Sitten hän oli poissa kertoo koskettavan tarinan äidistä, jonka teini-ikäinen tytär katosi kymmenen vuotta aiemmin Lontoossa matkalla kirjastoon. Laurel oli surrut tytärtään kovasti ja lopulta muutaman vuoden kuluttua metsästä löytyi muutama luu ja reppu, jotka kuuluivat hänen tytölle, joiden perusteella tapaukselle saatiin hautajaisten jälkeen loppupiste, vai saatiinko sittenkään?

Tomas Gads: Pirulainen
Pirulainen aloittaa uuden suomalaisen dekkarisarjan ja jo tämä ensimmäinen dekkari koukutti ainakin minut sarjan pariin. Kirja pureutuu erikoiseen hukkumistapaukseen. Ryhmänjohtaja Halmeen viisihenkinen rikoksia tutkiva ryhmä kiinnostui hukkumistapauksesta intuition vuoksi. Sarjan aloituskirja tempaisi mukaansa haastavalla ja koukuttavalla otteella.

Elly Griffiths: Korppikuningas
Elly Griffithsin uusin dekkari Korppikuningas johdattaa arkeologi Ruth Gallowayn tyttärineen lomailemaan Blackpooliin. Blackpool on myös Katen isän Harry Nelsonin kotikaupunki. Harryn ja Ruthin välillä kipunoi kaikenlaiset jännitteet, mutta Harry on tiukasti naimisissa ja aikoo pysyäkin. Tässä kirjasarjassa on siis kolmiodraaman ainekset ja ne taitavat jatkua jatkokirjoissakin. Korppikuningas on sarjan viides kirja ja jälleen on luvassa mukavan viihteellinen jännityspaketti sarjan fanittajille, kuten minulle.

Alan Bradleyn Kuolon kultaiset kiehkurat on Flavia de Luce-sarjan kymmenes osa. Ja tämä sangen suosittu dekkarisarja tulee jatkumaan varmaan eteenpäin hamaan tulevaisuuteen, sen verran juonikkaasti Flavia tutkii murhia nuoresta iästä huolimatta. Flavia on siis jo perustanut oman firman ja omistaa kartanon sekä selvittänyt kymmenen murhaa ja kaikki tämä vuoden sisällä.

Ninni Schulman: Vastaa jos kuulet
Tämä on mainio kesädekkari, huolimatta siitä, että kirjassa on menossa kolea syksy. Kirjan päähenkilö toimittaja Magdalena Hansson on sen verran sympaattinen päähenkilö, että kirjan parissa viihtyy, samoin kun aiempienkin sarjan kirjojen Tyttö lumisateessa ja Poika joka ei itke.

Jane Harper: Kuiva kausi
Kirjan miljöönä toimii rutikuiva Kiewarran kaupunki Australiassa, jonne melbournelainen talousrikostutkija Aaron Falk palaa lapsuudenystävänsä hautajaisiin. Kuiva kausi bongahti heti ilmestyttyään maailmanmaineeseen ja sen elokuvaoikeudet on myyty, joten tulossa on ainakin yksi elokuva, ellei useampikin, sillä Kuiva kausi aloittaa Aaron Falkista kertovan dekkarisarjan. Kirja on tietyllä tavalla elokuvamainen ja kohtauksellinen ja uskon, että elokuvastakin tulee jännittävä.

Englantilaisen Erin Kellyn Älä jää pimeään on psykologinen trilleri, joka vetää puoleensa niin intensiivisellä tavalla, että kirjan keskeyttäminen oli liian tuskallista, sillä aloitettuani kirjan lukemisen, en olisi millään malttanut lopettaa lukemista kesken. Kaikki alkaa vuonna 1999, kun Laura näki auringonpimennysfestivaaleilla väkivaltaisen teon. Tuon teon seuraukset ulottivat lonkeronsa viidentoista vuoden päähän. Laura eli pelon vallassa ja odotti kaksosia. Huipputrilleri.LUKUILOA DEKKAREIDEN PARISSA!

12 kommenttia:

 1. Ihanan myönteinen ote mahdollisiin sadekausiin: hyvä kirjakasa sisäpäiviin ! Heti tuli niin hykerryttävä olo kun ajattelin dekkarin lukemista sadeilmalla 📚 "Kuolon kultaiset kiehkurat" - hauska nimi 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita :)
   Alan Bradleyn Flavia de Luce-sarjan kaikilla kirjoilla on hauska nimi. Sarjan kirjat ovat myös hauskoja, mikä on erikoista dekkarille. 12-vuotias päähenkilö on hauska tyyppi, joka on utelias, eikä pelkää mitään.

   Poista
 2. Kiitos tästä, onpa runsas tarjonta mainioita kesälukuvinkkejä! Näistä olen lukenut ainoastaan Pirulaisen, joka minustakin oli koukuttava. Se on tulossa blogiin ensi viikolla. Näitä kirjailijoita olen lukenut ainakin yhden kirjan verran, Schulman, Bradley, Griffiths. Kuiva kausi kiinnostaa nyt kovasti, ja tuo kyproslaisen kirjailijan Hiljainen potilas nyt houkuttelee ihan jo uutuudellaan - en ole koskaan lukenut kreikkalaista dekkaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula :)
   Dekkarit kuuluvat kesään, ainakin minun kesään. Kuiva kausi on dekkari, jota voin suositella.
   Pirulaisella avattiin räväkkäästi uusi suomalainen dekkarisarja. Kiinnostus jatkokirjoja kohtaan nousi kummasti varsinkin loppukoukun jälkeen.

   Poista
 3. Nyt kesällä aion itsekin yrittää keventää lukemista (ainakin osittain?), ja siihen tarkoitukseen mm. juuri dekkarit ovat hyviä. Listaltasi olen lukenut vain Kuivan kauden, ja sitä voin ainakin suositella lämpimästi! Tuo Hiljainen potilas kuulostaa kiinnostavalta. Koska se ilmestyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljainen potilas ilmestyy elokuun alussa. Jännittyneenä odotan mitä kirjan kuviot tuovat tullessaan.

   Kesällä on minustakin mukava keventää ja parhaiten se käy dekkareiden parissa. Koskaan ei tiedä miten joku kirja koskettaa ja miten syvälle tunteisiin se käy. Harvoin dekkari itkettää, mutta olen kokenut senkin. Olen tunnelukija muutenkin.
   Kuiva kausi oli hyvä. Jostakin syystä arvasin murhaajan aika alussa, mutta ei se lukemista haitannut. Dekkareissa nyt kuuluukin arvuutella murhaajaa.

   Poista
 4. Kiitos Mai tästä koonnista! Sain paljon hyviä ideoita ja sinun makuusi luotan :) Dekkarit kuuluvat kesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kaisa:)
   Me taidetaan lukea samoja kirjoja, olen huomannut sen, sama kirjamaku.
   Ei kesää ilman dekkareita. Olen haikaillut jopa Agatha Christien dekkareita. Joku niistä kuuluu tähän kesään.

   Poista
 5. Monta olen listaltasi jo lukenutkin, mutta nyt päätin, kiitos sinun, lukea vielä Älä jää pimeään.

  Tein myös jotain odottamatonta: Annoin paussivuosien jälkeen mahdollisuuden Anna Janssonille sillä aihe kiinnosti. Luin Annalta ennen kaikki, mutta sitten kun aloin sekoittaa häntä erääseen toiseen pohjoismaiseen, jätin molemmat paussille.

  Post it-lapulla lukee jo 'Älä jää pimeään'. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena :)
   Olen jättänyt Janssonin ja Läckbergin kirjat, sillä niissä on jo liikaa toistoa. Pohjoismaissa on runsaasti hyviä dekkaristeja, joiden kirjat odottaa lukemista. Tällä hetkellä luen Lars Pettersonin Koutokeino, kylmä kosto dekkaria, ja se on huippuhyvä, vaikka siinä eletään kaamosaikaa Lapissa. Luen sitä täällä Inarissa, joten olen aika lähellä kirjan tapahtumapaikkoja.

   Uskon, että viihdyt Älä jää pimeään trillerin seurassa :)

   Poista
  2. Mai, katso kelloa! Nyt minä menen löhöilemään ja ihan toiseen maailmaan, sillä Älä jää pimeään odottaa. Ostin sen omaksi! Olet oikeassa: Kirja makuuni♥

   Poista
  3. AI kun kiva kuulla, että olet innoissasi, sillä uskon, että kirjan koukut ovat mieleesi ja et malta lopettaa lukemista. Onneksi sinulla on lukuaikaa.

   Lukuiloa <3

   Poista