lauantai 17. lokakuuta 2020

Elina Kuorelahti: Museomysteeri

 

Koponen, Metso ja Salvio ovat parhaita kavereita. He istuvat loma-aamuna pyjamat päällä pihalla. Aikuiset ovat lähteneet töihin, ja Koposen Aane-mummo on tulossa lastenvahdiksi.

 

Elina Kuorelahden riemukkaassa ja värikylläisessä lastenkirjassa Museomysteeri on vauhdikas kansikuva ja se kertoo paljon siitä, että myös kirjassa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, kun Aane-mummo ja kaverukset lähtevät ratkomaan kummallisia tapahtumia. Kaikkihan alkoi siitä, että he päättivät vierailla Helsingin observatoriossa. Kirjassa kerrotaan, mikä se on, miten vanha se on ja miksi se on juuri Helsingissä.

 

- Argelander on entinen professori ja nykyinen kummitus. Aloitan juuri kierroksen, tervetuloa mukaan, opas vastaa.

 

Museomysteerissä kohdataan siis kummituksia museomatkan varrella. Kirjassa vieraillaan myös Helsingin vanhimmassa talossa, jossa oli Lasten kaupunki. Metso, Koponen ja Salvio löysivät lattialta kylmää pölyä ja kissankarvoja. Voisikohan se olla kadonnut kummitus?

 

Museossa parveilee ritareita, maahisia, Star Wars-hahmoja ja kaikenlaista mielikuvitusväkeä. Siellä on käynnissä roolipelitapahtuma, jossa tutustutaan vanhoihin roolipeleihin kuten Kuninkaiden aika, Rajakatse ja Tähti. Lohikäärmepuuta näköjään pelattiin soittamalla lankapuhelimella radiolähetykseen!

 

Aane-mummo ja kaverukset ajelivat kadonneiden kummitusten perässä Tampereen Vapriikkiin. Ja uskonpa, että heillä oli siellä aika hauskaa. Nunnu Halmetoja on kuvittanut kirjan tapahtumat värikkäästi ja hauskasti. Kirjassa on myös lyhyitä tieto-osuuksia, joten Museomysteeri on sekoitus faktaa ja fiktiota, totta ja tarua. Museomysteeri on jatkoa Museoseikkailulle. Mikäpä sen hauskempaa kuin seikkailla museoissa haamujen hönkäillessä nurkkapielissä ja ovien takana. Pöö!

 

Elina Kuorelahti, Museomysteeri

kuvitus Nunnu Halmetoja

Nemo 2020

s. 36

Lastenkirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti