lauantai 31. lokakuuta 2020

Halloween - lukuhaasteen koontipostaus

 

Tänään on aika koota lokakuun ajan kestäneen Halloween-lukuhaasteen kirjat siistiin listaan, paketoida ja sitoa tiukka köysi ympärille. Haaste on Yöpöydän kirjat-blogin Niinan jo viidettä kertaa vetämä lukuhaaste. Haaste on mielestäni erinomaisen virkistävä ja piristävä ja tähän synkistyvään syksyyn sopiva mysteerihaaste. Jännitystä ja yliluonnollisia elementtejä, mystiikkaa ja taikuuksia omiin lukumakuihini sovellettuna taikamatkailuna. Kaikki lokakuussa lukemani kirjat sopivat haasteeseen mukaan. Klikkaamalla kirjan nimeä pääset lukemaan bloggaukseni kirjasta. Lukea voit omalla vastuulla! Taikamatka alkaa:

Petronella Grahn: Pomenia - Taikamaailman suuri seikkailu

Tästä kirjasta löydät kaikki yliluonnolliset ainekset taikamatkailua varten. Ai niin, matkaa voit tehdä tulta syöksevän lohikäärmeen selässä! Matka alkaaaaa...

Stina Jackson: Erämaa

Tämän jännityskirjan mukana matkasin pimeään ja talviseen Pohjois-Ruotsiin. Ihmiset olivat oudon ilkeitä ja kyräilivät toisiaan. Jotain todella pahaa tapahtui tämän matkan aikana, joten äkkiä pois, ennen kuin kirves seuraavan kerran heilahtaa...

Lina Bengtsdotter: Beatrice

En päässyt vielä mihinkään Ruotsista, vaan jouduin etsimään muiden mukana kadonnutta pikkuvauvaa. Ihan sekavaa sakkia kaikki tyynni. Jokaisella pää sekaisin poliisia myöten. Onnellinen loppuko? Matka jatkuu...

Emmi Itäranta: Kuunpäivän kirjeet

Ei hyvää päivää, ette usko mitä tapahtui. Jouduin kuuhun ja marsiin ja avaruuteen tässä kirjassa, enkä ihan tiedä, että miten se tapahtui. Ihan varmasti minut noiduttiin joillakin oudoilla ns. (seko-) loitsuilla! Äkkiä takasin maapallolle!

Mikki Lish & Kelly Ngai: Taikuuden talo

Voi hurja mikä taikatalo tarinan lasten isoisällä oli. Kerronko? Pakkohan minun on edes pikkasen kertoa, että jouduin jo eteisessä taulun sisälle. Upsista sentään. Onneksi pääsin sieltä pois. Huh tuli ihan hiki. Oli kyllä sen verran metkaa matkailua, että pakkohan sinne on päästä toistekin.

Elly Griffiths: Siniviittainen nainen

Tällä kertaa lymyilin englantilaisen kirkon hautausmaalla öiseen aikaan ja siniviittainen nainen vain leijuli siellä täällä oudon eteerisesti. Tuli kiire matkata eteenpäin, kun huomasin, että tuo nainen makasi ojassa, eikä hengittänyt...

B. A. Paris: Suljettujen ovien takana

Nyt sattui Englannin matkan aikana köpelösti, sillä en päässyt eräästä huoneesta mihinkään. Minut oli lukittu sisälle. Kammottava psykopaatti piti minua vankina. Pääsin lopulta pakoon, mutta en halua muistella sitä sen enempää.

Maja Lunde: Viimeiset

Tässä kirjassa oli vauhdikasta liikkua historiasta tulevaisuuteen ja takaisin. Kunnon aikamatkailukirja. Matkaa tein villihevosilla. Kuka muistaa vielä Hanna Ekolan laulun: Vieläkö on villihevosia? Koppotti-koppotti-koppotti! Iiihaa!

Karin Erlandsson: Helmenkalastaja

Tämän tarinan matkassa jouduin sukelluspuuhiin. Minut valtasi outo huuma. Halusin löytää mystisen vedenalaisen kiven. En ollut ainoa. Kiven löytäjällä olisi mahtava valta hallita vaikka mitä. Sukeltelu veden alla oli todella vaarallista puuhaa, sillä petolliset ruusuhait napsivat sukeltajilta raajoja pois. Selvisin pinnalle ja raajatkin ovat vielä tallella!

Max Seeck: Pahan verkko

Pahan verkko alias rikollisten internet nappasi minut hyppysiinsä kesken taikamatkailun. Päähenkilö jutteli tuosta noin vain kuolleen äitinsä kanssa. Olipahan kammottava seurata. Kirjan rikollinen oli napannut mukaansa bloggareita, joten piti pysytellä inkognito, etten joutunut rikollisen nappaamaksi. 

Meri Luttinen: Myrskynsilmä

Tälle matkalle muinaiseen historiaan sain oman voimaeläimen. Olin saanut haltuuni taikavoimia hallitsevan esineen, jonka halusivat ihan kaikki muutkin. Aika pelottavaa pitää sellaista esinettä hallussa, kun eihän minulla ollut minkäänlaista hajua siitä, että mitä minä sillä tekisin. No annoin esineen eräälle nuorelle parantajalle, jolla oli enemmän taipumuksia taikavoimien käyttöön ja jatkoin taikamatkailua.

Elina Kuorelahti: Museomysteeri

Tupsahdin hauskalle museomatkalle mukaan, jossa etsittiin karkumatkalle lähteneitä kummituksia. Lopulta karkailevat kummitukset komennettiin takaisin sinne mistä lähtivät! 

Sarah J. Maas: Usvatuulen valtakunta

Oi miten kaunista oli Yön valtakunnassa, jota hallitsi kiehtovan komea ylihaltija. Paratiisimainen paikka, mutta tietysti inhottavat ja kateelliset otukset ja oliot pääsivät hiipimään kimppuumme. Minun oli pakko paeta paikalta kiireen vilkkaan, koska eihän minulla ole minkäänlaisia taikavoimia! Vai onko?

Kiitos Niina jälleen kerran jännittävästä lukuhaasteesta!!!!  


 

 4 kommenttia:

 1. Onpa kiehtova kokoelma jännittäviä tarinoita!
  Kiitos kommentistasi tänään. Se sai minut hyvälle tuulelle. Kirjoitithan suomalaisella sisulla sinnittelystä. Sisua tosiaan tarvitaan, kun on pimeää, korona ahdistaa ja tekee jokapäiväisestä elämästä työläämpää...
  Happy Halloween! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara :)
   Tähän vuodenaikaan on pakko hiukan hullutella, sillä en ainakaan minä kestä pimeää ja harmautta. IIK huomenna alkaa marraskuu.

   Happy Halloween :)

   Poista
 2. Komia, laaja-alainen ja kunnioitettava myysteeripaketti köytettynä Sinulla!
  Leppoisaa Halloweenin loppusuoraa ja mita mainiointa alkavaa marraskuuta sekä tietty lukemattomia lukutuokioita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka :)
   Ensimmäisen kirjan päähenkilö on muuten sinun kaimasi, Teo Takkutukka.
   Tänään on käyty haudoilla ja yritetty saada kynttilät syttymään tuulisessa säässä. Ajateltu kuolleita. Näin muuten unta viime yönä ja siinä oli vanhempani, jotka ovat kuolleita. Selvisin myös rotkoon tipahtamassa olevassa autossa, veljenpoika on hyvä ajamaan. Outo uni.
   Se on muuten täysikuun aikaa ja toivon tämän iltaiselta koiralenkiltä kirkasta taivasta, että kuu pääsee oikeuksiinsa.

   Happy Halloween :)

   Poista