sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Mikki Lish & Kelly Ngai: Taikuuden talo

 

Kivikorppi uneksi lentämisestä. Se uneksi kohoavansa lämpimien ilmavirtojen mukana, syöksähtelevänsä pienempien lintujen perään, sujahtavansa saaliinhimoisena metsään. Mutta miellyttävän uneksinnan keskeytti ääni.

”Auta heitä”, ääni sanoi. ”Näytä tietä.”

 

Yllä oleva lainaus aloittaa uskomattoman kivan uuden lasten kirjasarjan, jonka kirjoittajat ovat australialaiset Mikki Lish ja Kelly Ngai. Ensimmäisestä sarjan kirjasta Taikuuden talo on kuvattu elokuva, jonka trailerin laitan bloggauksen alaosaan. Luin kirjaa syyslomalla yhdessä 11-vuotiaan innokkaan lukijan kanssa. Meillä on yhteinen rakkaus taikamaailmaan, jota tässä kirjassa on runsain mitoin. 

 

Kirjan alussa Hedyn ja Spencerin vanhemmat veivät heidät isoisän luokse hänen pölyiseen vanhaan taloonsa pariksi viikoksi juuri ennen joulua. Isoisä oli kärttyisä vanha entinen taikuri, joka kielsi lapsia koskemasta ihan mihinkään talossaan. Sehän tarkoittaa melkein pientä haastetta kaikille lapsille. Miksi muka ei saisi koskea? Jos vaikka vähän koskee ja tutkii?

 

”Ne puhuvat!” Spencer kuiskasi Hedylle.

”Niin”, Hedy sanoi uskomatta korviaan. ”Mutta se on mahdotonta.”

 

Isoisän talo oli täynnä taikaesineitä ja taikuutta. Isoisä oli oikea keräilijä. Hän aloitti keräilyn, kun isoäiti katosi kymmeniä vuosia sitten.  Ensimmäisenä he kohtasivat puhuvan hirvenpään ja karhuntaljan. Oikein hauskoja tyyppejä. Heidät on kuvattu jopa kirjan kansikuvaan.

 

Hänen tuijottaessaan valokuvaa näkymätön sormi kirjoitti pölyyn sanat: ETSI MINUT.

 

Lapset saivat siis mysteeritehtävän. Ensin piti vain tietää, että kenet heidän piti etsiä. Kuka oli kadoksissa ja halusi tulla etsityksi. Oliko se hyvä vai paha tyyppi? Mitä siitä voisi seurata, että he löytäisivät etsimänsä? Kieltämättä lapsia pelotti ja jännitti näkymättömän hahmon pyyntö. Talossa oli vaikka mitä jännää, kun he päättivät aloittaa etsinnän. Myös sellainen hankalampi hahmo, joka järjesti kaikenlaisia esteitä heidän etsintäpuuhiensa lomassa.

 

Taikuuden talo on raikas seikkailukertomus taikuuden maailmasta. Tarinassa on poreileva sekoitus tavallista elämää, yliluonnollisia hahmoja ja taikuuksia.

 

Mikki Lish ja Kelly Ngai, Taikuuden talo *****

suom. Terhi Kuusisto

Aula & Co 2020

s. 266

The House on Hoarder Hill 2020

Kannen kuvitus Maxine Lee 2020

Lastenkirja

 

Taikuuden talo -kirjan traileri.

4 kommenttia:

 1. Ihanan oloinen kirja. Tämä on minullakin lukulistalla. Fantasiamaailmat ovat viime aikoina vetäneet puoleensa. Pitää ensin hieman sulatella Jessica Townsendin Morrigan Korppi -kirjoja, sitten voisin kokeilla taikuuden taloa. 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fantasiamaailmassa on uskomattomia ulottuvuuksia. Tässä kirjassa on semmoista perinteistä vanhan talon ja mystiikan yhdistelemistä. Tuo traileri kannattaa ilman muuta katsoa. Haluan nähdä myös koko elokuvan. Uskon, että se on huikea, sillä kirjakin on erittäin hyppysissään pitävän jännittävä.

   Lukuiloa Halloween-aikaan!

   Poista
 2. Erittäin onnistunut kutsuva kansikuva. Heti haluaisin sukeltaa seikkailuun 🐾 📚 ♠️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita 🐾
   Kansikuva on todella kutsuva ja jännittävä. Uskon, että viihtyisit taikuuksien talossa.

   Poista