lauantai 1. toukokuuta 2021

Iloista vapun aikaa!

 

Joka päivä me istutamme,

kylvämme jotakin toisiimme,

ihminen on ihmiselle metsä,

pelto,

perhonen,

siittävä pöly.

Joka päivä on

muistettava kysyä,

kumpia maa

mieluummin kantaa,

sirpaleita

vaiko suudelmia?

 

Tommy Tabermann

 

Murheeseen suhtautukaamme

kuin raskaan lumen painama oksa.

Joko kestän tai katkean,

mutta toukokuun tullen

jossain kukkii oksa.

 

Tommy Tabermann

 

Iloista vapun aikaa kaikille ja lukuiloa!

Vappua voi juhlistaa laittamalla alla oleva linkki soimaan,

jammailla Miskan, Onnelin ja Annelin kanssa,

ja unohtaa hetkeksi ikävä korona-aika. Oo kesän lapsi mä oon!

 

Miska – Kesän lapsi mä oon

23 kommenttia:

 1. SUURkiitos Mai, loistavaa!! Postauksestasi tuli lämmin olo, hymänmielenhyrinä ja video sai lanteet keinumaan ja jalan vispaamaan. Mainio asenne ja esitys.

  Kyllä vaan kesän lapsia ollaan ja eiköhän vaihdeta ne loputkin sirpaleet suloisiin suudelmiin ja keskitytä kukkiviin oksiin?
  Iloista vappuviikonloppua sinne länsirannikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi me suomalaiset odotamme lämmintä vappua, mutta yleensä lumi peittää ison osan Suomesta, joten kovin lämmintä ei voi olla. Mutta sisällä onneksi tarkenee. Munkkia ja simaa ja kivaa musiikkia soimaan. Kyllä se tunnelma siitä irtoaa :) Kesä on pian täällä :)

   Poista
 2. Voi miten ihania runoja! Pitäisikin lukea Tommy Tabermannia, joten kiitos vinkistä. Iloista ja aurinkoista vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Tommyn runoja kaikille. Hänen valtavasta tuotannostaan löytyy runoja joka tunnelmaan. Minulla on pari runoteosta, josta toinen on yli 500-sivuinen järkäle, ja jossa on useamman runoteoksen kootut runot.

   Lukuiloa ja vappuiloa :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Aurinkoista vappua Ele :)

   Naapuritaloyhtiön kattoremppa jatkuu myös näin vappuna. Naulapyssyt paukkuvat. Onneksi tosiaan aurinko paistaa, joten miehet tarkenevat.
   Mukava seurata remppavaiheita. Katto oli jo tosi huonossa kunnossa, joten se on sitten silmällekin kivempi katsella. Nämä mietteet nousivat, kun vappu on aina ollut myös työläisten juhla.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kivoja kuvauspäiviä ulkosalla. Luonto on nyt joka päivä ihmeitä täynnä.

   Poista
 5. Kiitos runoista ja toivotuksista! Pysytään iloisina ja toiveikkaina: kesä on tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Margit. Joka vuosi kesä on tullut vaiherikkaan kevään jälkeen. Tuskin maltan odottaa sitä aikaa, kun ei tarvitse enää niin paljon vaatteita ulos. Nuoriso kyllä tarkenee shortseissa ja t-paidoissa tänäänkin, vaikka kylmä tuuli puhaltelee ulkona.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia ja lempeitä kevättuulia sinulle :)

   Poista
 7. Onpa kiva vappupostaus! Mukavaa vapunpäivän iltaa sinulle <3. Oulussa on ollut hyytävän kylmä vappusää, mutta ainakaan ei ole satanut räntää :D ja kesää kohti ollaan tosiaan väistämättä menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Margit. Tommyn runot ovat upeita ja sopivat moneen tunnelmaan.
   Kaverit ja sukulaiset ovat postailleet hyytäviä kuvia Pohjois-Suomesta, jossa on tosiaan toukokuun alusta huolimatta talviset tunnelmat lumisateineen.
   Kesä tulee tänäkin vuonna :)

   Poista
  2. Kiitos Marika piti kirjoittaa, mutta tabletti muutti Margitiksi.

   Poista
 8. Mukavaa ja aurinkoista vappuviikonlopun jatkoa sinullekin! Kiva, kun on valoa, jos ei lämmintä vielä kovin paljon, ja sinun ihanat sinivuokkosi toivottelevat kesää lähemmäksi. Lukea voi säässä kuin säässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula. Kesää kohti mennään. Turussa kukkivat tosiaan leskenlehdet, sinivuokot ja valkovuokot aloittelevat kukintaansa, vaikka sää on aika viileä.
   Lukuiloa :)

   Poista
 9. Hyvää vapun aikaa. Tommi Taberman oli upea runoilija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Jokke. Mieleeni tuli, että maailman eri kolkilla soditaan tänäkin päivänä. Uskon, että ihmiset, jotka elävät sodan keskellä, ottaisivat ennemmin vastaan suudelmia kuin sirpaleita.

   Poista
 10. Tommy♥ Tuota ensimmäistä en muistakaan...

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tommylla oli valtavan laaja tuotanto, joten itsellekin tulee aina vastaan runoja, jotka luen ensimmäistä kertaa tai sitten en yksinkertaisesti enää muista kaikkia :)

   Tommyn runot ovat upeita. Niissä yhdistyy rakkaus, luonto ja yhteiskunnalliset asiat, esim. sodat, koskettavalla ja inhimillisellä tavalla yhteen. Hän on kirjoittanut todella hellästi ja rakastavasti myös arkipäivän asioista.

   Poista