tiistai 11. toukokuuta 2021

Karin Slaughter: Vaikeneva vaimo

 

Hän näki miehen kasvot sekunnin murto-osan ajan kompastumisen ja kaatumisen välillä. Mies näytti ystävälliseltä, huolestuneelta. Mies ojensi hänelle kättään, kun hän kaatui.

 

Yhdysvaltalaisen Karin Slaughterin uusin Will Trent-sarjan dekkari on nimeltään Vaikeneva vaimo. Aloitin vuosia sitten Slaughterin Grant County-sarjan lukemisella, jossa esiintyi lastenlääkäri ja oikeuslääkäri Sara Linton. Sara jatkaa myös Will Trent-dekkareissa. Sara on itse kokenut kovia nuorena opiskelijana, ja selvinnyt kokemuksista, joten hän ymmärtää hyvin, mitä Vaikenevan vaimon uhrit ovat joutuneet kokemaan, joista hyvin harva jäi eloon, eivätkä sittenkään olisi halunneet kertoa tapahtumista. Minulle näiden sarjojen päähenkilö on Sara.

 

”Olen syytön mies. En olisi täällä ilman sitä kieroa poliisia ja ilman hänen vielä kierompaa poliisilaitostaan. Kaikki Grantin piirikunnassa uskoivat päällikön paskapuheet.”

 

Vankilasta löytyi siis syyttömästi pidätetty mies, joka oli istunut vuosia raskaasta rikoksesta. Hän halusi hyvitystä viimeisiksi ajoiksi vankilassa, sillä kuolema varjosti hänen elämäänsä.

 

Vaikenevassa vaimossa kerrotaan vuoron perään nykyisyydestä ja menneisyydestä, ajasta, jolloin Sara ja Jeffrey olivat eronneet, koska Jeffrey petti Saraa useamman naisen kanssa. Syy ei selvinnyt kirjoista, mutta aika idiootti mieheksi. No kuten tiedetään, Jeffrey teki kaikkensa, että sai Saran takaisin itselleen ja he menivät toisen kerran naimisiin. Sara ei koskaan kertonut Jeffreylle, mitä hän sai kokea nuorena, mutta hän kertoi heti Willille, kun he aloittivat seurustelun. Oli kuitenkin mukava palata Jeffreyn seuraan tässä tarinassa, mutta aika ällöttävästi hän kohteli vaimoaan pettämällä surutta.

 

Will oli toisenlainen mies kuin Jeffrey. Hän oli rakastunut kuitenkin Saraan ollessaan naimisissa Angien kanssa. Angie, vaikka poliisi olikin, oli todella paha tyyppi, eikä hän päästänyt irti Willistä ihan helpolla. Toivottavasti Angiekin näkyy jatkossa jossakin sarjan kirjoista, muuten Willin ja Saran elämä muuttuu liian siirappiseksi.

 

Sara ratkaisi kirjan päärikollisen, joka vaani ja jahtasi uhrejaan pitkään, kunnes sieppasi heidät ja teki iljettävät tekosensa. Tällä kertaa kyseinen tyyppi oli helppo arvata, mutta oli mielenkiintoista seurata, miten poliisit pääsivät henkilön jäljille.

Vaikeneva vaimo on laadukas jännityspaketti, joka pitää lujasti kiinni lukijan huomiosta ja irrottaa kyntensä vasta, kun tarina päättyy.

 

Jeffreyn kanssa Sara oli tiennyt, että oli kymmeniä, luultavasti satoja muita naisia, jotka voisivat rakastaa Jeffreyä yhtä kiihkeästi kuin hän rakasti. Willin kanssa Sara tiesi täsmälleen, että hän oli ainoa nainen maan päällä, joka voisi rakastaa Williä sillä tavalla kuin tämä ansaitsi tulla rakastetuksi.

 

Karin Slaughter, Vaikeneva vaimo *****

suom. Päivi Paju

HarperCollins 2021

s. 646

The Silent Wife 2020

Will Trent-sarja

 

Slaughter Karin: Viimeinen leski

Slaughter Karin: Kahlittu

Slaughter Karin: Yli rajan

Slaughter Karin: Rikollinen
Slaughter Karin: Näkymätön

Slaughter Karin: Pettävä hiljaisuus

 

 

 

7 kommenttia:

 1. Minä olen pitänyt taukoa kyseisen kirjalijan tuotannosta, kun jossain vaiheessa tuntui, että tarinat vaan muuttuivat kauheimmiksi kerta kerran jälkeen. Mutta en tiedä kestänkö yhtään paremmin lukea tuollaisesta Jeffreystäkään, kun ärsytyskynnys ylittyy, mutta täytyypäs pistää harkintaan. Kiitokset esittelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati kommentista :)
   Minusta tuntuu, että amerikkalaiset dekkarit ovat kaikki raaempia kuin muualla. Ja miesten kirjoittamat ovat vielä raaempia.
   Minua kiehtoo tässä sarjassa hyvät henkilöhahmot. Niistä on tullut läheisiä. Tässä valotettiin Jeffreyn käytöstä. Hänen kuolemansa oli minulle järkytys ja varmasti muillekin lukijoille.
   Minä taas tykkään siitä, jos fiktiiviset henkilöhahmot ovat persoonia ja heillä on hyviä ja huonoja puolia.

   Poista
 2. Jee, uusi Slaughter! Tätä sarjaa olen lukenut tiiviisti. Mennee kuitenkin aikaa, ennen kuin tämän saa kirjastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Slaughterin dekkarit, varsinkin Sarasta ja Willistä kertovat, ovat minullekin aina hyvin tervetulleita. Niille on paljon lukijoita, joten kirjastolainoja saa aina odottaa kauan. Nyt ehdin varaamaan tämän tosi aikaisessa vaiheessa, joten sain sen aika nopeasti luettavaksi.

   Poista
 3. Hyvänen aika: Minä en arvannut millään!!!

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rikoskirjoissa on aina jännittävintä miettiä, että kuka on rikollinen. Tässä ei esitelty montaa vaihtoehtoa, joten arvasin rikollisen oikein.

   Poista
  2. Nai, käy Mensan testissä♥♥

   Poista