sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Päivi Alasalmi: Alamaailman kuningatar #Dekkariviikko

 

 

Asunnon jokaisessa huoneessa näkyi verijälkiä. Eteisessä, makuuhuoneessa ja olohuoneessa sitä oli tippoina tai tahroina, mutta keittiössä ja kylpyhuoneessa suurena lammikkona. Lisäksi eteisessä näkyi selkeä raahausjälki keittiöstä kohti kylpyhuonetta.

Päivi Alasalmen Alamaailman kuningatar aloitti uuden dekkarisarjan, jonka päähenkilönä toimii rikoskonstaapeli Hallavainen Tampereelta. Heti kirjan alussa päästiin tositoimiin, sillä eräässä asunnossa oli selvästi tapettu henkilö. Asunnossa asusti pariskunta, eikä kumpaakaan tavoitettu. Myös ruumis tai ruumiit olivat kateissa. Hirvittävä haju vain lemusi koko kerrostalossa.

- Saatanan raukka, mene vain, nainen kiljui. - Nyt sulla ei oo enää sitä muskelimiestä vierelläs. Sä et mahda mulle mitään, kun seuraavan kerran nähdään!

Anu Murtovuo muutti samoihin aikoihin Tampereelle, mutta vaikka hän piti kaupungista ja tulevasta työstään, niin tamperelaiset osasivat näyttää myös ikävämmät puolet itsestään. Aivan kuin häntä luultaisiin joksikin toiseksi henkilöksi. Jotkut laitapuolen henkilöt käyttäytyivät tosi ikävästi, mutta onneksi Anu oli harrastanut juoksemista eikä hän säikähtänyt vähästä.

- Olen ihmiskaupan uhri ja henkeni on vaarassa, Anu ilmoitti englanniksi. - Voisitteko viedä minut Suomen suurlähetystöön?

Jätän kirjan jännittävän tilanteen ylläolevaan lainaukseen. Uskon, että viihdyt kirjan parissa, jos tykkäät menosta ja meiningistä sekä koukuttavista tilanteista. Päivi Alasalmen Alamaailman kuningattaren teemoina olivat sukusalaisuudet ja väkivaltaiset naiset, joihin sekaan sekoitettiin mausteeksi huumeita.   Rikollismaailman soppa liemineen oli valmis nautittavaksi.

 

Päivi Alasalmi, Alamaailman kuningatar

Gummerus 2022

s. 346

Dekkari

Hallavainen-kirjasarja 1 

 

Päivi Alasalmi: Sudenraudat

Päivi Alasalmi: Joenjoen laulu

Päivi Alasalmi: Pajulinnun huuto

Päivi Alasalmi: Siipirikon kuiskaus

 


 

6 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kiinnostavalta! En oo Alasalmelta lukenu vielä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosi kiinnostava dekkariuutuus. Aika räväköitä naisia henkilöhahmoina.

   Poista
 2. Mulle myös entuudestaan vieras kirjailija, mutta aina sitä voisi ehkä uusi dekkarisarja upota.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tämä sarja sopii hyvin kesälukemistoon. Mukavaa loppuviikkoa :)

   Poista
 3. Päivi Alasalmen kirjat vievät mukanaan kokonaisvaltaisesti! Oma arki unohtuu ja keitto palaa liedellä pohjaan eikä uskalla avata ovea jos ovikello soi 😁 Tiina Hietala

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Tiina :)
   Olen pitänyt kaikista kirjoista mitä olen lukenut Alasalmelta. Tämä kirjan parissa tosiaankin syöminen unohtui, mutta onneksi ovikello ei soinut. Koira pitää vahtia, joten haukkuminen säikyttää pahimmat kulkijat oven takaa.

   Poista