keskiviikko 13. joulukuuta 2023

Maikki Harjanne: Mintun Joulukirja

 


Rakas Joulupukki!

Toivottavasti sinä olet terve. Minulla ei ole nuhaa eikä yskää. Me asumme vielä samassa talossa. Osaat varmasti tulla tänne. Joululahjaksi toivon luistimia ja kirjan. Ville on ollut ahkera ja toivoo kitaraa. 

Terveisin Minttu ja Ville

 

Maikki Harjanteen (1944-2023) ihanat lastenkirjat, joiden päähenkilönä oli pieni tyttö nimeltään  Minttu, ovat tulleet jo klassikkoikäisiksi, sillä ensimmäinen Minttu-kirja, Minä olen Minttu, ilmestyi jo vuonna 1978. Minttu on siis seikkaillut lastenkirjoissa lasten ja aikuisten ilona jo yli 40 vuotta.

 


 

Mintun Joulukirja ilmestyi vuonna 1989. Sitä sopii hyvin lueskella ennen joulua. Mintun perheeseen kuuluvat tietysti äiti ja isä. Sitten perheeseen kuuluvat isoveli Ville ja pikkuveli Santtu sekä koira nimeltään Pilkku. Kirjan sivuilla lapset leipovat piparkakkuja isän kanssa. Muutenkin lapset ahkeroivat kovasti, jotta aika kuluu nopeammin. Äiti saa loikoilla rauhassa, kun lapset ovat niin ahkeria. Äidistä se oli paras lahja.

 


 

Kivaa joulua Mintun perheelle ja kaikille muillekin!

 

Maikki Harjanne, Mintun Joulukirja

Kuvitus Maikki Harjanne

Otava 1989

s. 32

Lasten kuvakirja

11 kommenttia:

  1. Näyttääpä sympaattiselta! Meillä on useita Minttu-kirjoja, mutta ei tätä.
    Mukavaa talvipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttu-kirjat tuli luettua niin tarkkaan, kun lapset olivat pieniä, että eipä niitä ole jäänyt tallelle. Lainasin tämän kirjastosta.
      Mukavaa talvista lumisadepäivää!

      Poista
  2. Herttainen 💕 Raikas ilmava kuvitus.
    Hienoa asennekasvatusta kun isä leipoo lasten kanssa ja äiti lepää. 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään tosi paljon Minttu-kirjojen kuvituksesta. Kirjat ovat ihania ja niin sympaattisia. Lastenkirjoissa on aina ollut taustalla jokin opetus. Ehkä isät ovat katsoneet mallia näistä kirjoista. Nykyisin kotityöt tekee se, joka ehtii. Monessa perheessä kotityöt on jaettu. Pyykkihuolto, ruuanlaitto sekä siivous vievät suurimman osan ajasta. Nykyisin ruoan voi tilata kotiovelle kaupasta, robotti-imurin pyörii itsekseen lattialla ja vaatteet ovat helppohoitoisia, eikä niitä juuri tarvitse silitellä sekä astianpesukone pesee astiat jne. Helpotuksia on tullut kotitöihin, mutta mikä sitten vie kotitöiltä säästyneen vapaa-ajan? Some!!!
      Luulisi, että vanhemmille jää aikaa leikkiä lasten kanssa ja ulkoilla ym. tai lukea kirjoja. Minttu toivoi joulupukilta lahjaksi kirjan. Hän tarvitsi kuitenkin apua kirjan lukemiseen.

      Poista
  3. Mintun joulu oli lapsena mun suosikki joulukirjoista ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mintun joulukirja on varmasti ollut monen lapsen suosikkikirja jouluisin. Sympaattinen perhe ja arkinen aherrus ja hyvin samaistuttavat tapahtumat.

      Poista
  4. Minttu-kirjat on kivoja kuvakirjaikäisten lasten kanssa luettavaksi, sopivan lyhyitäkin niin että lapsi muistaa tarinan ja voi kertoa sen kuvia katselemalla.
    Meillä on pari Minttu-kirjaa, ei kuitenkaan tätä joulukirjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, että Minttu-kirjat ovat vielä tallella. Meidän Mintut tuli luettua puhki. Sivut repeilivät ja laitoin niihin teippejä, mutta lopulta kirjoista oli luovuttava.

      Poista