torstai 7. joulukuuta 2023

Joululahjakirjoja 2023

 


Joulukuu on pitkällä, ja on aika miettiä joululahjojen hankintaa, ettei se jää viime tippaan. Kirjat ovat hyviä joululahjoja, ainakin minun mielestäni. Joulupäivinä on ihana rentoutua peiton alle lämpimään ja nauttia tarinoiden maailmasta. Ilmassa on silloin ripaus taikaa.

 


 

Iida Turpeisen Elolliset on upea kertomus mystisestä merilehmästä, joka on kuollut sukupuuttoon. Osassa tarinoissa stellerinmerilehmä eli vielä mukana. Kaikille historiaa ja luontoa rakastaville ihmisille sopiva kirjalahja.

 


 

Vesa Haapalan Alexis kertoi hienon tarinan Alexis Stenvallista ts. Aleksis Kivestä, joka oli suomen kielisten kirjailijoiden edelläkävijä, ja jonka teokset tunnetaan tänäkin päivänä. Historiasta pitäville lukijoille vahva lahjasuositus.

 

 

Niko Kettusen hauska kirja Örisevä konnakala sisältää lyhyitä ja humoristisen ytimekkäitä kertomuksia luonnon kummajaisista. Uskon, että lukijoiden kiinnostus on taattu. Suositus siis koko perheen lahjakirjaksi.
Maja Lunden ilmastokvartetin neljäs kirja Unelma puusta sijoittui kauas tulevaisuuteen. Kirjan mukaan tarvitaan ymmärrystä siitä, että omat teot nykyisessä elämässä vaikuttavat tulevaisuuden ihmisten, eläinten ja luonnon elämään. Kaikille luonnon ystäville upea lahjakirja.
Huisin hauska koko perheen koirakirja Parhaat ystävät valloittaa kaikki perheenjäsenet ikään ja kokoon katsomatta. Tämän kirjan parissa viihdytään varmasti monet monituiset lukukerrat. Joululahjakirja koko perheelle. 

Hannu Paloniemen teos koskettaa lapsuus- ja nuoruuskuvauksillaan. Kirjan väliin hyvinkin vallaton teksti nauratti minua. Oli kuin olisin mennyt kotiin pohjoiseen kirjaa lukiessa, sillä murre kuulosti niin tutulta. Hieno esikoisteos sopii lahjaksi lukijoille, jotka haluavat muistella omaa nuoruuttaan.
Kaikille kukkien kasvattajille ja puutarhaelämästä nauttiville/haaveileville romantikoille suosittelen joululahjaksi tämän Valerie Perrinin Vettä kukille teoksen. Ai että minä tykkäsin tästä kirjasta. 

Uskon, että nuoret lukijat viihtyvät Adam Silveran teoksen Lopussa molemmat kuolevat seurassa. Kirjassa on nuorten mieleistä mystiikkaa, ja se kertoo sympaattisesti nuorten elämästä. Vahva suositus nuorison lahjakirjaksi.
Tässäpä olisi Heli Pekkarisen matkakirja Kylässä Italiassa lahjaksi jokaiselle, joka suunnittelee matkaa Italiaan. Hyvin yksityiskohtainen ja mutkaton kirja. Matkailu avartaa ja hyvä matkakirja tekee matkasta vielä nautinnollisemman.  Kiva lahjakirja myös nojatuolimatkailun ystäville.

 


 

Lahjakirjalistan viimeisin, mutta ei suinkaan vähäisin, vaan kerrassaan erinomaisin lahjasuositus on Anna Pölkin Kakkuja salaisesta puutarhasta. Vesi herahtaa kielelle jo kirjan kuvia katsoessa. 

 

💝 Lukuiloa ja tunnelmallisia lukuhetkiä kirjojen parissa Jouluna 2023 💝

4 kommenttia:

 1. Kiitos laaja-alaisesta kattauksesta kirjavinkkejä joulupukin konttiin!
  Niko Kettunen HeSa:n kolumneineen on vallan mainio, joten Örisevälle konnakalalle on käyttöä. Mukavan leppoisia jouluvalmisteluja ja hyvän mielen joulun odotusta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Niko Kettusen kirjat ovat varmasti hauskaa luettavaa monelle lukijalle. Luonto on ihmeellinen, ja eläimet kaloineen ja lintuineen yllättävät hänen kirjoissaan.

   Poista
 2. Olipa mielenkiintoinen kattaus kirjoja! Kaikki tuntuivat mieluisilta esittelysi perusteella. Ensimmäiseksi valitsisin varmaankin "Vettä kukille".
  (Lahja)kirjojen lukeminen on tosiaan hyvin tärkeä osa joulua.
  Tunnelmallista, talvista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara <3
   Suosittelen sinulle varsinkin Vettä kukille teosta. Ai että se on ihana.
   Tunnelmaa sinunkin viikonloppuusi!

   Poista