maanantai 16. lokakuuta 2023

Reetta Niemelä ja Anni Nykänen: Parhaat ystävät - Koiralähtöinen tietokirja koko perheelle

 


Hau, mä oon Jeppu! Ihan tavallinen koira. Olen myös tämän kirjan kertoja.

Tässä kirjassa minä ja koirakaverini Rauha ja Kaino kerromme, millaiset asiat ovat meille koirille tärkeitä.

Minulle koirat ovat tärkeitä perheenjäseniä, joten siksi halusin esitellä tämän upean uuden koirista kertovan koko perheen tietokirjan, Parhaat ystävät, jonka on kirjoittanut Reetta Niemelä ja kuvittanut upeasti Anni Nykänen. Hienoa yhteistyötä. Tästä kirjasta tulevat monet perheet, jotka hankkivat koiran, ihastumaan, sillä kirja on hauska ja sympaattinen ja se kertoo, että miten sitä oikein selvitään noiden parhaiden ystävien kanssa yhdessä.

 

 

Kirja alkaa kappaleesta Koira kotosalla. Se sisältää mm. pentuohjeita, rescuekoiraohjeita, vanhuskoiraohjeita, miten koira rauhoitetaan, miten koiran saa viihtymään kotona ja mitä koiran omat tavarat voisivat olla.

Toinen kappale kertoo koiramaisista tarpeista ja koiran tunteista. Kolmas kappale opettaa ymmärtämään koiria. Minkälaisia ovat koirien signaalit, miksi koirat murisevat, lenkkeilytietoja ja leikkiohjeita.

Neljäs kappale antaa vinkkejä palautumiseen ja virikkeisiin. Viides kappale kertoo mitä koirat oppivat. Entä kun koirat sairastuvat? Kuudes kappale kertoo koiraretkistä ja niistä kakkamaisista jutuista.

Koirille pökäle ei ole vain kakka, vaan myös reviirin rajalle jätetty viesti. Siksi tykkäämme haistella polunvarren kakkapökäleitä.

Reetta Niemelän ja Anni Nykäsen Parhaat ystävät on ensimmäinen laajaan tutkimustietoon perustuva eläinlähtöinen kuvatietokirja. Ihana lahjakirja kaikille perheille, joilla on koira tai suunnitteilla hankkia koiranpentu.

 


 

Reetta Niemelä ja Anni Nykänen, Parhaat ystävät - Koiralähtöinen tietokirja koko perheelle *****

Kuvitus Anni Nykänen

Sammakko 2023

s. 133

Kuvatietokirja 

 

Reetta Niemelä: Älä vihaa minua

4 kommenttia:

  1. Kiitos mainiosta avauksestasi! Tässäpä toinen syksyn tervetullut loistouutuus Telkänrannan "Millaista on olla koira" lisäksi! Tähänkin, joka sopii hauskan ja eloisan kuvituksensa ansiosta myös perheen nuoremmille ja pienemmille, pätee ensinmainitun teesi: "Kirja, jonka koirasi toivoisi Sinun lukevan."

    Koirat ovat meilläkin olleet aina perheenjäseniä ja mitä enemmän niiden käyttäytymistä ymmärrämme sitä läheisimpiä meistä tulee ja sitä juoheammin yhteiselomme sujuu. Tieto EI lisää tuskaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, tieto ei lisää tuskaa. Sen haluaisin kyllä tietää, että miksi koirat, joilla on mahatauti, menevät aina olohuoneen matolle tekemään sen vetelän ruikulinsa ;) Mimmi on ihan omaa luokkaansa siinäkin puuhassa. Viime viikon mahatauti esiintyi seinillä, ovessa, olohuoneen lepotuolissa, meidän sängyssä jne. Pennuthan tunnetusti syövät kaikkea, mitä ulkoa löytyy. Mimmikin vetäisi kokonaisen kävyn ja siitä seurasi viikon sairastelu. Ei se kuitenkaan mitenkään hidastanut häntä.
      Onhan ne koirat ihania olemassa ja sairastavat tietysti kaikenlaista. Ozzy on hidastunut ja jäykistynyt 10 vuoden ikäpyykin saavuttaessaan. Muuten terve.
      Luin erään koiratutkijan artikkelin, jossa hän kertoi, että ihminen ei koskaan kävelytä koiria liikaa, joten pidänpä sen mielessä meidän pappakoiran kanssa kävellessä.

      Poista
  2. Voi Mimmiä! Samaa kokemusta: se on aina noissa tapauksissa se huushollin ainoa aito matto, joka koristellaan:)
    Joillakin yksilöillä puolestaan on outo tapa napsia erilaisia kohteita: yksi Kuopuksen labbari hotki voikukkia höytyväisinä, toinen pyrki napsimaan kaikkea surisevaa , jolloin sai olla tosi tarkkana lenkeillä. Ja kaikki nuuhkivat meillä olleessaan vieraita "posteja" maasta, jolloin eteneminen on hitaanlaista, kun täytyyhän niihin vielä omalla merkkamisella vastata.

    Ikä tuo omat juttunsa koirillekin, sympatiani Ozzylle näillä kypsillä kymmenillä, mutta ehtii tässä maailmassa hitaamminkin tassutella ja onneksi on muuten perusterve, joten
    iloisiin kävelemisiin ja tassuttelemisiin, koira on todella ihmisen paras ja luotettavin ystävä:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koira on paras ystävä aina minustakin :) Pentukoira on aina tosi mielenkiintoinen, ennen kypsymistään ns. ihmisen koulutukseen. Sitä ennen kaikkea kokeillaan. Mimmillä taitaa olla uhmaikä meneillään. Esiintyy hyvin mielellään koko joukkueen kapteenina ja ohjaajana. Ja se nuuskuttelu on kaikista mieluisin leikki sekä sisällä että ulkona.

      Poista