keskiviikko 11. lokakuuta 2023

Cara Hunter: Koko totuus

 

Kosto.

Hän ei nimittäin pelkästään päästellyt höyryjä sinä päivänä oikeussalissa. Hän oli syyllinen. Hän tietää sen yhtä hyvin kuin minä. Mutta on toinenkin asia, jonka molemmat tiedämme. Gavin Parrien tuomio perustui valheeseen.

Brittiläisen Cara Hunterin dekkari Koko totuus on Fawley-sarjan viides teos. Sarja on todella hyytävä hyvä. Komisario Adam Fawleylla oli vihollinen, joka pääsi uusimmassa kirjassa koevapaalle, mutta panta jalassa. Hän oli aikonut kostaa Fawleylle ja hänen perheelleen. Adamin vaimo Alex oli viimeisillään raskaana ja pelkäsi henkensä edestä. Lisäksi heidän lähistöllään oli parkissa eräs pakettiauto, ja sen sisällä oli mies tarkkailemassa heidän taloaan.

Jos voisit nyt lähteä mukaamme, niin tallennetaan videohaastattelu ja otetaan näytteet, joita syyttäjänvirasto edellyttää, jos tästä tulee rikossyyte.

Eräästä yliopistosta tuli virallinen puhelu, jossa ilmoitettiin, että heidän professorinsa ja  jatko-opiskelijansa välillä oli tapahtunut väkivallanteko. Tuo väkivallanteko oli sen verran erikoinen, että alkuun professori oli päätekijä ja välillä jatko-opiskelija, sitten jälleen professori, mutta kumpi väkivallan tekijä oli, se selvisi kirjan loppupuolella.

Ja sitten menitte vaimonne luo niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hän muistaa, että juttelitte keittiössä pari minuuttia ja että laitoitte hänelle teetä. Sitä hän ei tiennyt, että koko sen ajan teillä oli yksi hänen vanhimmista ystävistään ruumiina autonne takakontissa.

Komisario Adam Fawley vangittiin vaimonsa ystävän murhasta aivan yllättäen. Siinä kohden minun piti pistää kirjan kannet kiinni ja rauhoittua, sillä tottakai tiesin, että nyt vangittiin väärä tekijä. Mutta Adam Fawley ei päässyt itse ratkomaan tapausta. Miten kaikki selvisi, ja kuka olikaan oikea murhaaja, se selviää, kun luet tämän dekkarin. Ratkaisu meni ihan loppusivuille, joten jännitystä riitti ihan tappiin asti. Aivan mahtava dekkarisarja Oxfordista. Suosittelen jännityksen ystäville. 

Ps. Aion katsoa myös tulevan tv-sarjan, kunhan se saadaan Suomeen.


Cara Hunter, Koko totuus *****

suom. Arto Schroderus *****

Otava 2023

s. 429

The Whole Truth 2021

Dekkari

Fawley-sarja 5. osa



Cara Hunter: Jäljettömiin

Cara Hunter: Pimeyteen

Cara Hunter: Ei ulospääsyä

Cara Hunter: Vimma 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti