keskiviikko 25. lokakuuta 2023

Lilja Sikurdardóttir: Verenpunainen meri

 


Islantilaisen Lilja Sigurdardóttirin dekkari Verenpunainen meri on toinen osa Áróran tutkimuksia-sarjassa.  Ensimmäinen osa oli nimeltään Jääkylmä aurinko. Sarjan päähenkilö Árora etsi ensimmäisessä kirjassa kadonnutta siskoaan tai siskon ruumista. Verenpunaisen meren teemana oli oletettu kidnappaus. Áróra toimi poliisin apuna tutkimuksissa oman asiantuntemuksensa mukaan. Sarjan poliiseina toimi Daniel ja Helena.

Hänen henkensä on sinun käsissäsi.

Yllä oleva teksti oli erään yritysjohtajan keittiön pöydällä olevassa sieppauskirjeessä. Lapussa vaadittiin lunnaita tai muuten vaimo tapetaan. Aikaa 2 miljoonan euron hankkimiselle annettiin viikko.

"Tästä on leikki kaukana", hän sanoi vaimeasti. "Monikaan ei pyöritä noin suuria summia pimeästi."

Áróra sai toimia rahojen hakijana Briteistä, jossa yritysjohtajan sijoittaja toimi. Áróra sai kuulla salaisuuksia kyseisestä yritysjohtajasta, mutta uskaltaisikohan niitä tietoja käyttää ansaitsemismielessä? Islannin verottaja ainakin olisi mielissään.

Leiskuvan sininen valo muistutti nuotion kuuminta kohtaa, mutta sitten se leimahti kirkkaammaksi, hiipui ja sammui jättäen jälkeensä vaikutuksensa kuin taivaalle yllättäen syttyvät revontulet, jotka sammuvat yhtä yllättäen.

Dekkareissa on yleensä ruumis ja kyllähän se ruumis ilmestyi rannikkoveteen heitettynä tässäkin tarinassa. Ruumis ei ollut kuitenkaan Áróran sisko, jota hän etsi dronen avulla sivuteitten maisemista siivoten samalla kaikenlaista ihmisten heittämää jätettä pois maisemia pilaamasta.

Lilja Sigurdardóttirin kylmäävä Verenpunainen meri nosti esille salaisuuden toisensa jälkeen.


Lilja Sigudardóttir, Verenpunainen meri *****

suom. Marjakaisa Matthíasson

BlueMoon 2023

s. 249

Blódraudur sjór 2020

Dekkari

Áróran tutkimuksia 2. osa


Lilja Sigurdardóttir: Jääkylmä aurinko

 

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä kiva sarja, Mukavaa, että sitä käännetään ja uusi ilmestyy jo ensi keväänä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään tästä sarjasta. Napakka tarina. Islanti on kiehtova maa. Ja uskomaton luonto.

      Poista