perjantai 14. joulukuuta 2018

Paula Noronen: Supermarsu ja roskaavat ryökäleetLuokan ovi avautui ja ”Muurahaiskarhu” astui sisälle. Tai oikeastaan emme voineet olla varmoja kuka sieltä tuli, koska tulijalla oli päässä pinkki ämpäri.
- Istukaa, olkaa hyvät, ämpärin sisältä kuului kumea ääni, joka kyllä kuulosti Seija Lipsaselta. Myös kaulassa oleva sydänkoru oli tutun näköinen.
- Opettaja, miksi sinulla on ämpäri päässä? Kysyin.

Supermarsu on suhauttanut lasten sydämiin ihanan karvaisena ja vahvana sankarina Paula Norosen luomassa lastenkirjasarjassa. Supermarsu ja roskaavat ryökäleet on sarjan  yhdestoista kirja. Sarjan kahdesta kirjasta on tehty elokuva Supermarsu ja samanniminen elokuvakirja.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun 11-vuotias Emilia sai lahjaksi marsun, jolle antoi nimeksi Marsu-Halonen. Ensimmäisestä sarjan kirjasta voi lukea mistä marsu sai nimensä. Nimenantotapahtuma oli aika mielenkiintoinen ja hauska, ja siihen liittyi marsun pissaaminen. Paula Noronen taitaa lapsille kirjoittamisen taidon, sillä kirjoihin liittyy huumori isolla Hoolla. Kannattaa varautua siihen, että lukijaa naurattaa ihan oikeasti, sen verran hauskoja tilanteita löytyy näistä kirjoista.

Supermarsu ja roskaavat ryökäleet teoksessa taivaalta alkaa sataa roskia maan pinnalle. Tietysti Supermarsu huolestuu tilanteesta ja haluaa auttaa, joten hän haluaa tavata Jättiläismarsun jotta saisi neuvoja ja apua tilanteen rauhoittamiseksi. Samanaikaisesti Emilian luokkaan on tullut outo uusi oppilas, joka tekee kaikki asiat aivan hassusti. Emilialla on muitakin huolia, sillä hänen paras ystävänsä Simo käyttäytyy oudosti. Ettei vain Emilia tuntisi itsensä mustasukkaiseksi. Kaiken huipuksi Emilian äiti ilmoittaa menevänsä naimisiin. Siinä on pienelle tytölle murheita ihan kylliksi.

Jos et ole vielä ehtinyt tutustua tähän kirjasarjaan, niin nyt olisi jo superaika tutustua kirjojen superfantasiaan. Supermarsu ja roskaavat ryökäleet sopii sekä tytöille että pojille. Tietysti kannattaisi aloittaa lukeminen sarjan ensimmäisestä kirjasta tai elokuvakirjasta Supermarsu, sillä tarina jatkuu kirjasta kirjaan. Emilia on kirjan päähenkilö ja tietysti myös Supermarsu. En kerro kuka Supermarsu on, vaan siitä voi ottaa selvyyden lukemalla näitä kirjoja tai katsomalla elokuvan. Tietysti roskaaminen on tämän uusimman kirjan tärkein teema, josta voi aloittaa vaikka minkälaisen jutustelun ja roskaprojektin ja kierrättämisen lasten kanssa. Hyvä aihe ja siihen päästään mukavasti kiinni fantasian avulla. Kaikki sarjan kirjat ovat loistavia valintoja joululahjoiksi, vink vink :)

Paula Noronen, Supermarsu ja roskaavat ryökäleet
Kuvitus Terese Bast
Tammi 2018
s. 171

4 kommenttia:

 1. Ihanaa kun luet lastenkirjoja Mai. Itsellä ei niitä luvussa ole, ehkä pitäisi... Toivottelen tunnelmallista joulunaikaa ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta :)
   Joulukuu on lastenkirjakuu blogissani. Työssä olen tekemisissä lasten kanssa ja tutustutaan heitä kirjastoon, kirjoihin ja lukemisen ihmeelliseen maailmaan. Lapset ovat uskomattoman ihania, kun he uppoutuvat kirjojen maailmaan, puhuvat kirjoistaan muille lapsille ja keksivät leikkejä kirjoista.

   Tunnelmallista joulunaikaa ja lukuiloa :)

   Poista
 2. Ihana postaus varmasti ihanasta kirjasta. Tämän haluan ehdottomasti lukea, mieluiten lastenlapsieni kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli <3
   Tämä on niin symppis kirjasarja ja Supermarsu on mahtava päähenkilö. Nyt on siis mahdollista nähdä Supermarsu myös elokuvissa, jos tykkäät käydä lastenlasten kanssa katsomassa elokuvia.

   Mukavaa viikonloppua ja lukuiloa <3

   Poista