sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Joululahjaksi kirjoja

Jouluaatto on meillä pian herttainen, vain kahdeksan yötä on maltettava ja vuoden odotetuin päivä on tullut. Kävin lauantaina jouluostoksilla, kuten kaikki muutkin ja tungos oli valtava. Kirjakaupat ne on, jotka vetävät meikätyttöä puoleensa, ja tiesin jo minkä kirjan valitsen itselleni lahjaksi: Mia Kankimäen Naiset, joita ajattelen öisin.

Pitkin vuotta olen siis lukenut todella hyviä kirjoja, joita voisin suositella joululahjoiksi. Upeita kirjoja, uskomattomia tarinoita ja lahjakkaita kirjailijoita on maailma pullollaan. Aina on kiva löytää uusi tuttavuus ja uusi maa kirjallisuuden saralla. Yläpalkissa on Vuoden 2018 kirjat, josta klikkaamalla löytyvät kaikki tänä vuonna lukemani kirjat. Klikkaamalla kirjan nimeä pääset lukemaan kirja-arvioni kyseisestä kirjasta. 


Anne Svärd: Vera
Vera on kertomus nuoresta tytöstä, joka kasvaa ja kehittyy ottamaan vastuun itsestä ja omasta lapsestaan.  Anne Swärd sai minut ahdistumaan, hengästymään ja ihastumaan uskomattomalla tarinallaan.

Golnaz Hashemzadeh Bonde: Olimme kerran
Kirja valottaa lukijoille miksi ihmiset pakenevat omasta maasta. Minkälaisia tapahtumia joudutaan kokemaan, ennen kuin ajatuksiin tulee lähtö kotimaasta.

Meredith Russo: Tyttösi sun
Lue ihmeessä tämä koukuttava nuortenkirja, sillä voit oppia paljon uutta transsukupuolisuudesta. YA-kirjallisuuden lukijoille.

Pauliina Vanhatalo: Toinen elämä
Kirjailija kutsuu huumorilla itseään Mama Jekylliksi ja Mama Hydeksi. Vanhemmuus on yksi kirjan teemoista, parisuhde toinen. Siihen  sekaan pitäisi mahtua monta eri roolia naisena, mutta keski-ikäistyvä nainen kuulostaa kirjailijan omasta mielestä sellaiselta, joka ei kiinnosta ketään.

Elif Shafak: Eevan kolme tytärtä
Turkkilainen Elif Shafak on yksi lempikirjailijoistani. Kirjailija asuu itse nykyisin Lontoossa, joten hänellä on näkemystä englantilaisuudesta ja myös turkkilaisuudesta poismuuttaneen kriittisestä näkökulmasta. Kaiken kaikkiaan tarina on jälleen nautittavaa ja koukuttavaa ja uppouduin siihen ihastuneena.
Noora Vallinkoski: Perno Mega City
Noora Vallinkosken esikoisteos Perno Mega City kuvaa 80-90-luvun lähiöelämää Turun Pernossa. Kirjan äänenä toimii 80-luvulla syntynyt Hanna. Hannan äiti käy välillä Kupittaalla hoidattamassa mielenterveyttään. Hannan ja perheen muiden lasten elämä kasvaa äidin särkyvän mielen reunamilla. 

Mikael Niemi: Karhun keitto
Karhun keitto on erittäin mielenkiintoinen historiallinen tarina, jossa kuvataan lestadiolaisuuden alkuaikoja trillerimäisestä näkökulmasta katsottuna. Rovasti Lars Levi Leastadius kuvataan oppineena, avarakatseisena ja inhimillisenä luonnontutkijana ja oikeudenmukaisena hengenmiehenä, joka oli myös taitava salapoliisi. Tämä historiallinen murhamysteeri sisältää myös hippusia onnesta ja rakkaudesta.


Mariette Lindstein: Ehdoton valta
Ruotsalaisen Mariette Lindsteinin psykologinen esikoistrilleri kertoo nuoresta Sofiasta, joka hurmaantui komeasta ja karismaattisesta ViaTerra-liikkeen johtajasta ja joutui sitä myöten eräänlaisen New Age-kultin jäseneksi. Kultin meno pahenee päivä päivältä ja lopulta Sofia pakenee henkensä edestä, mutta takaa-ajajat ovat perässä. Huippujännittävä trilleri.

Alan Bradley: On hieno paikka haudan povi
Tämä dekkari on Flavia de Luce-sarjan yhdeksäs kirja. Flavia on 12-vuotias salapoliisi, jolla on taito kompastua murhattuihin ihmisiin, ja tällä kertaa hän sai veneajelulla kuolleen nuoren miehen sormiotteeseensa. Kirjojen parasta antia on niiden huumori, joka keventää murhatutkimuksia Agatha Christien henkeen sopiviksi. Kaikille yli 10-vuotiaille salapoliisikirjoista pitäville lukijoille.

Paula Noronen: Supermarsu ja roskaavat ryökäleet
Jos et ole vielä ehtinyt tutustua tähän kirjasarjaan, niin nyt olisi jo superaika tutustua kirjojen superfantasiaan. Supermarsu ja roskaavat ryökäleet sopii sekä tytöille että pojille yli 7v.


Veera Salmi: Puluboi = Agentti NollaBullaNolla ja kamukiemulat
Ai että minä rakastan Puluboita ja minä rakastan lukea ääneen hänestä kertovia kirjoja sellaisille, jotka tykkäävät Puluboista. Varsinkin alle 100-vuotiaille ja luulenpa, että Puluboin kavereita löytyy myös yli 100-vuotiaista lukijoista.

Riemumieltä ja lukuiloa kaikille!6 kommenttia:

 1. Shafakin ja Lindsteinin kirjat ovat omalla luettavien listallani. Olen lukenut Shafakilta Rakkauden aikakirjan ja pidin siitä valtavasti. Lindsteinin kirja taas kuulostaa aiheeltaan kiinnostavalta.

  Oikein ihanaa joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkauden aikakirja on vielä lukematta, hyvä kun vinkkasit. Olen lukenut Eevan kolmen tyttären lisäksi Kirottu Istanbul, Kunnia ja Valkoinen elefantti teokset.
   Lindsteinin kirja on hyvä, joten lukuiloa. Kirja aloittaa sarjan, joten aion lukea myös seuraavan kirjan.

   Poista
 2. Kiva lahjaehdotusesittely ja hyvä Sinä jouluruuhkassa tarpoja! Ilokseni totesin torstaisella ostoshelv... ei kun -paratiisi käynnillä, että ei muutoin pahempaa tunkua, mutta Suomalainen kirjakauppa oli porukkaa pullollaan, josta seikasta tovin myyjien kanssa keskustelinkin.

  Pukin konttiin menevät lahjat ovat täälläkin neliönmuotoisia ihan kovia tahi sitten aikuispuolelle samanmuotoisia, mutta kevyempiä konvehtimallisia.
  Ei vielä ihan Nolla-Bulla-Nolla, muttei kaukaa haekaan mottona lukuiloa odotellessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja muista, että aina voi soittaa Puluboille ja pyytää apuun, jos joulustressi vaikka ahdistaa ja ne tungokset.
   Yleensä hoidan kaikki jouluostokset vähintään kuukautta aiemmin, mutta tämä viheliäinen flunssa on vienyt kaikki voimat ja ajatuskyvyn. Lepo, lämmin juotava, hunaja, lääkkeet ja mukavat kirjat, joita olen voinut lukea vähän kerrallaan, siinä minun ajanviete viiden viimeisen viikon aikana. En aio antaa periksi, vaan sinnillä tästä selvitään. Hou hou!

   Tonttulakki päähän ja pientä rapinaa, kun kirjanlehdet kääntyilevät, lukuiloa :)

   Poista
 3. Tuo alle ja yli 100-vuotiaat oli hauska :😀 Minä luin Supermarsua vasta tänä vuonna ja nimenomaan tuon roskaavat ryökäleet. Annan joululahjaksi yhdelle lapsikaverille. Puluboi on nimenä hauskuttanut jo vuosia, mutta vielä en ole tutustunut. Kammoksun kauppojen ruuhka-aikoja enkä niihin silloin tuppaudu. Kirjat eivät onneksi pilaannu. Niitä voi ostaa valmiiksi vaikka jo kesällä 📚 Mukavaa uutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita 😀
   Annan Supermarsun lahjaksi 9v. tytölle ja meillä on melko varmasti mielenkiintoinen keskustelu kirjan sisällöstä, kunhan hän on lukenut kirjan.
   Suosittelen sinulle Puluboita, saat ihan uusia fiiliksiä elämääsi. Kaikki murheet unohtuvat Puluboin seurassa. Taattu nauru/hihitys/hymyily/pärskähtely sallittua, kun luet Puluboin tarinoita.

   Melkein arvasin, että sinäkin kammoat tungoksia 😀
   Mukavaa joulunalusviikkoa!

   Poista