lauantai 26. joulukuuta 2020

Troll: Mestarietsivä Peppunen

 


Rouva Purppuran tapaus

 

”Tervetuloa Peppusen etsivätoimistoon! Mitä asianne koskee?”

 

Mestarietsivä Peppusesta (japaniksi Oshiri Tantei) kertovan hauskan japanilaisen lastenkirjasarjan aloittaa Rouva Purppuran tapaus. Rouva Purppura halusi, että Peppunen etsisi apulaisensa Brownin kanssa hänen esi-isiensä aarteen.

Saavuttuaan rouva Purppuran maatilalle, Peppunen ja Brown aloittivat etsinnän, joka johti mielenkiintoisesti ratkaisusta toiseen. Ja lopulta he ratkaisivat koko arvoituksen ja löysivät mm. yhden karkuteillä olevan murtovarkaan.

Kirjan lopussa oli kiperä arvoitus Peppusen kotona Kuka varasti vanukkaan? Sekin ongelma hoitui nopeasti. Peppusella on nokkelat hoksottimet ja terävät älynystyrät, joiden avulla ongelmat selviävät melkein pelkästään niiden avulla. No joskus tarvitaan myös Peppusen omaa salaista apuvoimaa. Arvaatko mikä se on?

 

Troll, Rouva Purppuran tapaus – Mestarietsivä Peppunen

Troll on japanilainen taiteilijanimi, jota käyttävät Yoko Tanaka ja kuvittaja Masahide Fukasawa

suom. Mayu Saaritsa

Nemo 2018

s. 88

Oshiri Tantei murasaki fujin no angou jiken 2015

 

Kuuttoman yön jättiläinen

 

Peppusen etsivätoimiston alakerrassa sijaitsee kahvila Onnenkissa. Sitä pyörittävät omistaja Felix ja hänen tyttärensä Tiuku. Felixin bataattileivokset ovat kerrassaan verrattomia. Niiden vuoksi Peppunen poikkeaa Onnenkissaan aina kun töiltään ehtii.

 

Mestarietsivä Peppusesta (japaniksi Oshiri Tantei) kertova kirjasarja jatkuu lastenkirjalla Kuuttoman yön jättiläinen. Kirjan päähenkilö on Mestarietsivä Peppunen ja hänen apulaisenaan toimii Brown. Kahvila Onnenkissassa he kuulivat jättiläismäisestä varkaasta, joka pelotti kaikkia kaupunkilaisia, paitsi ei Peppusta ja hänen apulaistaan Brownia.

 

Kirjassa on myös toinen arvoituksellinen tarina Mitä asiakas unohti? Mestarietsivä Peppusesta kertova lastenkirjasarja on hassunhauska ja kirjoissa on lapsia aktivoiva lähestymistapa lukuhetkiin. Kirjan sivut on myös kuvitettu hauskasti. Itse Mestarietsivä on kuvattu hurmaavasti ja hänellä on erikoiskyky, mikä pistää roistot ruotuun. Uskon, että tämän japanilaisen lastenkirjasarjan kirjat naurattavat ja pistävät älynystyrät toimimaan.

 

Troll, Kuuttoman yön jättiläinen – Mestarietsivä Peppunen

Troll on japanilainen taiteilijanimi, jota käyttävät Yoko Tanaka ja kuvittaja Masahide Fukasawa

suom. Mayu Saaritsa

Nemo 2019

s. 88

Oshiri Tantei yamiyo ni kieru kyojin 2016


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti