keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Emma Rous: Täydelliset vieraat

 


Tervetuloa pelaamaan Mysteeripeliä Raven Hallin kartanoon.

 

Eipä tiennyt Sadie, mihin oli menossa, kun otti vastaan kutsun yllä olevaan mysteeripeliin Emma Rousin kirjassa Täydelliset vieraat. Kirjan toisena kertojana toimi Sadien äiti, joka yritti irroittautua tyttärestään, sillä hänen mielestään heidän kaksihenkinen perheensä eli liian tiiviisti yhdessä. Sadie ei ollut hänen mielestään itsenäistynyt tarpeeksi.

 

Hänellä ei ole vaihtoehtoja. Hän viettää ilomielin yhden yön nokisessa huoneessa kummituksia vilisevässä kartanossa, jos sillä maksaa tämän kuun vuokran ennen eräpäivää. Sitä paitsi tämä mysteeripeli kuulostaa hauskalta.

 

Sadie oli näyttelijä, joten mysteeripeliin osallistuminen oli hänestä mukavaa. Tosin peli muuttui pian omituiseksi ja kaikenlaista outoa alkoi tapahtua. Sadie oli myös ihmeissään, kun eräs hänen läheinen saapui kartanolle ja Sadie sai kuulla, että hän oli asunut kyseisessä kartanossa.

 

Tykkään tosi paljon käydä kartanoissa. Menemme mieheni kanssa usein johonkin kartanoon viettämään hääpäiväämme. Raven Hall oli yksityisomistuksessa ja joitakin huhuja oli liikkeellä, että siitä olisi tehty matkailupaikka, ja mysteeripeli olisi houkuttelemassa matkailijoita. Voit uskoa, että kaikki mahdollinen kääntyy toiseksi kirjan tapahtumissa.

 

Emma Rousin Täydelliset vieraat voisi olla rikoskirja, jos siinä tapahtuisi murha, mutta kirja ei ole rikoskirja. Se ei ollut minun makuuni edes jännittävä. Minulle tuli kirjan lopussa huijattu olo, sillä toivoin kirjalta enemmän potkua ja koukkuja. Täydelliset vieraat oli hyvin ennalta-arvattava juoneltaan, mutta uskon sen saavan runsaasti lukijoita, sillä siinä oli myös viihdyttäviä elementtejä ja englantilainen kartano houkuttelee aina lukijoita.

 

Emma Rous, Täydelliset vieraat

suom. Maikki Soro

Minerva 2021

s. 280

Perfect Guests 2021


10 kommenttia:

 1. Minulle myös tuli pettymys tämän kirjan kanssa ja käyttämäsi sana 'ennalta-arvattava' on se, mitä itsekin ajattelin. Kulunut juoni ja myös liian juonikeskeinen. Niitä kirjoja, joka on saanut heikkoon tasoonsa nähden yllättävän paljon näkyvyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tämä kirja oli päässyt julkaistavaksi liian varhain. Tiedä häntä. Kirjailija on saanut julkisuutta, joten kirjat myyvät.

   Poista
  2. Tämä olikin ennalta-arvattava, mutta minulle parempi kuin kirjailijan aikaisempi teos Au pair. Ennnalta-arvattavuus häiritsee joskus tosi paljon, joskus ei yhtään.Kirjailija on käsittämättömän suosittu!

   ♥♥

   Poista
  3. Luulenpa, että kirjailijan suosio tulee siitä, että näissä kirjoissa ei mässäillä väkivallalla. Lukijat tykkäävät ennemmin sellaisista jännäreistä, joista ei mene yöunet.

   Poista
 2. Kyllä, englantilaiset kartanot kiinnostavat aina. Kiitos kirjan esittelystä. Olen lukenut Rousin Au pairin, joka oli ihan OK, mutta ei sen kummempaa. Sen vuoksi en ole laittanut tätä kirja lukulistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmoin englantilaisesta kartanolomasta, jossa olisi suuri puutarha.

   Poista
 3. Pöh, eikö siellä ollutkaan kummituksia? 😀

  VastaaPoista
 4. On tarkoitus aloittaa lukemaan tätä kirjaa tänä iltana. Saa nähdä, mitä pidän.

  Ihanaa kveään alkua!

  PS. Blogini on ollut pakollisella tauolla, josta kirjoittelen joskus lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mannilainen :)
   Toivottavasti teille ei kuulu mitään pahempaa. Ihanaa kevättä kuitenkin ja lukuiloa kirjan parissa.

   Poista