maanantai 18. lokakuuta 2021

B.B. Alston: Amari ja Yön veljet

 

Vasta päästyäni kirstun pohjalle löydän kuuluvasti tikittävän mustan salkun, jonka päälle on liimattu valkoinen tarralappu. Siinä lukee Quintonin käsialalla:

Salainen - vain Amarille 

Amerikkalaiskirjailija B.B. Alstonin Amari ja Yön veljet aloittaa huikean fantasiakirjasarjan nuorille. Kirjan päähenkilö on 13-vuotias Amari, joka kaipasi kadonnutta isoveljeään. Viimeisenä päivänä ennen kuin koulu loppui ja kesäloma alkoi, Amari sai veljeltään kirjeen, jossa oli kutsu Yliluonnollisten asiain viraston pääsykokeisiin.

Yliluonnolliseksi kyvyksi vahvistettu taipumus: Uinuva taika aktiiviseksi taikuriksi (laiton)

Amari oli mielestään tavallinen tyttö tavalliselta kadulta ja kävi koulua, jonka oppilaat kiusasivat häntä. Amari oli siis ihmeissään, kun sai viestin veljeltään, mutta lähti innoissaan kesäleirille, jossa kyseinen pääsykoe suoritettaisiin. Samalla hän päätti etsiä myös veljeään. 

Leirillä jokainen osallistuja kävi kristallipallon luona, jotta tiedettiin mitkä heidän uinuvat taipumuksensa olivat. Amarin yliluonnollinen kyky oli aktiivinen taikuri, joka oli laiton kyky. Amari ei saisi edes olla leirillä, eikä saisi osallistua pääsykokeisiin. Mutta miten tarina jatkui?

Ymmärräthän sinä, ettet voi tulla ensi kesänä takaisin yrittämään uudestaan kuten muut lapset? Sinä olet taikuri, rikollinen, ja jos et pysty osoittamaan, että kuulut tänne, päälliköllä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin noudattaa neuvoani - pyyhityttää muistosi ja lähettää sinut kotiin valvottavaksi.

Amari sai kuitenkin osallistua pääsykokeisiin ja samalla hän sai lisäaikaa etsiä veljeään. Hän oli ystävystynyt kahden muun osallistujan kanssa, jotka auttoivat häntä etsinnöissä, mutta kannattiko leirillä luottaa kehenkään?

Joka ainoa pisara tämän tytön verta on maagista.

B.B. Alstonin Amari ja Yön veljet on jännittävä ja hauska nuorten kirja, jossa taikurityttö Amari aloittelee jännittävää junioriagentin toimintaa etsimällä kadonnutta veljeään. Nuori taikuri agentin hommissa on loistavasti keksitty kirjan teemaksi.


B.B. Alston, Amari ja Yön veljet *****

suom. Ilkka Rekiaro

Otava 2021

s. 360

Amari and the Night Brothers 2021

Lasten- ja nuortenkirja

 

12 kommenttia:

 1. Tämähän kuulostaa lennokkaalta ja kiehtovalta! Kiitos esittelystä ja laitanpa vinkin mieleen, sillä sopivia synttäreitä tulossa ja se joulukin lähenee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoin kirjan lahjaksi 12v. lukijalle, joka kiinnostui heti kirjan tarinasta. No hän on lukenut Harry Potterit ja Taru Sormusten herrasta teokset useamman kerran, joten taipumusta yliluonnollisiin opuksia siis on runsain mitoin. Seuraavaksi hän saa teoksen Klara ja aurinko.
   Joulu on kivasti lähellä.
   Lukuterveiset Inarista :)

   Poista
 2. Kiitos Mai pohjoisen terveisistä, sieltä paremmalta puolen Suomea!

  Minullekin tuli tämä meidän 13-vuotta täyttävä potteristi mieleen ja tuo Klara & aurinko, joka itsellä on nyt puolivälissä, on mitä parhain toinen lukuvinkki.

  Erinomaista loman jatkoa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka :)
   Olen itsekin innostunut lukemaan fantasiaa ja scifiä ihan sen varjolla, että meillä on yhteinen lukuharrastus tämän 12v. kanssa. Hänhän melkein menetti kiinnostuksen kirjalukemista kohtaan, kunnes houkuttelin hänet äänikirjojen maailmaan ja kun luovutin omat Potterini hänelle, lukuharrastus oli jälleen balanssissa.

   Poista
 3. Vaikuttaa kirjalta, josta olisin lapsena kovasti pitänyt! :) Tuli ahmittua fantasiaaa ihan urakalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että kirja uppoaa noin 8-15-vuotiaisiin lukijoihin. Fantasiaa olen alkanut harrastaan uudestaan Harry Potter teosten myötä. Tämä uusi Amari-sarja on sen verran hyvä, että taidan jatkaa jatkossakin sen parissa.

   Poista
 4. Kuulostaapa mukavalta kirjalta, ja tässä on aivan ihana kansi. Tuo sinisen sävy on todella kaunis... ihania lukuhetkiä sinne pohjoiseen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MarikaOksa :)
   Kansikuva on todella ihana ja kuvaa hyvin kirjan tunnelmaa ja erästä tapahtumaa.

   Inarissa on aina kiva käydä ja tulomatkalla pysähdyn Ouluun.

   Poista
 5. Mukava kuulla että on jännittävän lisäksi hauska 🙂
  Tuli Harry Potter mieleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amari on kiva ja huumorintajuinen henkilöhahmo. Harry Potter sijoittuu ajallisesti Englantiin ennen digiaikaa, kun taas Amari sijoittuu nykyajan Yhdysvaltoihin. Amari on tyttö, jota kiusataan koulussa, myös Harry on kokenut runsaasti kiusaamista. Hyvä, että kirjailijat nostavat päähenkilöhahmoksi kiusatun lapsen. Kiusaamisilmiö on hankala kitkeä pois, kuten on huomattu. Yksi keino voimaannuttaa kiusattuja lapsia on kun kirjojen henkilöhahmo on kiusattu, mutta samalla mahtava ja voimakas sekä lopulta suosittu kaveri.

   Poista