keskiviikko 6. lokakuuta 2021

Sarah J. Maas: Siiveniskujen valtakunta

 

Ikuinen, hellittämätön kevät.

Jos olisin maalannut tämän kuvauksen Kevään valtakunnasta kuten todella halusin, ruusujen piikit repisivät lihaa, kukinnot tukahduttaisivat alleen pienemmät kasvit päästämättä niitä valoon ja kukkulat värjääntyisivät punaisiksi. 

Yhdysvaltalaisen Sarah J. Maasin Valtakunta-sarjan päähenkilö Feyre maalasi tauluja, kun siihen oli aikaa. Jouduttuaan edellisen kirjan, Usvatuulen valtakunta, lopussa takaisin Kevään valtakuntaan, hän oli paneutunut harrastukseensa. Siiveniskujen valtakunnan alussa hän maalasi vain valheellisen kauniita maalauksia. Hän oli Kevään valtakunnassa saadakseen tietoja tulevasta sodasta. Feyre esitti kauhuista toipuvaa Kevään ylivaltiaan Tamlinin morsianta, mutta tosiasiassa hän oli Yön valtakunnan ylivaltiatar ja Rhysin puoliso.

Ensin annoimme jauhetta papittarelle. Murskattua taiansurmaa. Kivi oli jauhettu niin hienoksi, ettei sitä voinut nähdä, haistaa tai maistaa ruoassa. Hän lisäsi sitä ruokaasi vähän kerrallaan - ei liikaa, jotta voimasi eivät tukahtuisi kerralla.

Feyre oli juuri pakenemassa Kevään valtakunnasta, kun huomasi tulleensa huijatuksi kahden daematin ansiosta. He aikoivat vangita hänet ja viedä Hybernin kuninkaalle. Mutta Feyre ei aikonut antautua helpolla tavalla, vaikka taiansurma heikensi hänen voimiaan koko ajan. 

Feyre joutui monet kerrat ongelmiin, ennen kuin hän pääsi takaisin kotiin Yön valtakuntaan. Hengähdystauko kotona oli kovin lyhytaikainen, sillä Hybernin kuningas oli koonnut suuret sotajoukot Prythianin asukkaita vastaan. Pian edessä olisi väkivalta ja verenvuodatus, ellei Feyre keksisi jotain muuta, jotain mikä veisi Hybernin kuninkaalta hänen taikavoimansa. Avuksi Feyre sai sisaruksensa Nestan ja Elainin. He olivat kaikki kokeneet Padan mahdin. 

Feyre opetteli tällä kertaa hallitsemaan siipiään ja lentotaitoaan, mutta opettelu ei ollut helppoa. Tälläkin kertaa ystävyyssuhteet olivat lujia ja sisarusten väliset suhteet lämpenivät jäisestä vihanpidosta huolimatta. Kirjassa on myös intohimoista rakkautta ja hellyyttä. Siiveniskujen valtakunta oli voimakkaiden tunneskaalojen näyttämö. 

 
Fantasioiden ystäville Siiveniskujen valtakunta on täynnä taikuutta, lumovoimaa, villiä mielikuvitusta, kiihkeyttä, intohimoa ja kammottavia taisteluja.


Sarah J. Maas, Siiveniskujen valtakunta *****

suom. Sarianna Silvonen

Gummerus 2021

s. 821

A Court of Wings and Ruin 2017

Valtakunta-sarja 3

Fantasia


Sarah J. Maas: Okaruusujen valtakunta


Sarah J. Maas: Usvatuulen valtakunta


Sarah J. Maas: Siiveniskujen valtakunta

2 kommenttia:

 1. Yritin lukea Maasin toista fantasiasarjaa, mutta yritykseksi jäi. Ei taida olla minun kirjailijani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on täynnä ihania kirjoja, joten luetaan vain niitä kirjoja, mistä itse tykätään <3

   Lokakuista lukuiloa :)

   Poista