sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Halloween-lukuhaasteen koontipostaus

 

 

Lokakuun loppuessa on myös lokakuun ajan kestänyt perinteikäs Halloween lukuhaaste loppusuoralla. Haastetta on vetänyt Niina Yöpöydän kirjat-blogista. Tykkään lukea haasteeseen sopivia kirjoja, joissa on runsain mitoin pelottavaa jännitystä, yliluonnollisia teemoja ja mysteerisiä hahmoja outojen tapahtumien vallassa. Voit tietysti kurkata kirjojen arvioita klikkaamalla kirjan nimeä... jos uskallat, mutta tee se tunnelmaan sopivasti hämärässä ja  kynttilöiden valossa...

 

 

Rasaliina Seppälä: Yön äänet

Tämä lastenkirja vei suoraan öiseen aikaan, jolloin minulla oli mahdollisuus tavata outoja otuksia tai kuulla ääniä, joita en todellakaan haluaisi kuulla. Tapasin kirjan sivulla pelottavan likavesihirviön!!!


Yoko Ogawa:
Muistipoliisi

 
Kun selvisin likavesihirviön kynsistä, muistipoliisit saartoivat minut, ja niillä oli pahat mielessä. He halusivat viedä muistini. Apua!!! Haluan muistaa, mutta en muista mitä minä haluan muistaa, missä on minun pääni, missä aivoni???

 

Gilla ja Rolf Börjlind: Jäätynyt kulta

Löysin vihdoin pääni ja aivoni Pohjois-Ruotsista, mutta jouduin keskelle ammuskelua. Pelkäsin, että minuun osui, mutta ei osunutkaan. Mutta siinä paetessa ammuskelijoita löysin jotakin pelottavaa, se oli käsi, jäätynyt käsi. Kädestä puuttui sormi. IIK!!! 

 

Sarah J. Maas: Siiveniskujen valtakunta 

Pohjois-Ruotsista minut pelastivat Yön valtakunnan haltijat, jotka olivat tulossa sotimasta. He olivat selvinneet Kuninkaan ja

Padan loitsuista hengissä, mutta loukkaantuneina. Minä olin vain pikkuinen, surkea ja mitätön ihmisparka, jonka he pudottivat lentomatkallaan ihmisten valtakuntaan. ***** 

 

Camilla Grebe: Veteen piirretty viiva 

Haltijat pudottivat minut vahingossa mustaan veteen, jossa oli jäisen kylmää ja kivikkoista. Oli alkanut sataa lunta. Luulin, että näin vedessä nuoren tytön hahmon, mutta en ollut varma.

 

Rosa Liksom: Väylä

Yks kaks olin jälleen sodan keskellä ja pakomatkalla muiden pakenevien kanssa. Jouduin jopa paimentamaan lehmiä. Nälkä oli aivan hirvittävä, joten söin metsästä sieniä. Ne olivat jotain myrkkysieniä ja aloin nähdä outoja olentoja ja tapahtumia. 

 

Abigail Dean: Tyttö A 

Kuvittelin itse olevani nimetön hahmo, jota muut kutsuivat tyttö A:ksi. Kun yritin vastata, huomasin, että en pystynyt tekemään mitään, sillä minut oli sidottu kahleilla sänkyyn ja suuni oli teipattu kiinni. Minulla oli taas nälkä, sillä en saanut keneltäkään ruokaa!

 

Max Seeck: Kauna 

Onneksi Jessica pelasti minut hirviötalosta ja sain jotain syödäkseni. Jessican luona oli muuten mukavaa, mutta hänen kuollut äitinsä kummitteli asunnossa, ja Jessica jutteli hänen kanssaan, aivan kuin äiti olisi ollut elävä!!! 

 

Päivi Alasalmi: Sudenraudat 

Kun selvisin kummittelevasta äidistä juoksemalla lujaa pakoon, huomasin, että  ihka elävä susi juoksi perässäni!!!

 

B.B. Alston: Amari ja Yön veljet 

Onneksi nuori taitava taikuri Amari taikoi suden pois. Pääsin Amarin mukana seuraamaan hänen seikkailujaan. Amari etsi veljeään taikamaailmasta ja arvaa missä hän oli?

 

Tove Alsterdahl: Juurakko 

Jotain omituista sattui, kun etsimme Amarin veljeä. Yhtäkkiä huomasin, että olin kietoutunut jonkun vanhan puun juurakkoon, enkä päässyt sieltä irti. Happi alkoi loppua ja olin paniikissa...AUTTAKAA!!!

 

Jenna Kostet: Margaretan synti

Amari yritti auttaa taikakeinoin minut pois pinteestä, mutta hän taikoi minut vahingossa 1600-luvun Turkuun. Olin raatihuoneen kellarissa vankina, ja kuulin vartijalta, että ensin pyöveli katkaisee kaulani ja sen jälkeen minut poltetaan roviolla!!!

 

Ninni Schulman: Tervetuloa kotiin 

Onneksi huomasin nähneeni unta. Olin äidin ja isän luona, vanhassa kodissa ja olin luvannut osallistua yläasteen luokkakokoukseen. En olisi halunnut nähdä luokan kiusaajia, mutta kun olen toimittaja ja halusin hyvän haastattelun, niin pakkohan se oli osallistua. Tosin illan pimetessä ja porukan humaltuessa alkoi yks jos toinen nähdä naamiohahmon ja verta!!! 

 

Emma Puikkonen: Musta peili 

Lopulta kaikki kietoutuivat mustaan mönjään, jota pulppusi maan sisästä...

 

Inger ja Lasse Sandberg: Oppiiko lapanen kummittelemaan?

Paikalle lennähti pieni valkoinen kummitus, nimeltään Lapanen.

"Hei, miksi te kaikki olette mustia! Apua, ei saa pelotella!"

 

                  HAPPY HALLOWEEN!!! 


Halloween-lukuhaaste 2020

Halloween-lukuhaaste 2019

Halloween-lukuhaaste 2016 

4 kommenttia:

  1. Hauska postaus, kiitos! Oletpa lukenut paljon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anki :)
      Halloween-postauksen kirjoittaminen on tosi kivaa puuhaa. Suorastaan rakastan tätä kuukautta, joka sattumoisin on myös syntymäkuukauteni. Ja tuli luettua vain ja ainoastaan kirjoja, jotka sopivat tähän haasteeseen. Ja draamaa, satuja, fantasiaa ym. tulee luettua muutenkin :)

      Poista
  2. Ihanaa, että olit mukana haasteessa! Ehdit lukemaan tosi paljon kuukauden aikana. Minäkin luin koko kuukauden pelkästään haasteeseen sopivia teoksia, paria sarjakuvaa lukuunottamatta. Olen lukenut näistä vain Muistipoliisin, mutta Amari ja yön veljet odottelee lukupinossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina hauskasta haasteesta :)
      Tähän haasteeseen on hauska sovitella lukemiani kirjoja. Myös Ishiguron Klara ja aurinko olisi sopinut tähän lukuhaasteeseen erinomaisesti, mutta bloggaus ilmestyy nyt marraskuun aikana. Ankille jo mainitsin, että luen etupäässä kirjoja, jotka melkein kaikki sopisivat tähän haasteeseen.

      Amarille 10 pistettä ja taikapölyä runsain mitoin. <3

      Poista