torstai 14. lokakuuta 2021

Max Seeck: Kauna

 

 

Nyt askeleet kuuluvat yhä selvemmin.

Ja silloin hän näkee sen, tumman hahmon joka kävelee rauhallisesti keittiön pimeydestä. Puhelin valahtaa hänen otteestaan ja tippuu lattialle hänen jalkojensa väliin.

Max Seeckin dekkari Kauna on kolmas Jessica Niemi-sarjan kirja. Jessica Niemi on sarjassa rikosylikonstaapeli, mutta hän oli jäänyt pariksi kuukaudeksi virkavapaalle, kunnes töissä tuli niin ruuhkaa, että oli ihan välttämätöntä liittyä mukaan rikosten tutkintaan. 

Tarinan ensimmäinen murhattu henkilö oli rikas teollisuuspamppu. Ja pian kävi ilmi, että eräs toinenkin henkilö makasi kotonaan kuolleena. Mikä johti heidät kuolemaansa, sillä he olivat ystäviä keskenään? Tutkinnan sai hoitaakseen Jessican työkaveri Jusuf Pepple.

Jessica sulkee silmänsä ja kun hän avaa ne, hän näkee luisevan naisen seisovan selin portaiden yläpäässä. Mustan kankaan alla törröttävät luut, äidin olkapäissä ei ole lainkaan lihaa. Mustat hiukset ulottuvat lapaluihin saakka, ne kiiltelevät sileinä.

Ensimmäisessä sarjan kirjassa, joka oli nimeltään Uskollinen lukija,  syvennyttiin erään noitalahkon rikoksiin. Jessica oli uusimmassa dekkarissa jäänyt virkavapaalle tutkimaan kyseisen lahkon jättämiä merkkejä, sillä Jessica oli varma, että he olivat palanneet takaisin Helsinkiin. Jessicalla oli taipumusta noituuteen, ja samoin oli ollut hänen äidillään. Jessicalla oli tapana jutella äitinsä kanssa, vaikka tämä oli kuollut ja kuopattu.

Jusufin saadessa viimein Jessican avukseen, Jessica katosi. Jusuf aloitti sinnikkään etsinnän, sillä Jessica oli kertonut hänelle noitalahkon viimeisistä touhuista. Oliko Jessica joutunut heidän käsiinsä? Sitäpaitsi kyseinen lahko oli hengenvaarallinen!

Max Seeckin Kauna pureutui yritysmaailmaan johtoportaaseen, mutta tarina sai myös mysteeripiirteitä noitalahkolta, joka esiintyi jo sarjan ensimmäisessä kirjassa. Kateutta ja kavaluutta sekä verenvuodatusta kylmästi harkiten vai äkkipikaisesti suunnittelematta? Lue kirja.

 

Max Seeck, Kauna

Tammi 2021

s. 429 

Dekkari

Jessica Niemi-sarja 3

Pohjoismainen Lasiavain-palkinto 2023

 

 

Max Seeck: Uskollinen lukija

Max Seeck: Pahan verkko

 

4 kommenttia:

 1. Seeckia on kehuttu laajalti. Voisi jossain vaiheessa kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat suht keveitä dekkareita, sisältävät siis vähän väkivaltaa. Noitateema tuo mukavaa extraa varsinkin tähän Halloween aikaan.

   Poista
 2. Sinulla on joko mahtava kyky valita minuun vaikuttavat lainaukset esittelemistäsi kirjoista tai sitten kaikki lukemasi kirjat ovat täynnä niitä... Sanoinko tuon nyt hassusti mutta taas kerran täytyy oikein jäädä lukemaan nuo lainaukset muutamaan kertaan 💚💙♥️ Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjojen lainaukset kertovat paljon kirjailijoiden tyylistä kirjoittaa. Tykkään draamakirjoista, joissa on runsaasti vaihtelua eri tilanteissa. Sinä taidat myös tykätä draamoista.

   Kivaa lukuviikonloppua :)

   Poista