perjantai 1. lokakuuta 2021

Rasaliina Seppälä: Yön äänet

 Piko hypisteli vanhaa villasukkaa, jossa oli silmiä hivelevän kauniit värit: okraa, viininpunaista, taivaansineä, ripaus sahraminkeltaista ja omenanvihreää. Se ei ollutkaan mikä tahansa hikivarpaan sukka, vaan ihan oikea taikavillasukka!

Kyseinen taikavillasukka löytyy Rasaliina Seppälä kirjoittamasta ja Anu Pensolan kuvittamasta lastenkirjasta Lulu ja Piko, Yön äänet. Kirjan päähenkilöitä olivat kyseiset Lulu ja Piko. 

Nukkumaan käydessään Lulu ja Piko kuulivat ääniä kukallisesta arkusta. Mennesssään katsomaan arkun sisältä, sieltä löytyi heille tehtävä. Arkun sisällä oli nimittäin pieni nalle. Lulu laittoi nopeasti taikavillasukan jalkaansa ja Piko laittoi nallen tiukasti kainaloonsa. Sitten Lulu huudahti:

Taikavillasukka, vie meidät tämän nallen omistajan luokse!

Kirjasta voit sitten jatkaa lukemista ja sadusta selviää kenen luokse pieni nalle johdatti heidät. Sen verran voin kertoa, että perillä heitä odotti mm. oudot äänet ja likavesihirviö.


Rasaliina Seppälän  hurmaava Yön äänet kertoi Lulun ja Pikon seikkailusta öiseen aikaan. Kirjan avulla lasten kanssa voi keskustella nukkumiseen liittyvistä ongelmista. Uskon, että tarina herättää paljon keskusteluja. Kerrassaan mainio kirja alle kouluikäisille lapsille.

 

Rasaliina Seppälä, Lulu ja Piko - Yön äänet

kuvitus Anu Pensola

Mäkelä 2021

s. 30

Lastenkirja

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa kirjalta, josta olisin lapsena tykännyt. Heti kutittelee mielikuvistusta tuo taikavillasukka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ihanasti kuvitettu satukirja. Tuommoinen taikavillasukka olisi kyllä tarpeellinen ;)

   Poista
 2. Tässä tosiaan oli klassisen sadun piirteitä, ja mielenkiintoista nähdä, jatkuvatko Lulun ja Pikon taikaseikkailut eri teemalla.
  t. Kia/ Luetaanko tämä? (jostain syystä en pysty kommentoimaan kirjautuneena)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kia kommentistasi. Bloggeri on välillä oudon jumissa.
   Toivon, että Lulun ja Pikon seikkailut jatkuvat. Tällaiset tunne- ja turvakirjat ovat todella tarpeellisia.

   Poista